Предложения за странни, необичайни и интересни имена! - 41

• 30 128
  • 735
  •   1
Отговори
# 600
Ная е приятно име, но ми звучи като съкратено от друго по-дълго име. Четох, че дъщерята на Ирина Бокова се казва Ная.

Предлагам: Ева, Ива, Ина, Зоя, Леа, Лия...

Последна редакция: пн, 18 дек 2023, 21:57 от Radilena

# 601
да съкратено ми е от Даная но не желая да и викат Дани 😀За това решихме защо да нее просто Ная.
Ева нее опция в Руския език защото тук се чете с твърдо Е а там е меко и се чете като Иьева или нещо такова. Има много имена с Е които харесва но не са опция или заради произнасяне или да изписване Елеонора и Элеонора например 🥰

# 602
  • София
Ная предполагам знаете е общото име на кобрите, изписва се Naja.
Има и конкретен вид индийска кобра Ная ная.

# 603
Има вафли с това име…

# 604
наясно съм за вафлите , не Ная се пише като Naya и означава «Нова » от арабски произход.
Само това с вафлите не ми е ясно Simple Smile То за всяко име има нещо което е измислено с това име дали вафла дали хотел дали ресторант или агенция Simple Smile

# 605
Нина, Нора , Надя не са ли вариант, ако държите да е с Н?
Натали като интернационално  ми харесва , но е по- дълго.

# 606
  • Крайбрежен район
Ава, Ира, Мила, Мира, Дара, Леда, Рада, Яна, Рая, Оля, Олга се срещат в Русия. Ная предполагам също, кратко е, лесно се помни.

# 607
Ния е съкратено от Евгения.Едно от малкото трибуквени имена,които харесвам.
Мариора е румънско
Марика-Румъния,Сърбия и у нас се е срещало.
Мариола е гръцко име и се среща там
Любляна-столицата на Словения.Моят съпруг искаше да кръстим дъщеря ни Венеция,защото там я направихме..
Виринея е старо латинско име и означава ,,цъфтяща,,
Верена е старо немско име и означава ,,свещенна мъдрост,,Среща се в Германия,Австрия,Чехия,Полша...
Агафия-гръцко име и означава ,,добра,,Среща се и в Гърция и в Русия.
Леония е старо латинско име и означава ,,лъвица,,

Кремена е древно славянско име .Пожелателно име-да бъде здрава ,като кремък.
Кремък-диалектно кремен.Камък.
Някои го свързват с цветето крем.
В някои сайтове пише,че е гръцко ,което е абсолютно погрешно,защото в Гърция такова име няма.
Петър,Петра са гръцките имена със същото значение
Едно време беше често срещано.Сега се среща по-рядко,а е хубаво име.
Радмила-славянско име,..мила,, ,,радост,,среща се в Сърбия,Хърватска,Чехия,Словения..а у нас е позабравено.Също не е лошо.
Милада-славянско,,,мила,,също се среща в източноевропейските страни,а у нас май е изчезнало за съжаление.На мен много ми харесва.

Маргрета- на времето имало една певица Маргрет Николова мисля,че беше..Дядо ми много я харесваше и сравняваше всичките певици с нея,ама и викаше Магарет ,а ние се хилехме...

Аглея Hug , мерси за обясненията . Някои произходи не ги знаех . Както вече писах , повечето или ги познавах или знаех за тях . Виринея например мислех ,че е руско ( от православния календар ) - майка и беше рускиня , Марика е името на прабаба ми ( с румънски корени ) , да добавя за името Венеция ( познавам момиче на 30 и жена на 50+ )
Да добавя името Рилка ( покойница , над 100 г ) , Руска , Русанка , Аглая - все възрастни жени . Афродита и Анабел -  на мои познати дъщери , но те са малки - сега всякакви имена са позволени . Сетих се за говорителката Любинка Нягулова .
Ако се чудите откъде познавам хора ( възрастни )  с такива имена - още от малка ми бяха интересни имената и все питах баба и прабаба ,   мечтаех си  как ще ми се казват дъщерите Stuck Out Tongue Winking Eye , НО ми се роди момче и се казва Дейвид ( заради англ. ми образование , но сега съжалявам ,че не го кръстих с бг варианта Давид ) , да знаете какви чудесии бях измислила за момичета Joy , ама Божа работа , нямах това щастие ...

# 608
  • Пловдив
Руска е доста често срещано име в по-старото днес поколение. Марика съм срещала в Радомирско (чисто български произход, някаква моя далечна роднина беше бабата) и Пазарджишко, също вероятно без чужд произход. Иначе ето тук от "Дон Кихот" - "да търсиш Марика в Равена" (да речеш, че помня добре сюжета на книгата - хич; обаче такива глупости помня).

# 609
  • София
Баба ми се казваше Руска.
Имаме съфорумка Марика Simple Smile

# 610
  • Пловдив
Прабаба ми се казваше Руса.

За кратките имена - имам ученичка Дея. Като въведоха електронните дневници се оказа, че е Деяна. При една проверка питах коя е Деяна и целият клас се учуди и каза, че няма такава при тях. Самата тя малко се поколеба докато се сети.

# 611
  • Свищов
Аз съм Кремена и наистина не съм го срещала сред деца, ама странно и необичайно не бих казала, че е. На мен ми е леко твърдо и грубовато, ама си е моето име и не мисля, че е лошо. Просто не е модерно.

# 612
  • Пловдив
Кремена си е съвсем обикновено, нормално име, но както виждаме, понякога в темата попадат и такива. Simple Smile

# 613
  • София
Кремена не е странно, просто вече е рядко срещано.
В класа на детето (4) има Кремена Simple Smile

# 614
Сега с тази кобра ме отказахте от Ная 😀мъжа ми каза че съм луда защото отказвам всички други имена но такива са ми усещанията че не са за това бебе .
Иначе и аз да споделя едно странно име

Гмитра

Общи условия

Активация на акаунт