Професионални серии за коса - Тема 161

• 84 143
  • 881
  •   1
Отговори
# 705
Момичета, и аз се каня на тази терапия в две стъпки на Джойко. Използвам тяхната боя и ми се иска като Плекс да ги ползвам. Е и като терапия, разбира се. Но някак не ми е съвсем ясна употребата им.

# 706
Melisande кой е този серум на Алтерна, за хидратация? Като те чета се мисля, че ако ти допадне хидратиращата маска на Алтерна, Curl Manifesto няма да ти хареса. Има си го китосаното усещане, за което говориш с обвития косъм, че Joico пасти да яде. Аз обаче го харесвам това и точно то ми липсва и в Алтерна хидратиращите, и в на Кингсли екстремния хидратиращ.
Много ме притесни сега с това изказване за графеновия сешоар 😳 Аз също го взех, като цяло много ми допада точно това, че прави косата мека и бляскава, без да я пресушава. Ползвала съм го два пъти. Първия път след хидратация и доста ми изяде обема, втория след лек протеин и много добре се получи.

Днес бях решила да си направя лек протеинов протокол, започнах с успокояващия шампоан за скалп на Кингсли, но хич не ми хареса. Измих два пъти с него, косата ми стана някак твърде мека и още под водата я усетих неизмита и залепена за скалпа. Измих трети път с Екстеншънист и нещата светнаха. Сложих маска Архитект и нарочно не завърших с хидратиращ шампоан (както правя обикновено). После на влажна коса цимента смесен с капките Oway. Много добър резултат получих - стегната средно твърда коса. Готова за Стиймпода, който много я омекотява 😄

Балсамът с оцет на L’ador ми е супер интересен, поръчах го и го чакам.

Последна редакция: чт, 19 окт 2023, 18:26 от Sensaya

# 707
  • София
Момичета, и аз се каня на тази терапия в две стъпки на Джойко. Използвам тяхната боя и ми се иска като Плекс да ги ползвам. Е и като терапия, разбира се. Но някак не ми е съвсем ясна употребата им.

Е мисля че на сайта мн ясно си пише.
Пръскаш косата със спрея преди боядисване, ако боядисваш само корен само корена пръскаш. И след измиване нанасяш втора стъпка както се прави с олаплекс.
Има куп видеа и обяснения в youtube както и на страницата на Joico

Sensaya

Той серума не е хидратиращ а е от bond repair серията и се слага в балсамите уж да засили ефекта. Беше мн рекламиран в страницата hairholic та го взех, но е бая скъп.
На мен алтерна също не ми хидратират достатъчно, но аз засега имам само протеиновата им серия, въпреки това с керастаз терапист, съшо протеин но по-мек, получавам доста по приятно усещане. Но и алтерна не са лоши но ми оставят косата някак по-жилава и леко суха като че ли.
 Ще видим как ще е хидратиращия шамооан с хидратиращста маска.
Иначе за сешоара да, мн съм притеснена, а разбрах че и не става много за изправяне, добре че не го ползвам за това де, но го дадох на приятелка с много гъста чуплива коса за проба и каза че стояла разхвърчана и не достатъчно загладена а с прлукса напротив било супер.
Вече съжалявам че се подведох по първоначалния добър ефект.

Снимка на приятелката след изсушаване

Последна редакция: чт, 19 окт 2023, 18:32 от Мélisande

# 708
  • София
Мелисанде, пробва ли шампоана и маската за къдравелки на Керастаз? Това в моят арсенал е най-силната хидратация. Всъщност шампоана може да се пропусне при наличие на Джойко Moisture Recovery, но маската е уникална!

