Професионални серии за коса - Тема 161

• 80 790
  • 881
  •   1
Отговори
# 105
Благодаря от сърце за труда!
Цитат на: Silver_Mist link=topic=1581423.msg46841450#msg46841[video
[/video]450 date=1692607429]

Здравейте!
Моля за експертните ви съвети за косата на моята 16 г. дъщеря, която преди малко се върна от фризьор с цвета от снимката.
Скрит текст:
Аз употребявам само къна и евтини маски за коса, но русолявото си изисква грижа. Чета какво ползвате, то си е цяла наука. Нейната коса е тънка и чуплива, мазни корени и сухи краища. Какви продукти бихте препоръчали за поддръжка? Чета за лийвин, разбрах, но какво друго? Специален шампоан, маска, цитирате и термозащити...? Ако е възможно, да не изискват да продам и другия си бъбрек, щото първият отиде за колориста Stuck Out Tongue Winking Eye Предварително благодаря за труда да ме изчетете и отговорите. Heart

Здравейте, аз съм с доста по-руса коса от този на вашата дъщеря, но на база личен опит с различни марки бих ви препоръчала да погледнете Joico, Loreal .
 Като шампоана нека да за спецификата на корените а маската да е по силна: Хидратираща и/или възстановяваща:

https://www.xpertbeauty.bg/marki/joico

https://www.notino.bg/kozmetika/?f=1-3-258-6224-48872&gclid=CjwK … 5TbxoCMYYQAvD_BwE

И разбира се задължително термозащита, олио или крем за крайчета :

https://www.zlatnaribka.com/termozashtita/termozashtiten-zapecha … protection-100-ml

https://www.zlatnaribka.com/termozashtita/7-v-1-multifunktsional … -treatment-styler

https://www.zlatnaribka.com/termozashtita/multifunktsionalen-but … -miracle-leave-in

# 106
И аз се включвам с молба за препоръка за балансираща серия, която по възможност да е бюджетна. Също така ви моля за препоръка на финиш, който да може да се слага ежедневно, защото косата ми на втория ден след миенето вече си изсушава и се заплита.
Редувам Марокан кафявата капачка, Джойко мойсчър, лакме антифриз (моята коса усеща серията по-скоро като протеинова). Но ми трябва нещо заключително, което да запечатва.
И бързам да се похваля с невероятния резултат от новите ампули на Лалга. Наистина преобрази косата ми!
Скрит текст:

# 107
серума на Терапист, ще оправи ли сухи и чупещи се крайчета или е полезен за цъфтежи?
Да ги поправи,не,по-скоро ще ги задържи по-дълго преди да се счупят. За цъфтежи не мога да кажа,нямала съм цъфтящи връхчета,но предполагам действието е като при чупещи се връхчета,просто ги "залепя".
Една статия,в която мацката доста добре описва серията и действието и
https://www.chicgirlonline.com/hair/review-resistence-therapiste-kerastase/

# 108
  • Някъде там
Здравейте!
Моля за експертните ви съвети за косата на моята 16 г. дъщеря, която преди малко се върна от фризьор с цвета от снимката.
 Аз употребявам само къна и евтини маски за коса, но русолявото си изисква грижа. Чета какво ползвате, то си е цяла наука. Нейната коса е тънка и чуплива, мазни корени и сухи краища. Какви продукти бихте препоръчали за поддръжка? Чета за лийвин, разбрах, но какво друго? Специален шампоан, маска, цитирате и термозащити...? Ако е възможно, да не изискват да продам и другия си бъбрек, щото първият отиде за колориста Stuck Out Tongue Winking Eye Предварително благодаря за труда да ме изчетете и отговорите. Heart
Дъщеря ми на 15 год. е с кичури.

Косата си поддържа, като използва само продукти на олиосета, които и се отразяват страхотно на косата.

Споделям с вас, може да ги погледнете.

Редува маската за блясък :  https://www.zlatnaribka.com/olioseta-oro-del-marocco/oro-di-luce-za-blyasak/podhranvashta-maska-za-blyasak-s-maslo-ot-leneno-seme-i-koprineni-proteini-olioseta-oro-di-luce-200-ml

с маската с арган и камелия
https://www.zlatnaribka.com/olioseta-oro-del-marocco/oro-del-mar … e-and-pure-250-ml

След това нанася термозащитен запечатващ спрей за мигновен блясък
 https://www.zlatnaribka.com/olioseta-oro-del-marocco/termozashti … rotection-100-ml/

Накрая завършва с мултифункционален бутиков крем за коса ВСИЧКО В ЕДНО https://www.zlatnaribka.com/olioseta-oro-del-marocco/multifunkts … miracle-leave-in/

Шампоана, който използваме цялото семейство .
 През две измивания използва лилав шампоан на Марокан за поддръжка на кичируте.

