Осмокласници - 2023/2024 - Тема 1

• 65 982
  • 816
  •   1
Отговори
# 210
  • Някъде там...
Можете да регистрирате картите на всичките ви деца в своя профил. Simple Smile На гише. Искат ЕГН на децата.

# 211
Аз до колкото видях, ако детето е на 14 и има лична карта си прави свой профил, онлайн прави поръчка за пластика и подава заявление.

# 212
  • София
Жабче, аз ползвам Моовит безплатна версия и работи чудесно за София. А сега си припомни ти как си пътувала с хартиена карта, нищо им няма на децата малко планиране да приложат  Simple Smile Някои са доволни и от Гугъл мапс.

Ние сме с годишни карти вече, откак дадоха тази опция за ученици. Стресът и планирането за зареждане всеки месец никак не са ми по вкуса, а и се придвижваме основно с градски транспорт.

# 213
  • Sofia
Аз не ползвам ГТ, нямам карта, но имам профил и в него са картите на двете ми деца. Зареждам ги онлайн. Има периоди, в които не ползват ГТ, а след пандемията, когато няколко пъти и месечни карти оставаха неизползвани, се въздържам от годишна. Добре е, че са се сетили да компенсират картите от 200лв., след като ги намалиха на 180.

# 214
Не ползвам градски транспорт. Но си е отговорност на младежа да си следи картата и да я зарежда.
Това постоянно обгрижване на децата на мен лично не ми е по вкуса.
Само ходих да извадя картата. Сега ще го изпратя да пита какво и къде да занесе за новата учебна година.

# 215
Когато моята карта беше вързана с на децата, картите трябваше да се носят заедно и да се маркират при плащане... Нямаше как аз да не следя всеки месец и да мога да плащам с карта, а не всеки в брой... Освен това е важен и маршрута на учениците... Та не е еднозначно. Сега съм вързала картите с моя профил, но пък не мога да ги "активорам", та те ще минават да си ги чекнат и аз после ще заредя онлайн с плащане с карта...

# 216
  • Някъде там...
Приложение ми е нужно, защото маршрутът е непознат засега, а няма такъв с директен транспорт. Автобусът пък не е от тези, които са начесто и няма алтернатива. От една страна не ми се иска да висят излишно по спирките в тъмницата и студа, от друга да не стават прекалено рано и от трета, за едната денят е организиран до минутка и се опитваме да избегнем излишна преумора и стрес. Децата си се оправяха чудесно от 5 до 7 клас с градски транспорт, но училището беше в квартала и имаха много варианти - застават на спирката и все нещо ще дойде скоро. Знаеха си кой автобус кога минава и кога да излязат от вкъщи, с кой стигат по-бързо. И карти сами са вадили и имаха задължението да казват кога свършват. Сега се притесняват много и в началото ще ходим заедно, за да изпробваме няколко варианта.
Зелено човече, точно моовит ме подвежда редовно, защото е по официалното разписание, което явно не съвпада много с реалността. Sad  Пише например, че автобусът ще дойде в 9:50, а той ми се изнизва под носа в 9:45. Сравнявам разписанието с виртуалното табло на спирката и няма съвпадение. Иначе е интерактивен и дава маршрути, варианти. Дано да е заради лятното разписание. Ясно е, че ще свикнат и ще станат професионалисти в придвижването, но в началото да им помогна, пък после да се оправят сами.
Кажете ми Козирог и не ме обиждайте повече. LaughingSweat Smile

# 217
Жабче много добре те разбирам и аз съм Козирог и Ич не ми е лесно Wink
Аз да попитам с тази виртуална карта може ли да се чекира през телефона ако е забравила пластикта или служи само за зареждане? Чудя се дали да правя гимнастика да ходя пак до гише на градския за да връзват профили…

# 218
Moovit не е по разписанието, а съвпада с показанията от реалното движение... Ако планираш пътуване за "утре в Х часа" ще се води по разписанието, но ако е "сега" дава точно до минута Hands V

