Бебе да гушка всяка от нас, това пожелавам си аз. ~бебеправене 611~

• 25 496
  • 921
  •   1
Отговори
  • София
Flowers BouquetFlowers Bouquet На новите - добре дошли !Flowers BouquetFlowers Bouquet

Ние тук се обичаме, уважаваме и много си помагаме !
Молим ви, представете се – на колко години сте, откъде сте, от колко време опитвате, колко дълъг е цикълът ви, кога е овулацията ви, имате ли вече деца, и всичко друго, което прецените ! Дано темата ви донесе информация, положителни емоции и приятелско рамо в трудните моменти !

Ние сме малко общество за взаимопомощ и подкрепа в пътя на бебеправенето.
Тук не е място за хвалене с положителен тест в първи пост или въпроси от типа на 'здравейте, виждате ли втора черта?'. За тази цел във форума има други теми, молим, потърсете ги.

People Baby andi_bb People Baby Anigo People Baby arogans People Baby bananovolisto People Baby Belflower People Baby Greyspirit People People Baby m-angel People Baby Mila101 People Baby Mandaria People Baby Monita576 People Baby nasito8988 People Baby patencce1 People Baby petufin People Baby rave People Baby Salsera People Baby Sisi_cat People Baby shan^tall People Baby Одри People Baby Светослава Ангеловаа People Baby ВаНиЛа People Baby 2402 People Baby

Мило мое мъничко човече,
мое щастие, мой блян!
Как силно искам да те гушна вече,
Никога не ще си сам!

Ще има мигове на сълзи
и поводи за греещи усмивки.
Но всичко ще се нареди,
щом вкъщи сме затрупани
от бебешки играчки, пелени, завивки.

Отправям поглед към небето,
ръка полагам на сърцето.
Молитва, устните прошепват,
да се появиш,
на топличко, до термин,
да се задържиш!

До теб ще бъда неотлъчно,
ще те закрилям
и над теб ще бдя!
Понякога ще ми е трудно, мъчно,
но знай,
ще се старая, ще опитам
да бъда
най-добрата майка на света!

Тоалетна, чашка и тест -
чакаш минути пет или шест.⏱️
Ето черти - цели са две,✅
сълзите напират - ще имаш дете!🥹

Гадене, киселини и хормони,🤢
Шоколади ядеш с цели кашони.🍫
Първа фетална и втора, и трета -
време да раждаш е майчице клета!🫄

Контракции, разкритие и много болка,😵
врещиш изтощена - искаш упойка. 💉
"Напъвай" - крещят всички над тебе🧑‍⚕️
и чува се плачът, мощен, на бебе. 👼

Плацента, шевове - ох няма край...🙄
вземаш детето и попадаш във Рай! 🥰
Изписването е на дневен ред,
там всеки ще ти даде непоискан съвет. 🗣️

Памперси ,хранене и спане,
това бебе ще спре ли да реве? 🥴
40 дни и погача голяма -🍰🧁🍬
всяка жена акъл от опит ти дава. 🧏

Още рев, ако и колики мощни,😨
ти вече не спиш по цели нощи.💤
Помощ накрая търсиш в група за мами,🫶
там всички знаещи са се събрали.🧑‍💻

Минава месец, втори и вече сме в шести -6️⃣
сега се вълнуваме от пюретата месни!🥔🥦🥕
На дневен ред вече е друго -
зъбите никнат, виждам се в чудо!🦷

Приспиваш в количка, на ръце и в кошара...
но ефект от всичко естествено няма!!!!!🙄
Разбирам - да си майка е сбъдната мечта. 💗
😘
             [/img]

*Нека мен и теб в едно да съберем*
Когато двама души срещат се,
минава време и започват те
семейството да се увеличи с още един член,
когато кажат си ‘‘Нека мен и теб в едно да съберем !‘‘.

Мечти и надежди силно се разпалват,
някъде там двама спират да се пазят.
Дни, месеци, дори години понякога минават,
време, пари, нерви, всичко готови са да дават !

Първо откъсват част от своята душа и сърце,
докрая поръсват с любов. Да ! Те искат дете !
Трудно е, много търпение се иска,
понякога сълзи тихо ронят се, зъби се стискат.

