Осмокласници - 2023/2024 - Тема 1

• 65 578
  • 816
  •   1
Отговори
# 570
  • София
Жалко за СМГ, Илия Костов е прекрасен преподавател. А в кое училище преподава сега?
2.АЕГ.

# 571
Втора английска.

marini, дъщеря ни е в "б" клас, но в "ж" има две деца от старото й училище (едното даже беше в нейния клас). Първото ни познавам, но второто е страхотно дете.

# 572
  • София
Жалко за СМГ, Илия Костов е прекрасен преподавател. А в кое училище преподава сега?
Прасунчо, ето за такива въпроси помага списъкът. Опознаваме се по-лесно и запомняме кой за кое свое у-ще говори. И както преди писахме никак не е задължителен. Всеки си пише тук, а който иска се вписва и в списъка. Но ако сме една шепа желаещи  малко се губи смисълът.

# 573
  • на Мелмак
Успешна година на всички!
Наборите да се адаптират лесно, да им е леко и на тях и на нас Grinning

Има дни, в които се получават нещата, днес за нас е един от тях, доста неща отметнахме.

# 574
Честита нова учебна година! Като виждам всенародната радост и вълнение по повода, се чудя защо дилемата за национален празник не е между 15.09 и 24.05. И на двете дати млади и стари се радват, правят букети и обличат празнични дрехи, вървят усмихнати, и се вълнуват за бъдещето.
Да са ни здрави и успешни учениците, вдъхновени и мъдри учителите, променени и прогресивни МОН и производните им! 🙂

# 575
Успешна учебна година на всички!

Толкова ми е спокойно , че дори нереално, като знам през какво минахме 7 клас. Имам време да се отърся, че след 5 години същия маратон ни очаква.

# 576
  • София, в момента в любимото ми село Железница
Цитат
Кому е нужен такъв списък ?
Имам девойка в 18-то и младеж в ТУЕС. Има много хора, които не пишат, но четат. Имам много запитвания от колебаещи си родители и открили кой да питат от списъка.
Е има и една дето пита децата носят ли потник? 🤣

# 577
  • Б
Ха,  когато стане студено моя носи потник. За тази година не знам още как ще са нещата.  Иначе в училища са с униформи и така ще ходят цяла година.

# 578
  • София
Илия Костов е прекрасен учител. На негово място в СМГ от днес е Даниела Петрова, която идва от 91.НЕГ- също прекрасен учител.
Дано в 91.НЕГ й намерят достоен заместник!
Радвам се за добрите отзиви за г-жа Даниела Петрова. Знаете ли дали има опит с ПП?
Тя ще е преподавател по мат ПП на 11 а и д клас, където е едната ми дъщеря в СМГ. Тяхната учителка е в майчинство, първоначално Велина Кортезова, щеше да ги поеме, но след напускането на г-н Костов, тя ще поеме пети клас и при нас ще е г-жа Петрова.

За списъка. Елена 35-то училище, паралелка с ФЕ. София

# 579
  • София
Да, има опит с ПП. През изминалата учебна година преподаваше ПП на 11.клас в 91.НЕГ.

# 580
Ползата от списъка е голяма, но и труда по сглобяването му също. В тази връзка, за да се улесни поне малко работа е по - добре информацията да се изпраща на лично съобщение на човека, който се ангажира с изготвянето му. Така ще се спести поне ровенето в темата
За ползите, може би не са толкова видими в темите, защото информация се разменя в лични съобщения. При проблеми виждаш как други деца  от випуска приемат даден учител, много често е в полза на другото/ другите деца в семейството, питаш човек, когото " познаваш" и от когото имаш някакви впечатления,  Често в училищните теми не са много приятелски настроени към случайно минаващи и много други. Това е капитал, който се трупа с години. Лично за мен любимата наборна тема, беше от по-голяма полза за избора на гимназия на младежа от седмокласната. А и имайте предвид, че след  ужаса на 7 клас, в наборните теми пишещите намаляват и могат да замрат или да станат супер приятелски и уютни.

# 581
Класната на щерката писа да не бързаме с влизане или регистрация в Школо, защото 2АЕГ още въвежда информация за осмокласниците.

# 582
  • Sofia
Ако решите за списъка с училища, аз съм готова да приемам на лични- После ще го пратя обаче на друг, за да го оформи и сложи ,където трябва.

# 583
При нашата, учителят по математика вече е качил в системата 40 задачи. Дано не очаква да ги решат до понеделник. Simple Smile
След като видях името на учителя, детето да свиква. В системата трябва да има и срок за изпълнение.
В осми клас едва ли някой ще седне да им проверява домашните работи как са изпълнени. С едно бързо домашно на листче за пет минути в часа, учителите много бързо се ориентират. Защото досега той може дори и да е преглеждал всияко задание на педесетината си подопечни ученици, но вече ще бъде с поне двойно повече деца.

Успешна година! Почна се. Да се оправят, вече са достатъчно големи. След лятото страшно променени ми се видяха. Въобще, цялата седмица ми мина в откривателство. Помниш ги някакви на по 6-7 години и изведнъж (при някои това са по 20 години рязък преход) стърчат с поне глава над мен. И са станали (те такива са си и били) едни много възпитани и надеждни млади хора.

# 584
Моят син пък отиде сам на първия учебен ден по свое желание.  Беше се уговорил със свой приятел да отидат заедно и не го усетих даже кога е излязъл, защото бях улисана с подготовката на сестрите му. А той излязъл без да хапне нищо и взел, че припаднал насред тържеството. Че викали линейка, та ми звъняха, че ще го водят в болницата и трябва да отида и аз... добре, че тържеството на сестричките му беше приключило вече, та отпрашихме към болницата. Един от учителите му беше с него. Чак и кмета на града минал да го види, че бил гост на тържеството... така почнахме ние учебната година, с гръм и трясък. Но нищо, важното е, че детето е добре. Ще има да разказва за това като анекдот като порасне.

Общи условия

Активация на акаунт