С какво ви дразнят свекървите? – 149

• 34 483
  • 755
  •   1
Отговори
# 120
Тя и с тест, и без тест, ще намери какво да разправя на детето, ако я оставят. Такива хора не се ограничават до една глупост.

# 121
  • при късмета
За да не разправя на детето, че майка му е отказала тест и не е на баща си някой ден. Съвсем различно е, ако те нямат връзка със свекървата и някаква комуникация между нея и детето. Зависи и самият баща как приема ситуацията, може той категорично да откаже теста.
Въпреки, че гледах едно риалити в ютуб, където бабата поиска тест, направиха го и тя каза, че е фалшив или са подкупили лаборантите.
Историята на Ганели е стара за темата. От няколко години, доста преди детето. Преди тук беше обвинявана, че не искала още дете (тя има и друго, голямо дете, вече самата тя е свекърва) и свекървата затова не я харесвала, не искала да роди дете на сина ѝ. Сега изобщо не търси контакт с това дете, напротив. Така, че е малко вероятно да му говори каквото и да е, когато и да е
Изобщо не е нужно да ѝ играят по свирката с теста. Защо да получава каквото иска, независимо, че резултата няма да я зарадва? Само ще покажат, че въпреки всичко, ще правят каквото нареди, особено щом няма законово право на това. Няма да са в изгодна позиция, ако ѝ угодят
Ганели, ще ми е интересна развръзката и какво смятате да предприемете. Аз още от начало ти казах, че решението е да се махне и от фирмата и да прекрати всякакъв контакт с майка си, тогава каза, че не е вариант, защото трудно ще намери друга работа. Сега обаче нещата може да стоят по друг начин, щом има от баща си и е в по-изгодна позиция. Аз бих заплашила свекървата, че ще продам дяла си на мафията, да се оправят после Joy Ама пък се разбира с братята и сестрите си, само бабиерата е проблема

# 122
Ганели, свекърва ти изби рибата...

# 123
Въобще не е сигурно, че мъжът се разбира с братята и сестрите си. Или че Ганели е добре приета от всички останали! Колкото и противна и чепата да е майката, тя сама и на своя глава няма да тръгне така с рогата напред срещу снахата. Най-вероятно "разбирането" е доста лицемерно. А щом има намесени повечко пари, бизнес и имоти съвсем. Не бих се учудила ако приемането и доброто отношение на останалите е само и единствено в главата на Ганели. Затова да внимава, да не им се доверява прекалено и да си опича нещата!

# 124
Птица пак търси под вола телето и за тази свекърва, ама ако беше тя на мястото на снахата, друга песен щеше да пее.

Снахата каквато и да е, не е работа на свекървата чие е детето, те са си отделно семейство, каквито активи е имало са ги разделили на децата и от тук натам тя работа няма да им се меша, особено пък в такива лични отношения.

# 125
Кой е казал нещо в полза на свекървата?

Очевидно, че е зла и може би куку.  Дано наистина другите от семейството да приемат снахата, а да не са например, лицемерни и зад гърба и да се съгласяват с бабата.

# 126
  • при късмета
Те не са делили общи активи, а само личните на свекъра, защото той почина. Вероятно свека умира от яд, че и това не може да им вземе и няма възможност
Кой е казал нещо в полза на свекървата?
птица заяви, че сама не би тръгнала с такива действия. Едва ли не го прави под давление на цялата рода или на сила. Това, го приемам като аргумент в полза на свекървата или най-малкото опит за оправдаване на действията ѝ. А изобщо не е вярно, според всичко, което е писала Ганели през годините

# 127
Аз не разбрах така прочетеното. Това, че може да не е сама в мислите и действията си, не е оправдаване на свекървата.

# 128
Че може да има лицемерие - може, но това е по-добре и има повече общо с доброто възпитание от откровена злоба и злост.

# 129
Напротив, не е оправдателно спрямо свекървата, а мнително и към останалите, които делят пая. Но няма смисъл да се настройва негативно към хора, които нищо лошо не са й показали.

# 130
От това, което съм чела от Ганели, половината от това семейство са някакви меко казано странни. На нейно място изобщо не бих заълбочавала разследването, точно защото едва ли ще е само свекървата и едва ли в края на упражнението ще има повече мир и душевно равновесие за когото и да е от участниците. Там решението е само дистанция.

# 131
  • при късмета
Няма други участници, освен свекървата. Иска е от нея, не семеен, не от управата от името на фирмата, лично от нея, в качеството ѝ на не знам каква. Как да не е оправдаване предположението, че не е така, а е от и заради всички?  Ето, че самото твърдение, изсмукано от пръстите променя посоката на казуса. В невярна посока

# 132
Никой нищо не променя, разсъждаваме си просто. Ганели е голям човек, с глава на раменете, тя го живее този живот, нейни са си решенията.

# 133
Изобщо няма смисъл да правят каквото и да било.
Пълен игнор, това най-много дразни такива хора, които си врат носовете, където не им е работа.
Дори и детето да не е биологично на сина и, това няма значение. В днешно време много хора прибягват до донори и не казват на родители и роднини. Даже и за ин витро не споделят като правят. Това не означава, че после дължат обяснения и днк тестове.
Ако някой иска да даде или да остави нещо след време, да го направи. Ако не - да си го стиска, ковчезите нямат джобове, звучи грозно, но е така.
Аз имам някакви подобни простотии напоследък от страна на свекъра и опити за манипулация, естествено в по-малък размер, защото става въпрос за "голямото" наследство - селска къща, но ММ им каза, че при живи хора наследство не го интересува, да си правят каквото искат и общо взето се гледаме като котаци, защото свекърът е в небрано лозе какво да направи. Close
Разбирам, че фирма в Италия не е същото като селска къща, но аз лично бих игнорирала бабишкерата, дори с риск да остана без наследство и ще си мисля за план Б, ако това се случи.
Иначе последните свекърви направо не са за тази тема, която все пак е за дразнене, а не за такива сериозни постъпки. Тези свекърви са много зле.
Моята продължава да е добричка, но пък свекърът последните месеци ни скъса нервите. Няма ли тема и за тях. Blush

# 134
  • София
Тя и с тест, и без тест, ще намери какво да разправя на детето, ако я оставят. Такива хора не се ограничават до една глупост.
Абсолютно същото си помислих. Не бих правила тест. Няма полза да позволяват на някаква интригантка да ги разиграва, защото ако не е този тест, тя ще измисли нещо друго. Така всеки път ще ѝ играят по свирката. Посмей се, разплети си някой чорап и игнор.

Последна редакция: чт, 17 авг 2023, 13:30 от milenaka

Общи условия

Активация на акаунт