‘‘Не се напрягайте !‘‘ – отстрани лесно е да казват.
Как, когато чакаш такъв дар, трудностите да не те смазват ?
Някъде там в един момент се случва,
теста показва две черти, а в гърлото засяда бучка.

Този път обаче напират радостни сълзи,
мъжът, когото обичаш, с дете ще дариш !
Трудностите през бременността, всичко си заслужава,
а борбата преди това не се забравя !

Но когато гушнеш малкото човече всичко избледнява,
някакси по-леко става и осъзнаваш, че вече станала си МАМА !

*Сила*
Ако днес се чувстваш унила,
ако в себе си не намираш вече сила.
Ако ти се струва вече невъзможно
или пък невероятно сложно.

Не спирай! Продължи напред,
може още утре да е твоят ред.
Бори се! Ще си заслужава,
животът рядко даром дава.

И ако имаш нужда - поплачи си,
излей каквото ти тежи.
А после на краката стъпи си
и недей повече тъжи.

Идва малкото човече,
може би дори на път е вече.
И то ще иска мама с усмивка широка,
да му показва винаги вярната посока.

И ако днес се чувстваш унила,
намери в себе си сила,
защото идва малкото човече,
сигурно дори на път е вече !

Тестове за овулация
Графики на БТ
Отчетни теми
Автоимунен тиреоидит на Хашимото
Бременна ли съм ?
Добавки и витамини
Стойности на ЧХГ
Как се сбъдна мечтата ни да имаме дете

