ЕДИНАДЕСЕТИ клас 2023/2024

• 61 790
  • 810
  •   1
Отговори
# 315
  • София
А вие имахте ли вече родителска среща?
Ganis, ще има ли родителски срещи за 11 клас в 73-то?  Имаме доста нови учители, заради профилите, а и не само..почти всички без класната са нови.
Вероятно към края на октомври.

# 316
В 11.клас Модул 1 и Модул 2 по математика вървят успоредно, а в 12.клас Модул 3 и Модул 4- последователно.
Това е по наредба.
Каква е логиката на това? И с ООП математиката става паралелно учене на три раздела. За да го направят така, би трябвало да приемат, че това ще е полезно за усвояването по някакъв начин.

# 317
По математика вървят двата модула паралелно, избираемият му е Логика. По информатика през първият срок ще учат само един модул Обектно-ориентирано програмиране, а през втория срок ще са с Алгоритми и структура от данни. Интересно, че избираемите са същите. По английски вървят паралелно и май 3 модула, доколкото си спомням програмата, плюс избираемият. Да минат поне 2-3 седмици и тогава ще чакам отзиви от него как вървят модулите.
А що тетрадките е приготвил по математика 🤣 За това, за онова плюс за школата.

# 318
  • Някъде в Европа...
По математика вървят двата модула паралелно, избираемият му е Логика. По информатика през първият срок ще учат само един модул Обектно-ориентирано програмиране, а през втория срок ще са с Алгоритми и структура от данни. Интересно, че избираемите са същите. По английски вървят паралелно и май 3 модула, доколкото си спомням програмата, плюс избираемият. Да минат поне 2-3 седмици и тогава ще чакам отзиви от него как вървят модулите.
СХН и ние. Математика -  чиста математика, М1 и М2.  Информатика -  и двата вървят. При нас нямаше избиране на третия профил - задължително ИТ - гледам в програмата му - мултимедия. АЕ - писмен, устен, култура, литература и чист АЕ.

# 319
Мацки, някой има ли това:
https://www.expresspublishing.co.uk/files/COMPUnew.pdf
да го принтирам евентуално..

# 320
  • София
Нашите профили са три - биология, химия и АЕ. И трите имат по няколко модула, избираеми и задължителни. Например по АЕ има 4 задължителни модула , които се редуват през седмицата, един избираем модул и отделно 2 часа АЕ от ООП. По биология и химия също се редуват задължителни (Модул 1 Х и Б) и избираеми (по два модула на предмет без номерация) модули, направо не мога да й хвана края на седмичната програма. 😁

# 321
Наистина си беше преживяване първия прочит на седмичната програма. Joy Направо се усъмних в себе си. Grinning

# 322
  • Някъде в Европа...
Ние сме с 4 профила - АЕ, МАТ, Инф и ИТ..без избор... определени бяха още в влизането в тази паралелка в 8 клас..
СХН и ние. Математика -  чиста математика, М1 и М2.  Информатика -  и двата вървят. При нас нямаше избиране на третия профил - задължително ИТ - гледам в програмата му - мултимедия. АЕ - писмен, устен, култура, литература и чист АЕ.

# 323
  • София
Аз само не разбирам дали избираемите модули всъщност са избираеми, в смисъл ученикът може да не ги избере ...или независимо, че са избираеми, щом са му в програмата..задължителни са...Иска ми се да е този вариант Simple Smile

# 324
  • София
Задължителни са. Избираеми са от гледна точка на това, че тяхното съдържание се определя от учителя, но за учениците са задължителни и оценката по тях участва в образуването на общата годишна оценка по предмета.

# 325
  • София
Тъкмо и аз се чудех за тези избираеми. Хем пише че са избираеми, хем са например 4ти час. Аз съм ѝ заръчала да се запише, но явно вече се води записана. Simple Smile

# 326
Санака е обяснила. Избираеми са, защото учителят решава какъв материал ще включват, но са задължителни за учениците. При нас по математика избираемият модул е Математика и логика, в друго училище може да е нещо друго. Затова и материалът от тези модули на влиза в ДЗИ, а само от четирите задължителни.

# 327
  • София
При нас са формулирани изключително симпатично тези избираеми модули - по АЕ и НЕ например са "Английски език чрез медиите" и "Немски език в света на киното". Това и аз с удоволствие бих го учила.

# 328
  • София
Супер предложения са това за езиците. Винаги съм си мислела, колко би било хубаво да се изучава в нашите училища разговорен чужд език, този, който хората говорят в живия живот, ежедневно, или пък различни диалекти. Но нито има време за това, нито възможност. Просто имах два челни сблъсъка с живия език на два езика. Еми хич не е този от учебниците в училище. 😀

# 329
  • София
По езиците избираемите модули при нас бяха: ИЕ - Екскурзоводство /11кл./ и Превод /12кл./, АЕ - Бит и култура във Великобритания /11кл./ и Литература и общество /12кл./.

Общи условия

Активация на акаунт