С какво ви дразнят свекървите? – 149

• 34 421
  • 755
  •   1
Отговори
# 270
Rimmona, като обсебена си от тази свекърва. Не й се връзвай толкова. Иронични коментари - посмей се. Тя е възрастна жена все пак.

Това, което те тръшва, е идването й у вас. Аз за чак такава нахалница не съм чувала. Ако не можеш да спреш честото й гостуване, ще се стигне до разрив. Може и да е за добро Simple Smile

# 271
Просто ме държи от гостуването, което беше преди дни. Още чак не мога да повярвам какво съм чула. Grinning

# 272
Какво значение има,  кой пръв ще види бебето, много драми. По- скоро разбирам бабата да стои и чака, отколкото таткото точно този ден да не може да излезе от работа. Измисляте си проблеми и се взирате във всяка дума.
Приемате като старчески инат да дойдат родителите, а да видел таткото първи, грам не е детинско- като му е зор, да е дошъл.

# 273
  • при късмета

Сега махалото отиде в другата крайност - как всички сме уникални снежинки, грам не можем да променим плановете си и да се напаснем към някого
За да се разбере кое е най-добре, трябва, задължително е дори да се отиде в другата крайност. Истината, независимо дали е в едната, другата посока или по средата, трябва опит. Това го прави задължително. А и няма лошо всичките варианти да са еднакво добри. Само трябва да го решаваш сам и с партньора, а не да ти каже свекървата кое е най-добре и за двамата

# 274
ма ко, еее.. то това е всичко, едно също разказва половин година. Друго няма. Нормално ли е да се обидиш, че ти е казала, че банята ти е по-малка от нейната....Чак и мъжа ѝ да се извинява...
Ама може и аз да не съм наред де... така че, като ѝ е кеф да зацикля за такива неща, ок.
И да, знам, какво да ти гостуват... Имаше период от 2 години, където и майка ми и свекърва ми се редуваха за по месец в къщи. Майка ми като беше и леглото не си оправях, ама тя е при дъщеря си и ѝ е много по-спокойно и да я изкритикувам за нещо не го приема, като обида или подценяване. Свекърва ми не пипваше и от към домакинство ми идваше в повече, но там имаше други предимства, които си проличаха, когато децата станаха 4-5 г. и можеш да комуникираш с тях на друго ниво.

# 275
  • при късмета
ма ко, еее.. то това е всичко, едно също разказва половин година. Друго няма. Нормално ли е да се обидиш, че ти е казала, че банята ти е по-малка от нейната....Чак и мъжа ѝ да се извинява...
Ама може и аз да не съм наред де... така че, като ѝ е кеф да зацикля за такива неща, ок.
И да, знам, какво да ти гостуват... Имаше период от 2 години, където и майка ми и свекърва ми се редуваха за по месец в къщи. Майка ми като беше и леглото не си оправях, ама тя е при дъщеря си и ѝ е много по-спокойно и да я изкритикувам за нещо не го приема, като обида или подценяване. Свекърва ми не пипваше и от към домакинство ми идваше в повече, но там имаше други предимства, които си проличаха, когато децата станаха 4-5 г. и можеш да комуникираш с тях на друго ниво.
И кво? Трябва да си някакъв пример, еталон или нещо задължително ли? Дразни се жената, темата е за това. Има за хвалене на свекърви, там се пише в другата крайност, може да отидеш да се похвалиш как си връчвала децата на свекървата

# 276
Факт, но и малко по толерантни трябва да сме и над нещата. Това взиране, обсъждане, предъвкване на всяка дума влошава живота на цялото семейство. Аз няма да издържа така да ми мрънка някой- казала, питала, свекървата, чудо голямо.
Имаше преди случай с някой направил празнична вечеря, свекървата донесла нейна храна. Кой,  какво бил ял..честно ли хора..на маса с 10 човека не забелязвам децата ми какво ядат. Дребнаво е..не помага. Дори и да прекаляват свекървите. Нищо унизително няма в това да подминеш и да поддържаш топла амосфера, а не да се  вкопчваш в някое изречение, казано за гости 1 път месечно, и по често да е.

# 277
  • София
Някои са си дразнители. Аз като не съм виждала моята свеки от Коледа, съм много дзен.
Тя има един грубоват маниер и смях при общуване, обаче синът ми за (моя изненада) харесва да ходи при нея, забавлява го. Ами...все пак гените говорят

# 278
Дразнители има...но чак да се извиняват за бани..сериал пълен. За 1 гости..голямо страдание.
Аз пък като ми е малка бянята ще се включа да опявам..да..и на мен се искаше по- голяма..тюх..ух.
Държането на сметка за всяко изказване, и принуда за извинения и цели постановки за мен също са дразнителни.