Това е косата ѝ.
Скрит текст:

# 109
  • Viena
Много хубава коса.

# 110
  • София
Аз не мога да дам мнение за серума на терапист,но и на мен ми е интересен и ще се радвам на отзиви.

Сега да споделя, пробвах няколко нови неща последно време:
1. Серума от новата непрофесионална серия на l’oreal Bond repair, че бях в чужбина и ми трябваше бюджетен финиш - по описание трябват две помпи, на мен ми трябваха 4, а съм със права коса нормална гъстота. Хареса ми, но ми дава  по-скоро протеиново усещане, не разплете мигновено.
За съжаление го забравих там и не мога да пробвам пак, ще си го взема скоро и ще докладвам
2 Gisou олио с мед - колкото и да слагам, все не ми стига. Не е мазно като усещане на косата (за разлика от на бутилката 😂), и някак косата го “изпива”, понеже слагам по 3-4 пипети,  а принципно досега с никое друго олио не е поемаша толкова .Ползвах го 1 седмица, но не забелязах някакъв особен резултат откъм разплитане, от което си имам нужда.
Иначе е приятно.

3. Chi infra шампоан - от много време се каня да го пробвам, но все не успявам.
Засега го ползвах само веднъж, но много ми хареса.
Аз разбирам моментално и още под душа дали даден шампоан е добър или не, тъй като ако не е за мен ми оплита и втвърдява косата.
С този усетих по-скоро умекотяване и разплитане, определено ще повторя

4. Milkshake Incredible milk всичко в едно
Това мляко също отдавна му се каня че съм чувала само хубави неща.
След употреба установих че:
Мирише хубаво, не утежнява, лесно се нанася, помага с разплитането.
Нооо в дългосрочен план забелязвам страхотно изсушаване на краищата и съм убедена че виновника е този спрей.
Бях купила него и една маска с йогурт на милкшейй, и от двете забеляах такъв ефект.
Убедена съм че е от тях защото бях в чужбина с моя приятелка която има една от най-хубавите коси които съм виждала, естествена, права, дълга, гъста и общо взето с каквото и да я измие стои супер и е супер, ползва моята маска и самата тя забеляза че краищата и са станали като метла, и наистина и аз видях.
Така че приключвам с марката.
Разбирам че има още много продукти и може аз да съм избрала неподходящи, ама пак няма да дам и лев за тях повече, не ми се занимава.

И последно, макар че стана ферман, да се оплача от вчерашният протокол.
Сложих на навляжнена коса шампоан напура стаминген и еластисайзър по дължините.
Стоях половин час и отмих с шампоан на bed head self absorbed (за мен с него винаги имам добри резултати, така че не е той виновника) и сложих в корените маската на калиначи а по дължините ампулата на L’ador fill up.
Стоях 3 часа (просто така се случи) и отмих, каъо корените отново шампонирах за да съм сигурна че маската на калиначи е отмита.
За финиш сложих само малко нектар термик смесен с мароканското олио по дължините.
Е след изсъхване се сдобих с яко утежнена коса, мазна в корените (където е била маската на калиначи), сплескана, без никаква форма. Пълен ад. Такава коса не съм имала с нищо др освен с калиначи и с една серия на керастаз която за щастие спряха - crystalliste. Но с кристалист поне беше само залепена за главата, а сега стои и неизмита след не знам колко шампонирания
Освен това днес ме сърби скалпа!!!!

Приключвам с Calinachi forever, дадох 10 шанса на маската, как ли не я пробвах, единствено първият път резултата беше ок.
За уточнение ползвам мъжката.
Вс останало става все по-зле.

Последна редакция: ср, 23 авг 2023, 10:55 от Мélisande

# 111
И аз имам същите оплаквания от Calinachi. Не знам къде бъркам в употребата на маската (имам и бръшляновата и другата), винаги след измиване с тях косата ми е на клечки и изглежда немита. Не съм се сещала след маскта да шампонирам пак, ще пробвам и така...

# 112
  • Бургас
И аз мога да споделя впечатления от два нови (за мен ) продукта, тъй като много бавно и трудно изразходвам наличните, не ми се случва често да купувам.
1. Шампоан Joico moisture recovery - много добри отзиви четох в темата, та реших да го пробвам - много ми хареса - и аромата (на люляк или бели цветя, много приятно) и мекотата на косата след измиване.
След него ползвах маска KAI pro keratin и накрая
2. Запечатващия спрей на Олиосета. Ами и той е супер като крема на марката. Аромата е същия, резултат изгладена и лъскава коса.
Сега се чудя дали да взема и балсама на Joico или treatment balm-a. То цялата серия се води за груба и суха коса, а моята е с тънък косъм, от шампоана не ми се утежни, но не знам другите продукти как биха повлияли.

Последна редакция: ср, 23 авг 2023, 21:01 от sunny-n

# 113
  • София
И аз мога да споделя впечатления от два нови (за мен ) продукта, тъй като много бавно и трудно изразходвам наличните, не ми се случва често да купувам.
1. Шампоан Joico moisture recovery - много добри отзиви четох в темата, та реших да го пробвам - много ми хареса - и аромата и мекотата на косата след измиване.
След него ползвах маска KAI pro keratin и накрая
2. Запечатващия спрей на Олиосета. Ами и той е супер като крема на марката. Аромата е същия, резултат изгладена и лъскава коса.
Сега се чудя дали да взема и балсама на Joico или treatment balm-a. То цялата серия се води за груба и суха коса, а моята е с тънък косъм, от шампоана не ми се утежни, но не знам другите продукти как биха повлияли.