Старата тема
Обща отчетна тема на нашите успели момичета

~~~Mel_~~~Sis987~~~Rocket~~~ElysiaN_Sunshine

Flowers Jack O Lantern
andi_bb: М - 02.10; О - 16.10;
Т - 29.10
Flowers Jack O Lantern
Fayona: M - 16.09; O - 30.09; T - 14.10
Flowers Jack O Lantern
rave: M - 20.09; O - 06.10; T - 21.10
Flowers Jack O Lantern
Sisi_cat: М - 18.09; O - 02.10; T - 16.10
Flowers Jack O Lantern
V_sS : М - 04.10; O - 18.10; T - 01.11
Flowers Jack O Lantern

Последна редакция: вт, 08 окт 2024, 08:49 от rave

# 1
Здравейте, борбени момичета. Благодаря на rave за новата темичка.
Радвам се, че бях поканена да орисам темичката.
Дойде и моя ред да ви разкажа нашата история.
Преди около 4 години срещнах мъжа на живота си. Не след дълго заживяхме заедно и решихме да пробваме за бебче. Бяхме млади аз на 25, той на 26. Мислех си, че ще стане бързо, да, ама не. Съдбата беше решила друго. Минаха 6 месеца от опитите ни и аз реших, че е време да посетя гениколог. Пуснахме хормони, микробиология, цитонамазка. Всичко беше перфектно. Не след дълго мъжа ми направи спермограма и микробиология,  а аз цветна снимка и там всичко беше наред, но бебето не идваше. Реших да запиша час при репродуктивен в болница Надежда и така попаднах на доктор Персенска. Тя предложи да започнем с инсеминация впредвид, че по изследвания всичко беше наред. И така за няколко месеца направихме четири инсеминации от които резултата винаги беше отрицателен. Много разочароващо и мъчително, но си казвах, че с инвитрото ще стане от първия път. Подадохме документите за фонда и не след дълго получихме финансиране. Март месец преди рождения ден на мъжа ми направихме първия ни инвитро опит. Извадиха ми 12 яйцеклетки, перфектна спермограма, бях супер щастлива, докато на следващия ден не ми се обадиха да ми кажат, че имаме само 3 оплодени и яйцеклетките ми били лоши. Бях потресена. Как лоши? Аз съм само на 25 години.. Съвзех се набързо и си казах- три не е лошо, един ни трябва. След три дни отидох в болницата и направихме трансфер на едното ембрионче, едно замразиха на 6 ден, а другото спря развитие. Направих тест след 10 дни и бях в шок, че беше отрицателен. Бях сигурна, че ще бъда бременна от първия инвитро път…
Поплаках си и вдигнах глава, все пак имахме още едно ембрионче.
След неуспешния опит  последваха изследвания- имунологична и микробиологична биопсия и на следващия месец нов трансфер с уж хубаво ембрионче. Разбира се отново отрицателен. След дълго четене по форумите реших, че е време да сменим клиниката. Взех си всички документи и отидохме на първичен преглед при доктор Станулов. През това време бяхме направили нови изследвания, за да видим дали ще открием някакъв проблем. Отидохме на първичен преглед при него и много харесахме доктора и решихме да направим втори инвитро опит при него. Извадиха 16 яйцеклетки, от които само 8 годни. Оплодиха се всичките и на пети ден отново само два ембриона и то с доста лошо качество. Преди опита пиехме доста добавки и двамата, промених доста неща в ежедневието си, но и това не помогна. Заключението беше лошо качество на яйцеклетките.
Направихме третия ми подред трансфер, който беше отново неуспешен. Имахме още едно ембрионче, което отказах да връщаме заради лошото качество.
Последва нов трети инвитро опит, който решихме да самофинансираме и с много лека стимулация. Извадихме 6 яйцеклетки, от които 4 годни и за моя изненада на 5 ден имахме три хубави ембриончета. Направихме трансфер на едното и ето ме сега- бременна съм в началото на 6 месец.
Всичко вървеше нормално до 3 месец, докато при един от прегледите се откри, че шийката ми е 3,3 см. Последва ходене при няколко доктора, докато през това време открихме инфекция, която трябваше да лекуваме преди евентуален серклаж. Шийката продължи да се скъсява докато не стигна 2,5 см.  Инфекцията беше излекувана, но се появи втора. Нямаше как да направим серклаж в този случай, но нямах и време да чакам още. За мое щастие срещнах един страхотен и човечен лекар в Токуда, който не ме остави и малко след това поставихме песар. Изпитанията не спират и от тогава съм на легло почти постоянно и с всекидневни контракции. Всеки ден се моля и треперя да запазя това дълго чакано бебче, но имам вяра, че всичко ще бъде наред. ❤
Поръсвам ви със син прашец и искам да ви кажа, че въпреки трудностите всичко си заслужава. Вярвам, че един ден всички ще гушнем дългоочакваните ни рожби! Имайте вяра и бъдете силни.
Нека темата се напълни с много положителни тестове! Heart
След няколко месеца  ще ви замервам с памперси Grinning

Последна редакция: пн, 07 окт 2024, 16:49 от Jakito999999

# 2
Запис от мен. Следя ви Simple Smile

# 3
Жаки, благодарим за описването! Вярвам, че при теб всичко ще е наред до финал.  Включвам се и аз с едно добре нарастващо ЧХГ. Успех на всички и дано тази тема бие предходните две по положителни тестове! ❤️

