Студенти в Нидерландия - 18

• 57 708
  • 734
  •   1
Отговори
# 435
  • София
G..D.., според мен е гарата в градчето, а летището е отделно, но има трансфери от гарата до летището.
Има две гари Charleroi  - Central и Ouest, от втората дава 9 км до летището.
Eха, 18 евро е супер цена, това с карта с отстъпки  за студент ли, защото на нас ни даваше за възрастните около 50 тина евро?

Последна редакция: нд, 03 сеп 2023, 20:38 от bora

# 436
Ами не знам. Има той някаква карта , ама реално не  е студент. Иначе според него това е директно до летище . Но и според мен бърка нещо .

Последна редакция: нд, 03 сеп 2023, 21:23 от G..D..

# 437
  • ride my bike...
Брюксел - Бреда има и директен автобус на Flixbus на  цени от около 9-15Е. Но с тези автобуси трябва да се внимава, че спират някъде по средата на някоя улица. В сайта има карти на точните места.

# 438
Има ли опция като отида при младежа да си наема колело за няколко дни? Всичко, което намираме е за месеци. Единственото, което намерихме миналия път, беше на гарата, само с неговата, поименна транспортна карта и много трудно, заради малката бройка, просто няма.

# 439
  • На дивана, под юргана
G.D. Ние пътувахме сега август, на връщане от Делфт към Брюксел на Шарлироа, още една форумка, го прави и в двете посоки след нас. Съвсем спокойно е пътуването, да през Айндховен е по бързо, но и тук е ок, билетите ми бяха 18 евро с Райън, полетът беше в 20 ч. някъде, закъсня половин един час. Взехме влак Делфт до Брюксел, с прекачване в Бреда точно, значи за Вас по кратко, при нас беше 2ч и 12 м. Излезе ни за двама възрастни и едно дете на 14 г. около 122 евро влака от Делфт до Брюксел Централ - с приложението NS international. Там спахме и на другия ден пеша до гара Брюксел Миди и оттам с автобус Флибко (има си спирка от другия край на гарата, следваш табелите вътре за автобуси със знак за летището), за около 50 минути е с автобус до летището, има на всеки 20 м., взехме билет онлайн на място пред автобуса и показахме на шофьора. Може да пробвате и с влак направо до гарата в Шарлироа (задаваш крайна дестинация вместо Брюксел) и от нея трансфер до летището, но това не го допроучих, може би е по евтино, щото Флибко беше по скъпо. Аерогарата е малка и спокойна.
Успешно начало на учебната година утре на студентите ни, да им върви леко, да са здрави, щастливи и успешни !

Билетите за влака може да излязат по-евтино, ако не се купуват в последния момент, а поне 4 дни по-рано - "early bird" - в приложението NS. Предполагам, че и в NS International има нещо подобно. Друг вариант е да се вземе групов билет в NS, ако пътуват 2-7 човека заедно.

# 440
Има ли опция като отида при младежа да си наема колело за няколко дни? Всичко, което намираме е за месеци. Единственото, което намерихме миналия път, беше на гарата, само с неговата, поименна транспортна карта и много трудно, заради малката бройка, просто няма.
Първата година наехме от хотела в който бяхме отседнали . Срещу депозит  от кредитна карта който после върнаха , нещо подобно на кола до наем. Питайте в някой хотел.

# 441
  • София
Има ли опция като отида при младежа да си наема колело за няколко дни?

Понеже се развали колелото, го оставихме за поправка за ден и от сервизчето, където ремонтираха и продаваха колела, ни дадоха под наем за 1 ден, за около 10-15 евро предлагаха. Също взимахме през останалите дни и от хотела, където бяхме отседнали, също за около 10 евро, много хубави колела, даже първия следобяд ни ги дадоха безплатно. Става дума за Делфт. Търсете такива магазинчета, в градчето където е или пък в хотел, ако сте. 

# 442
  • ride my bike...
Относно колелото под наем - миналата година си купих колело. Всех го от гаража до сградата, където жевееше дъщеря ми. Имаше няколко колелета с надпис "продава се". После го оставих на дъщеря ми и тя го продаде за колкото го купих.

Последна редакция: нд, 03 сеп 2023, 21:48 от Laluni

# 443
  • София
Щерка ми си нае колело за Welcome week офлайн, но има и много сайтове и приложения - Donkey и подобни.  Беше с gps, заключване/ отключване с код и разни други екстри.

# 444
  • София
За фликсбуса също така да обърна внимание, че ако не го вземате от първа спирка, да имате предвид - понякога натрупва огромни закъснения, понеже пътува отдалече. Веднъж няколко часа го чаках на едно летище Rolling Eyes Ако не бързаш за никъде, е вариант, но ако гониш самолет е рисково.

# 445
Успешна учебна година на всички!
И моето момче вече е в Нидерландия, летя с бг еър, преместили са го в бизнес класа, не е разбрал защо:)
Вчера за изпращане  направихме една хубава разходка до Белинташ.

Последна редакция: пн, 04 сеп 2023, 20:47 от охлювчетоо

# 446
Прекрасен е, охлювче. Като мъжка майка, видя ли момчешки силует и очите ми се пълнят .

Днес взеха билети през Шарлероа , дано трансфера им мине леко. Заформя се пълна Коледа , и малкия взе билет .

Последна редакция: вт, 05 сеп 2023, 09:42 от G..D..

# 447
G..D.. Благодаря,  по погледа се вижда че е победител твоят хубав младеж. Беше качила преди време много лъчезарна  снимка от завършването.
И аз съм две момчета, кучо и котарака  и те са момченца.

# 448
Само да са живи и здрави  и Господ да е с тях и ги пази.  Нищо друго не искаме, само здрави и щастливи деца.

# 449
  • София
И моето дете вече е в Бреда. Новата му квартира е на първи етаж. За първи път в живота му е (да е на първи етаж) и му е леко странно. Обаче най му е смешно, че чува българите какво си говорят като минават под прозореца и се чувства като в България. Явно мястото е комуникативно.
Успешна учебна година на студентите и всички да са здрави!

Последна редакция: пн, 04 сеп 2023, 18:24 от Госпожа Лютичe

Общи условия

Активация на акаунт