И бюджетен вариант за ударна хидратация, не знам дали го има в БГ и ако го има, не знам дали е толкова добър продукт, аз го купувам от Англия и честичко го ползвам за шампоан, ако си намокря чистата коса в басейна и не искам да я минавам с шампоан.
https://www.superdrug.com/hair/hair-treatments/hair-masks/loreal … air-mask/p/815131

# 709
Melisande при мен доста добре заглажда сешоарът, но аз не ползвам четка, а и сравнявам с една зверска пърлячка на Gamma Piu, така че…
За 3в1 Bond Repair Sealing serum ли говориш? Хич не се сетих. Пробвай го, не съм го влагала в нищо аз, на суха коса дава страхотен блясък, но е доста тежък, в маска сигурно ще е добре. Аз редовно го слагам като пре-уош (имам голямата туба, та съм ларж 😁)

# 710
Искам да питам колко често може да се боядисва коса с безамонячна боя? Косата ми расте мнооого бавно и вместо 1см за месец, може би расте 1см за два месеца. Но не мога да боядисвам корен на два месеца, защото боята започва да се отмива и още на 4-тата седмица цвета на косата ми е доста променен спрямо първоначалното боядисване. И ми се иска да не чакам месец и половина-два за да си боядисам корена, но ако я боядисвам по-често ще излезе, че боядисвам боя върху боя.
Амонячните бои също така лесно ли се измиват като безамонячните? Цвета запазва ли се от боядисване до боядисване?

# 711
Момичета, значи какъв хидратиращ балсам и шампоан бихте препоръчали за дебела, естествено порьозна коса.
Все са ми сухи краищата и стърчат, ако не ги изправя с маша
Искам да ги омекотя сериозно.
Чета тук, че на Джойко балсамът е по-слаб?

# 712
  • Някъде там
Здравейте, момичета!
Закупих си маска за коса на така хвалените и нашумели Papino.Като се спрях на маската им с бабасу  и муру муру.
Все още не съм я изпробвала, като я използвам на няколко поредни измивания и ще споделя с вас дали си заслужава.
Забелязвам,че е изключително гъста.Като консистенция ми напомня на Марокан с кафявата капачка.

# 713
Днес помолих едно от момичетата в Златна рибка да ми отвори една маска на Марокан с кафявата капачка и си беше с рядката консистенция . Тя каза , че нямат информация да е променяна .

# 714
  • виртуално
Имам спомен, че някой беше писал за старата консистенция, закупена от тук:
https://boboconcept.bg/category/1374/hydrating-hidratirashta-gri … za-suha-kosa.html

# 715
  • Бургас
Аз в момента съм в чужбина и съм срещала маската на Марокан във физически магазини на Xpertbeauty ProfiHairShop. Малко ще ми е неудобно, но също бих помолила да ги отворят, за да видя консистенцията. Проблема е, че тази маска не съм я ползвала нито в старата, нито в новата форма/формула и не знам дали ще мога да преценя от кой вид е.

# 716
Момичета , някоя от вас използвала ли е лилавия шампоан на L’Alga и трябва ли да се разрежда ?

# 717
Имам спомен, че някой беше писал за старата консистенция, закупена от тук: https://boboconcept.bg/category/1374/hydrating-hidratirashta-gri … za-suha-kosa.html
аз я закупих, на вид изглеждаше добре, на аромат също , супер се зарадвах - ноооооо ефекта не е както на старата
докато не се пробва , не може да се разбере

# 718
Искам да питам колко често може да се боядисва коса с безамонячна боя? Косата ми расте мнооого бавно и вместо 1см за месец, може би расте 1см за два месеца. Но не мога да боядисвам корен на два месеца, защото боята започва да се отмива и още на 4-тата седмица цвета на косата ми е доста променен спрямо първоначалното боядисване. И ми се иска да не чакам месец и половина-два за да си боядисам корена, но ако я боядисвам по-често ще излезе, че боядисвам боя върху боя.
Амонячните бои също така лесно ли се измиват като безамонячните? Цвета запазва ли се от боядисване до боядисване?

Аз боядисвам на 3 седмици, защото моята коса пък расте много бързо.
Само корените боядисвам, но неминуемо отива и по вече боядисаната част. Не съм забелязала да се отмива боята.

# 719
Аз боядисвам на 3 седмици, защото моята коса пък расте много бързо.
Само корените боядисвам, но неминуемо отива и по вече боядисаната част. Не съм забелязала да се отмива боята.
Благодаря ти, Melany99, а с каква боя се боядисваш? Амонячна или безамонячна?

Общи условия

Активация на акаунт