Здравейте, радвам се че ви е харесал шампоанът. Аз много го хваля в темата, разбира се и други момичета, но на мен Joico са ми може би фаворити като марка.
Аз също съм с тънка коса затова НЕ ПРЕПОРЪЧВАМ balm - a.
Той е едно от малкото разочарования които имам с марката, никак не ми е напояващ и не ми допадна. На мен не ми утежни, просто не ми хареса.
Балсамът е хубав обаче, така че заложете на него, няма да утежни.
Не знам каква ви е косата и дали е много изтощена, но за мен най-добрия балсам за хидратация е тъмно лилавият на philip kingsley.
Но е по-скъп, а ако не ви е много жадна косата и този на joico ще свърши работата

# 114
По повод превъзнасяните калиначи, няма начин да си сложа на косата българска козметика. На лицето може и да се объркам (след ядрена катастрофа, примерно), но на косата -абсурд.
Не знам защо имате някакви очаквания от подобни продукти.
И аз съм така, че даже и с дрехите.

Също така никакъв ефект не видях от кофеиновия шампоан на Oright. Големи очаквания имах, предвид изчетените мнения, както и цената му, но не върши никаква работа, че даже косата ми се омазнява по-бързо.
Керастаз Blond Absolu си ми остава любимия шампоан досега.

# 115
  • Бургас
Melisande, благодаря за включването. Не е добра снимката, но това ми е косата. Измита преди 2 дена, но не с Джойко, исках да пробвам как ще е само със запечатващия спрей на Олиосета. По принцип ползвам маски, от балсамите в момента имам на Nuggela&Sule Imperial Supreme conditioner, харесва ми.
Естествено и от сериозно подстригване има нужда, другата седмица ще ходя Grinning

# 116
  • София
Sunny, косата ти ми се струва много подобна на мояъа. За мен топ комбинация за хидратация е joico и балсама му/philip kingsley/кафявата капачка на марокан.

# 117
Относно Калиначи, със същите впечатления съм - хареса ми първия и втория път. После, уж си внушавам, че ми е ок, но не, косата стои супер вяла. Че се набутах с две серии ( за мен и за сестра ми), впечатлена от първото ползване. Може да пробвате маската като преуош, аз така правих известно време, но тотално ми се отщя и подарих на някой от тази тема маската, а на друга дама от форума подарих шампоана и чисто нов балсам. Съветът ми е, че ако толкова ви се преиска да си купите тези продукти, помолете за отливки. Моята коса е суха, към нормална,... за протокола. И съм супер доволна, че не се подлъгах по бръшляновата серия. Продуктите им за лице също са огромно разочарование за мен, добре, че си купих само една пълноразмерна маска и получих няколко мостри.... а само като четеш коментарите в сайта...., не знам, може някой наистина да е доволен, но аз не съм, определено

# 118
Мацки, игнорирате ме, но аз пак питам - кажете за серума на Терапист, чета много суперлативи и вече го напъхах в кошницата 🥹 ще оправи ли сухи и чупещи се крайчета или е полезен за цъфтежи?

Имах го и го ползвах заедно с преоуша и шампоана (без маската). Нито драматичен ефект видях, нито ми стана любим продукт (сухи краища, много тънък косъм). Бих казала, че по-скоро имаше превантивна функция при мен. Комбинация от крем термик и серум е реално, аз лично предпочитам да смесвам цимент термика със някой от любимите ми серуми (напр. коприната на Чи, етц. етц). Не бих го купила отново, но и аз трябваше да си начеша крастата и любопитството.

Гризеше ме любопитството да сравня лив ин-а на щерката (подарък от мен) със крема на Олиосета, но след 1 тестване ми прилича много повече на Биосилк 17 като консистенция и усещане.

PS Приспивах се наскоро с четене на hairmaniac.ru и ми направиха впечатление думите на една девушка с подобна на моята коса (тънък косъм, боядисвана и пресушавана), която каза, че през лятото на яка влага и жега косата и много обича протеин, а при по-сухо - хидратиращи продукти. Ще трябва да опитам такова разделение! За боядисване съм и последните 2 пъти мих с Редкен Екстрийм и слагах лив ин от същата серия (Анти Снап) - е, категорично се стяга малко косата и не стои перушинеста във влагата.

Последна редакция: ср, 23 авг 2023, 15:34 от Agent Provocateur

# 119
Благодаря ви! (Агент, много се надявах да се включиш 😊) ами май ще го пробвам… аз нямам Цимента, само Нектара, който всъщност доста добре завърши протокола с Терапист…

Тази серия на Chi Infra много ми се върти пред погледа напоследък, четох стари мнения на Агент за нея, а сега и Мелисанде похвали шампоана, та любопитството се надига 😄 С коя друга може да се сравни примерно?

Общи условия

Активация на акаунт