Студенти в Нидерландия - 18

• 57 714
  • 734
  •   1
Отговори
# 510
  • София
Здравейте. Дъщеря ми снощи си изпуснала телефона в един канал. Добре, че са социалните мрежи та през компютъра да се свърже с нас. Беше супер разтроена. Днес по Спиди изпратихме един телефон. Искаха задължително нидерландски номер. Взела е от едно момче и дано да се намерят със Спиди. Споделям ви това, защото никак не е лошо в багажа да има и резервен телефон. За съжаление изобщо не ми мина през ума. Също да ви питам, на имейла изпращат ли същата информация за диставката като по телефона?

# 511
  • София
Само на мейл пращат. И двата пъти нищо не получи на телефона. Направо му доставиха пратката без предварително обаждане. Добре, че единият път имаше съквартирант в къщата, който да я поеме.
Въобще не знам за какво им е телефонен номер, когато не звънят.
Това за Бреда.
Следете и пратката онлайн, за да се ориентирате кога ще пристигне.

# 512
Потвърждавам,не звънят по телефона.Пишат имейл на нидерландски.
Остават пратката във входа на общежитието,без подпис.Единственият начин да се ориентира човек,е да следи протката в сайта.

# 513
Съпричастни съм на квартирниъе неволи, че и аз догодина ще се пека на същия огИн. Кураж и позитивизъм!
А какво става с моя учебник по химия? Някой? Само да подсетя, плийз Simple Smile

# 514
  • Варна
Съпричастни съм на квартирниъе неволи, че и аз догодина ще се пека на същия огИн. Кураж и позитивизъм!
А какво става с моя учебник по химия? Някой? Само да подсетя, плийз Simple Smile

Каси, защо не питаш по наборните теми ?
Тук ни тресат други емоции и проблеми , учебниците вече са ни заден план . Simple Smile

# 515
Сузинка, много съжалявам че трябва да изтърпите това,дано бързо да намерите.
И аз ще пращам тази седмица колет,младежа ми даде адрес на офис на Спиди в Айдховен,близо до квартирата,мисля че оттам трябва да се вземе...а между другото ние още сме само с български номер,дано да няма проблем.
Синковеца днес ще си правят барбекю със съквартирантите, чувства се добре и дано да се разбират и занапред.

# 516
Извън България превозвач вече не е Спиди, а DPD. Те нямат бази като нашите за получаване в Нидерландия. Адресите може да са всякакви - обикновено са магазини, така става и изпращането и така са и пощенските пратки. Някои превозвачи имат места, подобни на нашите Еконтомати, където сам си взимаш пратката срещу код - така пусках пратка от холандското Нотино до детето, защото кутиите са срещу квартирата й.
Ако няма кой да вземе пратката от адрес опциите са няколко. Да я вземе съквартирант. Да я оставят пред вратата. Да я оставят на съсед. Или директно да си я карат до някое депо, удобно само само за тях(както писах обикновено са магазини). Та си следете с проследяващ на страницата на DPD, обикновено пускат мейл с диапазон за доставка, но пак не е гаранция.
Досега всичко съм пускала само с български номер, но винаги го правя през централната им база в Сомат, София. За другите места не знам как е, последно пролетта нямаше изискване за холандски номер на сайта им.

# 517
Извън България превозвач вече не е Спиди, а DPD. Те нямат бази като нашите за получаване в Нидерландия. Адресите може да са всякакви - обикновено са магазини, така става и изпращането и така са и пощенските пратки. Някои превозвачи имат места, подобни на нашите Еконтомати, където сам си взимаш пратката срещу код - така пусках пратка от холандското Нотино до детето, защото кутиите са срещу квартирата й.
Ако няма кой да вземе пратката от адрес опциите са няколко. Да я вземе съквартирант. Да я оставят пред вратата. Да я оставят на съсед. Или директно да си я карат до някое депо, удобно само само за тях(както писах обикновено са магазини). Та си следете с проследяващ на страницата на DPD, обикновено пускат мейл с диапазон за доставка, но пак не е гаранция.
Досега всичко съм пускала само с български номер, но винаги го правя през централната им база в Сомат, София. За другите места не знам как е, последно пролетта нямаше изискване за холандски номер на сайта им.
Червенокоске, благодаря за подробното разяснение,боже пък аз си мислех че както тук от офис ще си го взима, и от дни го ръчкам да ми прати адрес на офис на Спиди,на който уж да го получи😂е прати ми де...явно ще трябва да е до адрес 🙂Дано да стане с бг номер..