# 4
Жаки, благодарим за описването! Вярвам, че при теб всичко ще е наред до финал.  Включвам се и аз с едно добре нарастващо ЧХГ. Успех на всички и дано тази тема бие предходните две по положителни тестове! ❤

Супер чхг Heart Честито и до финал

# 5
Включвам се и аз отново 🤗

Jakito благодаря ти за орисването, чудесна история за упоритостта и вярата, пожелавам ви прекрасен пухкав момък 💙

rave благодаря за темата 🙏

Мел чудесно ЧХГ, успех и до финал; както почваш темата, така да върви на всички ни 🤞

Моят така чакан преглед мина днес. Всичко изглежда добре, официално ме измериха в 5+3 г.с. Относно влошената цитонамазка, АГ също смята, че може да се дължи на бременноста, но както коментирахме и с вас, след няколко дни съм на колпоскопия да видим + ще проследяваме как се развиват нещата с цитонамазка след о-ло 2 месеца - стискайте палци

Успех на всички 🍀

# 6
rave, благодаря ти за новата есенна тема, страхотна е както винаги! Flowers Jack O Lantern

Jakito, благодаря ти и на теб за орисването! Дълъг път си изминала до успешното забременяване, а и през толкова минаваш и сега. Ти си истинско вдъхновение за търпение, сила и борбеност! Грабя си от синия прашец и ще чакам с нетърпение памперсите! Blue Heart

Мел, Елисия, да продължават добрите новини при вас и ще ви чакаме скоро за сърчице! Heartbeat

Ние минахме маратона покрай О (ако такава е имало, че така и не успях да хвана пик този месец) и сега си чакам търпеливо да видя резултата.

Пожелавам на всички много положителни тестове и емоции! Nature Star2

# 7
Благодаря за новата тема! ❤️

# 8
И аз се записвам, и дано ни е на късмет ❤

# 9
  • село в ямболско
Жакии, радвам се да те видя като орисница!

Благодаря за темата.
 Файона, успех!

# 10
Рейвче, прекрасна есенна темичка ☀️🍁🍂
Жаки ❤️ Пожелавам ти от сърце контракциите да се успокоят и да имаш лек остатък от бременността. Благодаря за 🩵 прашец, а след 4ри месеца ще мяташ и памперси 😁
Мел, страхотно нараства ЧХГ! Браво ❤️🤗
ElysiaN_Sunshine, ако правите отново цитонамазката, в никакъв случай не трябва да ти бъркат в шийката(не е добре дори при нормална плацента), а само от повърхността на шийката. Моята плацента се оказа прилежаща(изцяло върху шийката) и са ми забранени цитонамазки, докато се вдигне плацентата(макар че няма да се вдигне изцяло по прогнози). В случай, че и твоята плацента се окаже такава го казвам. Ти ще го разбереш на ФМ. Лека бременност 🤗 Между другото моята е II B, но пробата е взета от повърхността преди да разбера и Чучумишев беше доволен от моя АГ, че се е съобразил.

# 11
Благодаря и аз за темата! За пръв се записвам да следя официално, надявам се да ми е на късмет. 🍀 На дамите с положителен тест - честито! Дано всичко е наред до финал! На чакащите заветната дата за тест - стиснати палци. На себе си и на останалите като мен, които чакат да им свърши и да започнат наново - много търпение и стиснати палци!
Миналият месец си казах, че хич няма да се занимавам с лентички и следене на овулация и много добре ми се отрази. Не знам дали е само при мен, но реша ли да следя овулация препикавайки тестове, направо се побърквам. Само стоя и се чудя кога ще е положителен, ама пък ако стане положителен - кога в действителност ще настъпи овулацията. Супер много се натоварвам психически и за останалите важни дейности се изключвам. Този месец бях решила да не тествам и то па взе че стана, макар и беше БХ.  Ще видим за този какво ще ми проговорят звездите. 😁 Но ще запиша утре час за преглед да пусна контролни изследвания, че и без това ми е време.

# 12
rave Heart
jakito, благодаря за описването! Да си седи до термин на топло юначето и да нямаш повече сериозни притеснения до края на бременността Blue Heart

Аз ще наваксвам по някое време, но минавам сега само да ви почерпя за рождения ден на порасналото ми момче
Скрит текст:
и мога да се похваля, че тортата е изцяло мое дело, включително фигурките отгоре Grin

# 13
Записвам се и аз в новата тема 🧡🧡🧡 любимият ми месец,в който е роден синът ми. В предишната тема една мама беше писала че детето й е диагностицирано с Аутизъм . Моето дете на 4 годинки му поставиха тази диагноза. В началото трудно го приех. Но се замислих че това е предизвикателство. И наистина има светлина в тунела. Вече е на 12 години. Социалното общуване му е трудно,но с много вяра знам че ще се справи..
днес ходих до моята лична лекарка смята че лигавицата ми е удебелена заради изписваните хормонални препарати  примолут Нор,дуфастон. Но не иска да налага мнение защото не е компетентна в тази област.Каза че е хубаво да поговоря с гинеколожката  за нейното мнение....вие как смятате?

# 14
Жаки, стискам палци всичко да е наред до термин! Благодаря за синия прашец 💙 Рейв💙

2402 Да ти е много здрав! Страхотна торта! Пожелавам ти да имате все повече хубави поводи в семейството, че да се усъвършенстваш върху това си хоби 😉💙

Ние след няколко дни започваме пак да се трудим. Успех на всички! 🍀

Общи условия

Активация на акаунт