# 219
  • София
Още един козирог в темата в мое лице, но съм толкова неорганизирана и мързелива за подобни неща, че децата са много по-наясно с начините за предвижване в София, та дори се допитвам до тях понякога. И трите си имат карти, даваме им пари заедно с джобните и от тях си зависи да си ги заредят.
Записах Ели в Аво на следващото ниво по английски език и вече два пъти им звъня да правя промени. Когато я записах, беше в 18-то и смените бяха наобратно на 35-то. Днес пък им звънях да сменя клона от Паметника Левски , на този, който е близо до Стадиона. Изобщо не съобразих наведнъж да го направя.
Взех направление и за очен лекар, тя е с нисък диоптер, но се оплаква че не вижда. След което баща и и записа час, но на частно, защото там където иска няма възможност до късно с направление. Обадих се на педиатърката да и кажа, че няма да го ползваме.
Бях взела и бележката от педиатър за ръст, тегло и ваксини, но пишеше да послужи пред 18-то, та вчера Елена ходи да и разпечати нова, където да пише правилното училище. Забавното е, че синът на педиатърката ще е в нейният клас Simple Smile
В неделя каките и празнуваха в наета зала РД от 8 до 12 часа и за пръв път се съгласиха да я вземат и Ели беше с тях на купон. Доволна е, макар да не го признава, но след като гледаше вкъщи докато разопаковаха подаръците на следващият ден колко са, заяви че догодина и тя щяла да си празнува РД с много деца. Тази година твърдеше до последно, че няма да си го празнува изобщо и накрая излезе само с две деца да се почерпят, а ние семейно ходихме да язди кон в планината до Смолян.
Началото на септември имаме ходене до Атина, заради концерта на Imagine Dragons, които не обявиха първоначално за турнето и тук концерт, но ще комбинираме с разглеждане на забележителности. Откакто и трите четоха Пърси Джаксън имат желание да отидат там и без това.

# 220
В сайта на ЦГМ има разписания и маршрути на целия транспорт в София. Включително и как даде стигне от т. А до т. Б. Има опции като кликнеш върху дадена спирка и да ти се покаже даденото превозно средство кога спира, кои други номера автобуси например спират...

# 221
Aila, разкажи за РД-то. За залата, какво правиха. Откакто навлезе в трудните години ми е страшно досадно и трудно да и задоволя щенията за рожден ден.

# 222
Онлайн много лесно се зареждат картите, пък и виждаш кога изтичат. Вижда се кога и в кой автобус картата е валидирана, ако не можеш да се свържеш с детето...

# 223
  • Някъде там...
В сайта на ЦГМ има разписания и маршрути на целия транспорт в София. Включително и как даде стигне от т. А до т. Б. Има опции като кликнеш върху дадена спирка и да ти се покаже даденото превозно средство кога спира, кои други номера автобуси например спират...
Те приложенията оттам извличат информацията. И за разписанието, и за виртуалните табла. Мувит е много удобно, по-интерактивно, като за тийнове. Само дано е точно наистина.
Айла, и аз пуснах запитване в този клон на Аво. Моята девойка рязко изяви желание пак да ходи, а пропуснахме 7 клас. И вероятно ще се явява на тест за ниво.
Карти за ГТ извадих, ще подготвим и профилактични картони, но обикновено пускам едни изследвания и направо с тях отиваме. Оказа се, че не са ни вписани последните ваксини и ще трябва да се разправям и за това.
Навсякъде текат акции "Отново на училище", ако някой се интересува. Лидл, Била, Фантастико.

# 224
  • София
Aila, разкажи за РД-то. За залата, какво правиха. Откакто навлезе в трудните години ми е страшно досадно и трудно да и задоволя щенията за рожден ден.
Близначките празнуват така мисля вече трета година, откакто бяха на подобен рожден ден на тяхна бивша съученичка. Предните два пъти беше в друга зала, сега разнообразиха в тази.
Нямам идея точно как празнуват, защото не стоя там, важното е че са доволни и няма оплаквания.
И в двете зали е по един начин организирано, има помещение където могат да се съберат, като си пускат те музика от телефона на наличното оборудване в залата. Има един човек, който стои и ги наглежда и помага, този път бяха двама, защото се събраха над 25 деца. Има си от залата прибори и хладилници, където да се прибере торта и безалкохолно да е студено.
Плащам залата, после нося аз нещо за пиене и хапване и обикновено половин час по-късно поръчвам и пица да им доставят от Доминос директно в клубчето. Не се занимавам с нищо друго, така че съм доволна, само ги карам и после прибирам. Е има и едно пазаруване на нещо за пиене и хапване и поръчка на пица, но това не ми отнема много време.
В годините сме празнували и на полянка или пък на басейните на Вятърните мелници, на кино или вкъщи или не са празнували. Общо взето както пожелаят. Само една година склоних да празнуват близначките в два различни дни и им заявих, че втори път няма да се повтори Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт