Край на брака...или опит за спасяването му ОТНОВО

• 7 960
  • 137
  •   1
Отговори
# 75
Живеят си като разведени просто.

# 76
  • София
Почивка с гаджето?
Бих го повярвала, ако нямаше 2-годишно дете.
Как, по дяволите, или за Бога, ходиш на почивка с друг, а имаш 2-годишно дете.
То, понякога е нереално с общо семейство, а те всеки с партньора си от друга връзка?
Не вярвам.

E, ако е за един уикенд е напълно възможно. Или даже 4/5 дни. Дава детето на бабата и готово. Ако има такава баба де. Детето даже няма да усети.

# 77
Вероятно и затова сексът е липсвал често, защото при репродуктивно лечение някои двойки залитат само до любов по график. И затова още повече се изненадвам, че после са се вторачили не в детето, за което са се борили, а в разни странични връзки. Вероятно толкова са се обвинявали взаимно (не се знае доколко подсъзнателно и доколко явно), че са спрели да се вълнуват от другия и не са успели да оценят семейството си като ценност.
Ама това че са искали бебе и са имали трудности, не значи че са се обичали дори в началото.

Колко жени имат деца без да харесват мъжа. И колко мъже се женят без да са влюбени.
Затова питам те защо са се оженили - звучи ми като за някакво удобство - социален статус, натиск да не изпуснат влака, общ кредит, удобството на квартирата, желание за бебе, да натрият носа на бившия?

Това е важно, за да се разбере има ли смисъл да продължават с брака.

Последна редакция: вт, 15 авг 2023, 10:59 от Linda*kiss

# 78
Инстинктивно на майките с деца през главата им минава първо мисълта : “Ами детето”?

Не може да си развяваш байрака като необвързана студентка, при положение че си майка на малко дете.
Сигурно звуча като дърта патриархално настроена и задръстена бабичка, ама….

Последна редакция: вт, 15 авг 2023, 12:58 от Luellis

# 79
Много хубаво и се получило. С неговите камъни, по неговата глава. Давам ти свобода, за да я получа аз. И резултатът е - тя със завърнал се съпруг и с чудесен любовник. Детето явно има любящи баби, поотгледано, още една година, и вече няма да е съвсем трудно, и със собствен бизнес.
Сега е моментът да си прецениш устройва ли те новата ситуация, и да извлечеш максимума от нея. Щом семейните уседналости са те удовлетворявали в първите години на брака, едва ли си авантюристка по душа.
Онзи, ненамерил себе си, съпруг, да му мисли. Ти всичко си имаш 🙂

# 80
Изобщо не мисля, че на мъжът изведнъж му е проблеснала любов към нея или дори семейно чувство. По-скоро някаква териториалност, която ще избледнее със следващия му интерес. Той ако наистина я обичаше, нямаше изобщо да й предлага отворен брак. А тя надали е типа, който може да му натрие носа - не се знае изобщо другия, по който е хлътнала, колко я иска наистина.
От една страна тя се е наиграла.

Инстинктивно на майките с деца през главата им минава първо мисълта : “Ами детето”?
Не може да си развяваш байрака като необвързана студентка при положение, че си майка на малко дете.
Сигурно звуча като дърта патриархално настроена и задръстена бабичка, ама….
Не им е минало на всички това през акъла инстиктивно.
Често жените се фокусират много върху детето, не върху отношенията с мъжа. А хубавият брак на първо място е между мъжа и жената.

Последна редакция: вт, 15 авг 2023, 10:57 от Linda*kiss

# 81
  • София
Партньорът е най-важният, така е, защото децата идват в живота ни и после си тръгват по своя път, докато партньорът се предполага, че остава до нас и след децата. Но тук няма врораченост в партньора, а единствено в парите и в собствените сексуални нужди.
Детето е само част от пейзажа.

# 82
Аз вярвам за почивките с гаджето, щото моята приятелка е във същата "отворена връзка" с дете на 3 години

Ходи си  от 2 години насам с гаджето на море и по екскурзии, детето за една седмица отива при баба.

Даже за момент се усъмних, да не е писала тая тема, но те с нейния не са ходили по клиники за инвитро.
Явно в БГ сме модерни в семейните отношения...

А авторката бих й казала да не се надява на "бизнеса си" , а да се хване на работа и да е самостоятелна.Работила ли е въобще някога, има ли стаж, образование?

# 83
Аааа значи дилемата аз я виждам като "скучен съпруг ама с пари" срещу "супер секс, ама не става за връзка, демек не миже да я издържа" сяяяя кво да избере, милата Rolling Eyes голямо чудене ще падне..

# 84
На този етап собствен несигурен бизнес за майка с 2г. дете ще е доста сложно и рисковано. Започни някаква работа, за да си имаш сигурност за предстоящите болнични.
Мъжът ти е инициаторът, не би трябвало ти да се чувстваш виновна. Може да се оправи бракът донякъде, вярно че няма да е същото ама голяма работа. Колкото толкова и докъдето може.
Какво му е на детето? Нито ще е първото, нито последното зле отгледано.
Казваш, всички самотни майки гледат децата си зле ли? И самотните майки нямат приятели и любовници? Логично мислене, ако още не си омъжвана.

# 85
Твърде буквално съм се изразила, за да ми приписваш собствените си глупави интерпретации Simple Smile

# 86
На практика мъжът на авторката  иска тя да се раздели с любовника си, което тя явно не иска, така ми изглеждат нещата.

# 87
Бе така като гледам и от други теми и примери от живият живот - баш си е, че партньорите минават и заминават, но децата си остават твоите деца. Не съм съгласна, че следва да е обратното. Разводи под път и над път. До сега не съм чула някой да се е отрекъл от детето си.

# 88
Идеалното семейство, всички правят каквото си искат, дори детето изчезва когато ти е удобно Grinning Какъв край, дръж го тоя брак със зъби и нокти Satisfied Пиши как върви, супер е за четене Hands Ok Hand

# 89
Мисля ,че трябва да се разделите .Сама казваш ,че вече не е същото .Разбирам те ,защото и аз в момента съм в същата дилема .Моя мъж не ме поглеждаше две години ,как ли не се старах да потръгнат нещата .Накрая не издържах ,спах с едно старо гадже и си спомних какво е да си щастлив .Сега след това той стана съвсем друг -старае се ,иска да спим заедно ,все едно усеща .Но вече не ми е същото .И аз осъзнавам че трябва да се разделим,но отлагам още и аз не зная защо.

Общи условия

Активация на акаунт