# 518
То и до адрес наблизо става, той младежът си е проверил предполагам. Обслужващите депа на куриера не винаги са наблизо. При детето, например, ако не успее да уцели куриера, й го носят някъде в покрайнините на града в едно Юмбо (Jumbo), което много я тормози да успее да ги уцели да работят и да не изпусне срока за вземане.
Настоявайте за български номера, кажете, че досега винаги така пускате и си стига пратката Smirk

# 519
  • София
Икеа си доставят с български номер на получателя, не знам какво толкова може да им пречи на dpd. Може би трябва уточнение/натвърдване, че тел. код е на държава от ЕС. Може да ги притеснява, ако трябва да звънят на трети страни, заради тарифите.

# 520
Пращах миналата седмица по Спииди. Не са ми искали холандски номер. Дадох адрвс, бг номвр и мейл

# 521
  • Варна
В понеделник ще изпращам със Спиди , ще видим как ще е .

# 522
Пратих миналата седмица колет по Спиди на сина ми и дадох адреса на най-близкото DPD до неговата квартира. Наистина се оказа малко магазинче. Получил е имейл, че пратката е пристигнала и вчера си е взел колета от там. Не са ми искали холандски номер.

# 523

Каси, защо не питаш по наборните теми ?
Тук ни тресат други емоции и проблеми , учебниците вече са ни заден план . Simple Smile
Мдаааа, правилно!
Ама ако някой се е явявал сега ... защо пък да не е тук мхм!

# 524
Здравейте!
Първо искам да изразя благодарността си към 3littlepigs за помощта и съдействието!
Отново искам да отправя към всички Вас молба, тъй като все още синът ми е без квартира и да призова в случай, че някое от децата в Айндховен си търси съквартирант или чуете, че се освобождава квартира да ми пишете!
Лошата случайност, че попадна на хазяйка с психични отклонения, по мании за здравословен начин на живот и с нестабилен характер, го принуди да прекъсне договора с нея, да излезе на хотел и отново да е в положение да търси квартира вече след началото на учебната година! За съжаление може още седмица да нощува по квартири на приятели и сме решили , че ако до 15.09. не открие нещо, да отиде и да подаде заявление за прекъсване на следването и обратно да поеме към България. Една психо нестабилна жена разбърка тотално плановете на цялото ни семейство, взе голяма сума пари за три месеца плюс депозита, а реално са 6 нощувки и причини стрес на едно 19-годишно момче! И тъй като сме и платили за целия септември, но не вярваме, че тя ще ни възстанови каквото и да е, го посъветвахме да не се отрегистрира от общината и нейния адрес поне докато не тръгне.
Така че внимавайте и проучвайте с кого сключвате договори за наем!
Имаме още малко време за реакция и се опитваме по всякакви начини да намерим квартира. Приканвам Ви, ако някой чуе или разбере нещо, да ми се обади, за да излезем от тази нелепа ситуация!
Може би я трябвало да запази стаичката и да пренощува само там докато не си намери нова квартира, а да учи, подготвя се в библиотеката и се храни в университета. Ако не си намери квартира, може да обмислите възможността да пътува за някакви периоди на хостел, а другото време в България (особено ако сте в София бързо се стига), аз не бих препоръчала прекъсване. След коронавируса, може би програмата има известна гъвкавост. Успех!

Общи условия

Активация на акаунт