Предложения за странни, необичайни и интересни имена! - 41

• 30 836
  • 735
  •   1
Отговори
# 210
Добре,  разбирам всякакви изгъзици.  Но да си кръстиш детето Иконом, не мога да проумея 😃

# 211
  • Пловдив
Хрисант и Хрисанта са стари, поизчезнали у нас.
Данелия е като грузинския режисьор. Или по-скоро руски и съветски режисьор, етнически грузинец.

Скрит текст:
Офтопик. Още съм под впечатлението на употребен в друга тема израз "етнически българи" в смисъл... цигани, докато той значи точно обратното - българи по народност; но Георгий Данелия наистина си е етнически грузинец, живял по-голямата част от живота си в Москва.

Последна редакция: ср, 27 сеп 2023, 21:31 от Магдена

# 212
  • Най-красивата страна
Хрисанта мисля,че е гръцко име.

# 213
  • Пловдив
Да, гръцко е по произход. Много имена, навлезли покрай християнството, са гръцки - на някой светец обикновено. У нас се е срещало по-често преди и сигурно не е звучало странно.

# 214
Попаднах току-що в нета на едно малко момиче на име Вилерже и ума ми не го побира... българско семейство, съдейки по имената на майката и бащата.

# 215
  • Me? I'm a raging sea trapped inside of a raindrop.
Това трябва да е дъщерята на Велислава Каймаканова-Ножарова /или поне се надявам да няма и друго дете, кръстено по този начин/, дизайнерката на бижута. По спомени в някакво интервю разказваше, че името било заигравка с Фаберже.

Мъже:
Алдин
Троян
Одисей

# 216
  • Sofia
Тя е.
А как се казва втората дъщеря?

# 217
Eней Енчев: https://www.24chasa.bg/bulgaria/article/15651803. Знам, че името Еней е от древногръцката митология, но звучи странно за съвременен българин.

# 218
# 219
Eней Енчев: https://www.24chasa.bg/bulgaria/article/15651803. Знам, че името Еней е от древногръцката митология, но звучи странно за съвременен българин.

Вероятно роднините на баща му са настоявали да е Енчо, ама майката в онези времена е решила детето да е
с "модерно" име. / Предполагам човека ще да е на 30-40 години/

# 220
  • Пловдив
И за Енил Енчев съм чувала.

Едит. Тоя, дето съм го чувала, беше Енил Енев, а имало освен него и Енил Енчев, по-възрастен, и двамата родом от Пловдив. Open Mouth

Последна редакция: чт, 28 сеп 2023, 19:38 от Магдена

# 221
Дечица в 1-4 клас:
момичета:
Долиана
Галиана
Игнасия
Десиана
Виолена

и момчета:
Авел - знам, че е библейско, но не го бях срещала до сега с българска фамилия
Илин