Предложения за странни, необичайни и интересни имена! - 41

• 30 134
  • 735
  •   1
Отговори
# 570
  • Sofia
Нинелла

# 571
  • Sofia
Енора и Естир.
Второто беше от стария завет май, но първото ми се струва измишльотина или нагласвация на букви. И двете са момичета, под 15 г.

# 572
  • София
Енора на келтски означава чест (от интернет).
Естир на иврит е звезда

Наскоро се запознах с едно момиченце във втори клас Дева. Знам, че така се казва дъщерята на Моника Белучи и Венсан Касел, но у нас не я бях срещала.
Марк-Антоний и Марк-Васили на около 20.
Петроний на около 40.
Майката на позната на една от дъщерите ми се казва Орлеана Боровинова (жената е на моите години и не я познавам, но името ме впечатли много, когато го разбрах преди години и много ми харесва в комбинация с фамилията).
Приятелка на моя братовчедка се казва Мариелена.
Вече няколко малки дечица срещам с името Дарси (момичета).
Ирослав
Ерос

# 573
  • София
Беладона - дете на 3-4 години.

# 574
  • Пловдив
Орлеана Боровинова беше юрисконсулт на някаква банка. Срещала съм името по работа, жената лично не съм. Sunglasses

-----
Най-популярно за растението беладона (или самакитка) е това, че е отровно.

# 575
Станли. Име на момче.
Фаничка.
Домничка.
Последните две са майка и дъщеря.

# 576
По детските площадки ще е доста фън с тези имена, да не знае човек куче ли викат или човек. И тези имена с тези бг фамилии изобщо не си отиват. Ако е Майкъл, то в личната му карта след време няма да е Michael, а Маikal, което излгежда просто скандално.
Не си кръщавайте децата с толкова екстравагантни имена, имам доста познати, които цял живот страдат и мразят родителите си за избора на име, което първо всеки обърква и не може да произнесе правилно, отделно да не говорим за разните институции и за издаването на документи какви проблеми и грешки могат да възникнат. Също често се прибягва и до смяна на името като станеш на 18. И винаги трябва да се обесняваш как се пише/ произнася името и е досадно.
Изберете име, което отива на детето и си подхожда  с бащиното и фамилното му име. Не ги кръщавайте като домашни любимци или анимационни герои. Повечето имена посочени тук са потресаващи и на мен лично ми става смешно някой като ми каже, че се казва Мерлин Крокодилова, Джесика Крушкова, Патриша Кавалова и още много абсурди мога да изброя от живия живот, просто виждате колко гротескно и абсурдно звучи.

# 577
  • София
Нашите кучета са с човешки имена, а преди няколко години на една кучешка площадка тийнейджърката Джеси (това е цялото й име) разхождаше дакела Виктор. Та това отдавна го има.

# 578
Наскоро по новините гледах две гимназистки: Лили Ан Николаева и Елена Магдалена. Защо да не е Лилиан, вместо Лили Ан?

Естир наистина е име от Стария завет. В него има Книга Естир.

# 579
  • София
Кръстих първородния си син Кристоф. Необичайно за България, но хубаво френско име, откъдето е детето ми по баща. Означава буквално "този, който носи в себе си Христос".
Повечето ми познати се сещат за актьора Кристоф Ламбер. Някои хора не знаят къде да слагат ударението и произнасят Кри'стоф, а то е на последната сричка.
Естир всъщност е Естер и на иврит значи Звезда. От Стария завет е и е име на кралица, променила съдбата на евреите благодарение на проницателността си.

# 580
Да, Кристоф е френският вариант на Христофор. На английски е Кристофър.

В Синодалната Библия името се изписва Естир: https://www.pravoslavieto.com/bible/sz/est.htm.

Последна редакция: пн, 18 дек 2023, 15:01 от Radilena

# 581
  • София
Да, така е. Но аз си предпочитам френчи варианта. Пожелавам му да стане голям откривател и пътешественик, но преди всичко е голям чаровник и много изразително бебе!
А спорът за Естир или Естер ми е малко като хан или кан. Модерен прочит на стара версия.

Последна редакция: пн, 18 дек 2023, 15:07 от ЛейдиРоуз

# 582
Понеже Сиена М. написа по-горе Енора и Естир - затова написах, че така се изписва в Синодалната Библия. Явно родителите от там са  видели това име. Иначе Естир или Естер е една и съща личност.

# 583
Аз няма да споменавам деца , родени след 1990 , когато се навъдиха толкова много чуждестранни и измислени имена . Само имена  на познати или познати на познати , хора  от на 35 години  до покойници .
Това доказва , че не само сега , но и в миналото е имало интересни и  красиви имена  , имена от умалителни или побългарени  , имена , повлияни от православния календар  , Русия или  съседни държави ( в случая Сърбия и Румъния )  или пък направо смешни имена  :
Алидавали ( родена през 30те и кр.на 20 те ХХ век , баща и я кръстил на актрисата Алида Вали , баба ми казваше ,че и викали ''дали да вали '' ) , Зона , Вистияна , Мариола , Мариора , Леония и Ларета ( сестри ) , Леночка , Сталинка , Ягодинка , Касинка ,Ерина , Радостсветлина ( на около 60 години ) , Маргрета , Маринита , Вилсон, Богомил , Борил , Робистър ( само 2 такива има : единият , роден през 30те - попът вместо Робеспиер , сгрешил , другият -негов родственик - роден през 60 те ), Робертино , Исидор , Вергиния , Виринея , Копринка , Царина , Дария , Опро , Берта, Кръскяна , Мимоза , Вида , Мара , Драгош , Кристалина , Елиза , Луиза , Светослава , Агафия , Оприца , Марика , Франческа , Марица , Фея , Федя ( жена ! ) , Люсия , Лучия , Регина , Ефросина , Евдокия , Димитра , Лариса , Летиция , Красиела , Каролина , Христана , Тоалетка , Радмила , Вадим , Вячеслав , Сибила , Сибилина , Доротея , Богдана , Ася , Антонина , Илонка ,  Вилма , Анжелина , Григорий , Анжело , Антонио , Прина , Евилия  , Ивона , Елица , Етелка , Сияна    .

Тези , които ми харесват съм ги подчертала Grinning

Добавям - пак става дума за хора на възраст, не младежи и деца  - Катина , Давид , Флорица , Флоро , Аврам , Родион , Верена , Юрий , Йонка , Милица , Клементина , Кремена , Евлоги , Ефрем, Свободка , Елизабет ( на 55+ ) , Гълабина , Гурка , Аника

Последна редакция: пн, 18 дек 2023, 16:05 от Phillipine

# 584
  • София
Някои от имената са си съвсем нормални, но пък от Леония се сетих за Леончия Сеизова (юрист, беше навремето главен секретар на едно министерство и в ръководството на НДСВ, сега вероятно е пенсионера, надявам се да е жива и здрава).

Общи условия

Активация на акаунт