Осмокласници - 2023/2024 - Тема 1

• 65 612
  • 816
  •   1
Отговори
# 495
Аз съм извън страната, за дъщеря ни е последен първи учебен ден, за сина ни първи в ново училище. Като казах, че ще отсъствам на 15.09 и двамата ме успокоиха, че и без това съм нямало да ходя на откриване, да не съм се притеснявала Simple Smile.

Последна редакция: ср, 13 сеп 2023, 17:07 от BoeL

# 496
И нашето Школо днес се актуализира - появи се профилът и на наборът, а на сестра му вече е с нов учебен период 2023-2024 в същото училище. /Правих заявка за създаване на този профил преди 10ина дни, но нямам никаква представа дали е имало смисъл или е станало по служебен път.../

# 497
  • ВАРНА
Аз нямам какво да споделя по темата след като преди няколко дни дъщеря ми попита дали ТЯ трябва да ходи на 15.09 Simple Smile

# 498
  • София
Аз нямам какво да споделя по темата след като преди няколко дни дъщеря ми попита дали ТЯ трябва да ходи на 15.09 Simple Smile
Че защо да се разхожда Simple Smile
Ако не се лъжа си остава в същото училище и вероятно не я гложди любопитство.
Моят най-вече се вълнува да се запознае с новите съученици.

# 499
Нас ни каниха по-настоятелно в първи и пети клас, новите учители държаха да се запознаят с нас. Шести и седми клас дъщеря ми си ходи сама, май и на съучениците й не идваха родителите. Аз и трети и четвърти клас не съм ходила,  в трети татко й ходи. Ще отида все пак до училището и без това със сигурност ще е за последно, пък ако няма други родители на осмокласници ще си тръгна по-рано. Първо е общото тържество, после децата ще влизат по стаите. В нашето школо половин час не можах да вляза, явно преливат данните.

# 500
Ние ще отидем, защото е ново училище и нов етап от живота. Дребният е на градина (даже още ще е ваканция) и нямаме друг първи учебен ден. Щерката не е щастлива, но й казахме, че е за последно, а и не сме ходили на първи учебен ден от трети клас.

# 501
"Какво ще кажеш да дойдем?"
"Добре, но гледайте никой да не ви види".
Живеем си в пълна хармония и разбирателство.

# 502
Същото отговори и нашата. Да отидем, но да не ни види никой.

Последна редакция: ср, 13 сеп 2023, 19:49 от Le Vert

# 503
Детето вече толкова доверие има в нас, че ни предложи да си ходи сама на родителските срещи. А ние дори сме рЕдко симпатични хора. Не се излагаме само на слънце. Излагаме се навсякъде.
Извън шегите, много ми харесват учителите им тази година. Ще учат.

# 504
  • Сливен
Взела съм си отпуск. Получих въпроса "Защо?". След като обясних, че ми се иска да присъствам, ще отидем заедно и след това ще се оттегля при родителите, а тя ще продължи сама, реши, че това я устройва.

# 505
  • ВАРНА
Детето вече толкова доверие има в нас, че ни предложи да си ходи сама на родителските срещи. А ние дори сме рЕдко симпатични хора. Не се излагаме само на слънце. Излагаме се навсякъде.
Извън шегите, много ми харесват учителите им тази година. Ще учат.
Ох, защо няма във форума различни начини за лайкване на постовете  Simple Smile

Родителските срещи не биват ли сведени до минимум през следващите години?
Иначе за учителите  - по математика ще падне учене. По другото - предстои да разберем.

# 506
  • Sofia
Моята дъщеря по принцип е  доста контактна и не очаквах, че ще пожелае да присъствам на първия учебен ден. Явно доста се е "спекла" и причината за това, че не познава никой. Ще отида, за да е спокойна. Сигурна съм, че това ще е за пръв и последен път в новото училище.
Цветя няма да се купуват,.защото се събират пари за лечение на болно дете от гимназията.

# 507
  • Някъде там...
За последно съм присъствала на 15.09 в пети клас, когато смениха училището. Сега съм се нагласила също да ида. Нямат против, пък и казах, че няма да седя при тях. И аз се чувствам заслужила след тази тежка година. Simple Smile
Дамасцена, моите имат профили в школо от 4 клас. Нека си направи дъщеря ти, полезно им е.
Бележка за социалните не ви трябва. Ако имате ПИК на НОИ, можете онлайн да подадете. Ако нямате, вади се много бързо, може и дистанционно.
При нас има 10 момичета, не е зле. Класният ми хареса, госпожата по немски също.

# 508
  • София
Съпругът ми ще заведе дъщерята до входа на училището и ще я остави там... да се оправя. Така или иначе са предвидили първо да имат час на класа и след това ще бъде тържеството. После ще се прибере сама - ще й за първи път сама в метрото и тайно се моля да не се изгуби Simple Smile Цвете мислех да взема на класната, но в училището са обявили кампания "Без цветя на училище" - ще поставят кутии за дарения в помощ на пострадалите от наводнението в Царево.
А днес имах интересна случка със социалните. Бях подала заявления за еднократните помощи за двете деца в началото на август онлайн, без служебни бележки. Получих отговор, че за осмокласничката ще ми обработят заявлението след началото на учебната година, когато получат информация служебно. Вчера на РС ни раздадоха бележки и аз реших днес да им изпратя съобщение в egov с прикачена бележка. След няма и два часа парите и за двете деца ми постъпиха по сметката. Бях в ступор - толкова бързо?

# 509
В нашето школо в момента не може да се влезе, явно преливат данните. Ще ходите ли на първия учебен ден, класната ни покани всички родители за тържеството в двора? Но за много деца училището не е ново, а е поредна учебна година и вероятно няма да отидат. Иначе дъщеря ми ме иска. Само за класната ли ще купите цвете? Аз мисля, че вероятно директорката ще поздрави новите осмокласници и може би е добре и за нея да се предвиди.

И моята иска да отида. Много е притеснена, защото влиза в стар колектив, с още 3-4 нови деца. Направо откача!  Чак иска да оставим сестра и в яслата в 7:30, нищо, че в 9:30 ги викат.

Цвете само  за класната.

Общи условия

Активация на акаунт