Предложения за странни, необичайни и интересни имена! - 41

• 30 131
  • 735
  •   1
Отговори
# 585
Някои от имената са си съвсем нормални, но пък от Леония се сетих за Леончия Сеизова (юрист, беше навремето главен секретар на едно министерство и в ръководството на НДСВ, сега вероятно е пенсионера, надявам се да е жива и здрава).
Интересното е ,че повечето са вече старци или са починали , за някои да се чуди човек от къде такива имена  . Леония например е покойница , би трябвало да е на 90+

Добавям Тито , Ленин, Маркс , Енгелс , Будьони ( все мъже на 70 + , има и починали  ) , ясно е на кого са кръстени .

Последна редакция: пн, 18 дек 2023, 16:08 от Phillipine

# 586
Дву- и трибуквените съчетания, набедени за имена - Миа/Мия, Тея/Теа, Ния, Ая...

Последна редакция: пн, 18 дек 2023, 16:27 от beauty_magnolia

# 587
  • София
Деа/Дея, Вая и т.н

# 588
Много от имената, изброени на предишната страница, са имена от православния календар. Напр.: Антонина, Виринея, Дария, Евдокия, Ефросина, Лариса, Лучия, както и мъжките: Вадим, Вячеслав, Давид, Евлоги, Ефрем, Исидор и др.

Последна редакция: пн, 18 дек 2023, 17:38 от Radilena

# 589
Дву- и трибуквените съчетания, набедени за имена - Миа/Мия, Тея/Теа, Ния, Ая...

Аз пък харесвам името Ния, като чуя такова детенце винаги си представям, че родителите са чели "Железният светилник". Миа/Мия не ми харесва от практични съображения, в Европа винаги биха ги наричали "Мая", макар че това важи за голяма част от имената. Все пак не може всички да се казват Александър, Мария и Виктория, за да звучат еднакво нормлано навсякъде или поне в по-голямата част по света.

Аз пак се сетих за едно хубаво 8-9-10 годишно момиченце на морето - Дейна, която точно си я викаха като кученце.

# 590
  • Крайбрежен район
На мен пък Дейна много ми харесва. Не бих го свързала с куче.
Аз имам приятелка на която дъщеря и се казва Шира, а кучето Анабела. Обратното много по-добре би ми звучало. Но различни хора, различни вкусове... Мъжа ми вика "Оная твоя приятелка дето дъщеря и има име на куче". Satisfied

# 591
  • Най-красивата страна
Ния е съкратено от Евгения.Едно от малкото трибуквени имена,които харесвам.
Мариора е румънско
Марика-Румъния,Сърбия и у нас се е срещало.
Мариола е гръцко име и се среща там
Любляна-столицата на Словения.Моят съпруг искаше да кръстим дъщеря ни Венеция,защото там я направихме..
Виринея е старо латинско име и означава ,,цъфтяща,,
Верена е старо немско име и означава ,,свещенна мъдрост,,Среща се в Германия,Австрия,Чехия,Полша...
Агафия-гръцко име и означава ,,добра,,Среща се и в Гърция и в Русия.
Леония е старо латинско име и означава ,,лъвица,,

Кремена е древно славянско име .Пожелателно име-да бъде здрава ,като кремък.
Кремък-диалектно кремен.Камък.
Някои го свързват с цветето крем.
В някои сайтове пише,че е гръцко ,което е абсолютно погрешно,защото в Гърция такова име няма.
Петър,Петра са гръцките имена със същото значение
Едно време беше често срещано.Сега се среща по-рядко,а е хубаво име.
Радмила-славянско име,..мила,, ,,радост,,среща се в Сърбия,Хърватска,Чехия,Словения..а у нас е позабравено.Също не е лошо.
Милада-славянско,,,мила,,също се среща в източноевропейските страни,а у нас май е изчезнало за съжаление.На мен много ми харесва.

Маргрета- на времето имало една певица Маргрет Николова мисля,че беше..Дядо ми много я харесваше и сравняваше всичките певици с нея,ама и викаше Магарет ,а ние се хилехме...

# 592
  • Замък сред облаците
Дейна с българскито знение звучи супер, но международно си е английското произношениe на Дана за мен (Dana). За Дейна Дилейни се сещам.

# 593
  • София
Има едно поколение родители, вече в доста пределна възраст, което явно много е харесвало имена на разни особени цветя и елхи за дъщерите си - като Латинка, Елка, Детелина - познати жени на 50+.
А, сещам се и за едно име трепач за мъж - ЦвЯтко. Съчувствам му искрено Joy

# 594
  • Пловдив
Кой съчувства на Цвятко, кой на Кристоф... хора разни.

# 595
  • София
Мисля, че в Цвятко някъде се е изгубило уважението към пола на това едновремешно момче, а вече голям мъж. Трябва да се мисли, че порастват тия деца. Може майката да се е казвала Цвета, Цветелина, Цветанка или подобно, но не винаги можеш да кръстиш момче на себе си, а не е и нужно.
Не виждам на Кристоф за какво да му съчувстват, а и не се очертава да живее постоянно в България. А и е пълно с международни имена - познавам момченца Матео, Давид, Адам и т.н. Не виждам нищо лошо в това. По-добър вариант са от разните Мохамедовци и Аладинчовци. Това си е мое виждане, моля да не бъда набедена за расист.

# 596
  • София
Темата е за странни, необичайни и интересни имена, а не за лични предпочитания към нормално звучащи такива.

# 597
Епсимания и Емма-Ганка.

# 598
Цвятко си е старо име, изобщо логиката майката да го кръщава на себе си е абсурдна, едно време не е имало такива моди
От него( и от Цветан) идват всичките изчанчени Цветомир, Цветослав, Цветозар..

# 599
Здравейте . Пиша за съвет за име Ная ?
Детето ще е с смесено родословие но се връзва добре с Българската фамилия и бащино като цяло.
Кратко е , рядко е , и няма съкращения и на Руски и Български и Английски звучи еднакво ( за мен това е важно )
Или идеи и за други без Теа , Деа , Леа , Кая , Вая Simple Smile Харесвам кратки но тези 5 са ми вече до гуша дошли

Общи условия

Активация на акаунт