С какво ви дразнят свекървите? – 149

• 34 501
  • 755
  •   1
Отговори
# 150
  • София
Аха, то така се освидетелства, особено при наличието на още куп братя и сестри.
Не я защитавам, явно е достатъчно проста и безпардонна.

# 151
Скрит текст:
Аз имам спомен, че свекървата опитваше да изнудва мъжа ѝ с лишаване от дялове, ако остане с нея, а не, че е лишен действително.
Тогава май всички деца бяха на заплата, а само свекърите собственици, мъжа ѝ просто не искаше да работи друго и другаде. Ганели обясняваше, че по техния край всяка фамилия има някаква дейност и фирма, в която всички работят и трудно би се вписал другаде, от тази гледна точка.
Скрит текст:
Сега предполагам, че всички имат по равно от баща си.
Каквото и да му е положението във фирмата, това не се търпи. Аз бих зарязала всичко и бих се преместила на другия край на страната. Или бих казала на "майка ми", че след всичките ѝ неадекватни изцепки, включително тази, ще я освидетелствам и ще ѝ стана настойник. Да види хубаво ли е цял живот аз да решавам вместо нея и всяко действие да одобрявам или отхвърлям Joy
Ах, каква идилична провинциална картинка. Стоиш си на заплатка и мама и тате те изнудват, че ще те лишат от наследство, ако не слушкаш. Едно и също е дали е някой селски магазин или голяма фирма. Братята имат ли дялове в момента изобщо и някаква дума в тая семейна фирма? Или им е обещано някой ден? Защото фирмата може да фалира след време или нищо да не получат и този контрол, който им е оказван, да е за тоя, дето духа.
И на майка ми родителите така я изнудваха, тя им тегли по една.

# 152
На 73 е но изглежда много добре найстина. Живее сама . Преди живееше с едната си дъщеря която има детенце аутист и мъжа и я изостави. Но сега казала че ,не може повече идвало и тежко та и тя я изостави.

# 153
  • при късмета
Аха, то така се освидетелства, особено при наличието на още куп братя и сестри.
Не я защитавам, явно е достатъчно проста и безпардонна.
То освидетлестването не е свързано с това колко братя и сестри има, а с действия и оценка на освидетелствания. А, ако освидетелстват някого, това не е наследство и попечителството не се разделя на всички. Става попечител, този, който поеме отговорността от близките роднини.
Иначе не казвам, че е лесно или, че ще стане, а сина ѝ да я заплаши с това. Щом тя може да има несъстоятелни искания и да заплашва на това основание, защо да не може и той?

# 154
  • София
Щото мама си е мама все пак. А за попечителство вероятно ще разпитат онези, с които общува най-често.

# 155
  • при късмета
Казвам, че точно както тя е изпратила искане за ДНК тест на детето, точно по същия начин аз бих изпратила искане за психиатричен преглед.
А за попечителство за какво точно ще разпитват тези, които общуват, кой ще ги пита и какви ще са въпросите? Ако има официални документи с диагноза, която изисква попечителство, този, който става попечител тай е този, който предприема действия. Подава документи в съда, защото това става с дело. Не го връчват на някого, просто защото му е роднина. Поне у нас, но Италия и тя е в ЕС и се предполага, че правилата са горе долу същите

# 156
  • Варна
Много АКО се натрупаха.
Искане за психиатричен преглед ще пратят, но документи като няма - тогава ще разпитват всички - рода, познати, дори бизнес партньори/клиенти... Да не забравяме, че една такава "война" изисква и доста финанси.
Ganeli и мъжът й ще си избистрят позицията, сега са още в шок, обидата е голяма...

Последна редакция: чт, 17 авг 2023, 17:26 от plqsak

# 157
Аз изобщо не се чувствам обидена,но синът и да и то много. Преди време ми пукаше и исках много да имаме добри отношения. Но уви. Тя пазеше някакво поведение докато беше жив свекъра сега е нещо страшно. И нейните си деца не я понасят.

# 158
А тя фактор ли е във фирмата, в която всички работят?

Примерно, може ли да уволни мъжа ти?

# 159
Преди можеше да ,сега вече не. Те разделиха това което беше на баща им. Тя има някакъв дял , не малък. Но сама няма как да управлява транспортна фирма. Те искат да си я пратят в Калабрия защото пречи много и се бърка на всички.  Живее в някакъв филм че тя е най богатата и мощната от всички , до сега някък търпяха но чашата преля. За мен тя отдавна си получи наказанието . Три от четирите дъщери се разведоха и трите имат деца. Сега са като мен. И тя вместо да се смири се озлобява повече. Самите и синове казват че цял живот плете интриги и заради нея не подържат отношения с чичовци и братовчеди.

# 160
Извинете, ама поставянето под запрещение не е фасулска работа. Нито от медицинска, нито от правна гледна точка. Никак не е безобидно, особено ако бабата си е с акъла, защото после може да ги обвини, че умишлено искат да я изкарат луда, за да разполагат с парите ѝ. Тя не случайно действа чрез адвокат.

# 161
По-здравословно е да не се обръща внимание на всеки "съвет".

# 162
Ганели, колко деца има свекърва ти 😯.
Ох, това е голямо бреме, да си я пращат да си гледа старините най- добре. Ще се влошава положението, кой знае още колко глупости ще сътвори, да ви изпокара всички

# 163
  • при късмета
На шега казах за освидетелстването, както тя тормози тях с искове, така и те нея. Но, Ганели, може и да се замислите за определяне на менталното ѝ състояние. Парите никой няма да ѝ вземе, но както е тръгнало и както всички са зависими от доходите на тази фирма, тя ако изкука още малко и се помисли за дон Корлеоне, може големи щети да нанесе и всички да останат без прехрана. Тя има най-голям дял във фирмата и е най-стария от всички настоящи собственици, та нищо не ѝ пречи и сама да сключва сделки или да поема ангажименти и някой от тях може да е голямо дърво. Парите и активите няма да ѝ вземат, но трябва да се погрижат да ѝ вземат думата относно решения за фирмата. По всичко личи, че най-малкото е със старчески изменения и да няма заболяване или специфично състояние, но по-добре няма да става. Съвсем отделно са интригите, които прави в личния живот на всеки от семейството

# 164
Явно синовете са наясно що за стока е, щом искат да я изпроводят по живо, по здраво.
Дано им се получи.

Общи условия

Активация на акаунт