# 279
Добре де, вярвам, че авторът си знае  най-добре. Може ходенето да е причина,  подкована предварително  и се дразни  предварително.
 Но  онова семейство дето го говорите го няма вече. И в двете посоки. Нито снахите искат  намеса ,нито свекървите искат.
 И съм сигурна, че и свекърва ще се издразни всеки месец по седмица да и стои в къщата снахата. Да шета,  да вика ела яж, да слага и вдига  и да и мрънкат - това не се готви така. Тя вземе да наготви и  то не е върха , само претенциите големи
 Не  е до банята , до състезанието  е,  една възрастна жена се напъва да е  отгоре. Не  е момент, може би след години ще се харесват даже.
 Утре вечер ми водят внуците и май пак съм сама. Ама се налага и то много ,питали при коя баба искат - аз печеля. А като бебета трепереха и да ги надникна само, сега претенции няма.

# 280
Има по-обидчиви хора и Рамона явно е от тях.Свекървата явно си е нетактична и като не може да не и обръща внимание,да разреди контактите.Това се каза вече много пъти. Относно наследствеността,нали сте учили в училище схемата с бяло и розово грахче?
Да не ви тревожа ,но любимите дъщери и най-вероятно да приличат на омразните свекърви,а синовете на дядовците си по майчина линия.Не е задължително но е често срещано.Аз съм живия пример,не като външност,а като характер.Като ми се ядосаше ,майка ми просъскваше....+на баба си приличаш.."
Но..майките си обичат безрезервно децата.Имам приятелка,която в младите години живееше със свекърва си и винаги се оплакваше,как свекървата непрекъснато бучала с прахосмукачката из апартамента.Сега за дъщеря си /копие на свекървата" казва..."ама каква е чистница,цял ден чисти с прахосмукачката...

# 281
Много вярно, многоо! Hug

# 282
Именно за да няма резки отклонения на махалото трябва да се чува опита на патилите. А в семейните дела опит се придобива с възрастта.
Ако щеш дори дудненето на свекървата да засили вътрешната ти убеденост, че постъпваш правилно.
Казвате - искали да се налагат. Цял живот са държали кормилото, имали са някакво мнение за себе си и обществения си образ. Изведнъж се сблъскват с реалността пенсионерска и всичко (дори живота) започва да им се изплъзва с бясна скорост. Остава им едно последно място, на което си мислят, че имат думата - семейството. И явно не са наясно с най-новата съкратена версия на семейство.
Интересно ми е вашите майки също ли са ви само роднини. Ами ако се разведете с мъжа си - стават ли те ваше семейство отново?
Ще подкрепя граховата теория. Сина ми расна с мен и баща си, силно привързан, повлиян и попиващ неговия мироглед. Познайте какво - стана на 20+, изправи се насреща ми и започна да ми говори с думите и репликите на дядо си - моя баща. За неща, които никога не е чувал или да са обсъждали с дядо си. По-лошо - мисли и постъпва като него.
Айде да си говорим за възпитание и гени като ви пораснат бебетата.

# 283
Не знам дали наистина има нещо вярно в тези приказки, но бих се радвала синът ми да прилича на дядо си (баща ми).

# 284
Има си проклети хора и жени, но не е от това, че са се паднали свекърви.
В общия случай твърдо вярвам, че няма как някой чудж човек да милее повече за децата ни от бабите и дядовците им.
Като няма ексцесии и безумия, все си мисля, че не трябва да сме дребнави.
И отделно..момичета, ако съпрузите ви охулят майките ви пред непознати..дали ще полудеете..аз бих.
Родителите са Ни семейство..каквито и да са, без.. пак казвам разни ужасии. Съпрузите ни не са поникнали, ей тъй, от нищото. Децата ни са свързани с тях. Умната жена може да подобри и дразнещи ситуации и да има хармония.
А не жената атакува- явно се смята за подвиг, за мен е глупаво и детинско, дудне, мъжа се чуди как се стигна до тук, децата вече пък какво си мислят не знам.
Уточнявам пак..дребни  дразнения и забележки. За щастие не ми се е налагало да имам големи спорове, тип живеене заедно, индиректни опити за убийство, кой крал, кой бил, кой пил. Все си мисля, че това се случва в определени кръгове.
И друго си мислех, затова и писах- не мога да си представя да се заяждам с възрастен човек, или дете- в различни писти тичаме. Емоционална хигиена- не получавам удоволствие да обидя някой, сложа на мястото му, или изгоня далеч от сина му. ..защото..ми много ме дразни бе Simple Smile
Рядко добро, искрено отношение няма да срещне същото.
И не..не съм хрисима слугиня, без кариера и мнение. Никой не ми е помагал за деца. Давани са ми "адекватни" съвети..чудо голямо..минало заминало. Ей на..ни аз умрях като не се заяждах, ни бебета уморих, засега, като не следвах съветите.

Общи условия

Активация на акаунт