С какво ви дразнят свекървите? – 149

• 34 447
  • 755
  •   1
Отговори
# 315
Аз съм спокоен и търпелив човек, но много бих се изнервила, ако роднина (без значение дали от моя страна, или от на мъжа ми) системно не ме зачита, не ме чува, не взима предвид мнението ми, търси ми кусури и се заяжда. Това показва неуважение към мен. И се пита в задачата - защо да търпя?

# 316
И аз съм същата. Обикновено на такива хора им се падат такива, които им се качват на главата, но в един момент ни писва.

# 317
  • при късмета
Унижена родилка, защото някой дошъл.
Не е защото някой е дошъл, а защото не зачитат решението ИМ, дори не е само на снахата.
Дразни, защото така се приема.
Човек може да контролира собствените си реакции, не тези на другите. Ако по природа е склонен да драматизира, отработва с времето.
Ами и бабата може да си контролира действията и реакциите, ама е дошла въпреки уговорката и според теб се е разциврила защото са я изгонили. Ми да се контролира и тя
Както ти приемаш лошо изгонването на майката, така нормалните хора приемат незачитането на решенията им. Някой назад питаше защо снахата не иска да става семейство със свекървата. Ако те прочете и пак не разбере, то няма какво повече да се обяснява. Няма да ти стане семейство някой, който се мисли за по-важен от теб, потъпква твоите решения, за да наложи собствените си, а дори няма право на това в чуждо семейство. Няма механизъм по който да се получи семейство по този начин. И не, не е виновна снахата, а свекървата, ако иска да го разбира, проблема е неин. И последиците са за нея, не за снахата. Или ще остане без син и внуци или ще закачи сина си за полата си и той ще остане без семейство. За снахата са най-малките последици

# 318
...
Всъщност,  аз ще спра да чета.
Мъдро решение.
Темата е за оплакване и няма смисъл хората да бъдат призовавани да не се оплакват, щом имат такава потребност.

# 319
Относно нашия случай с бабата, която чакаше пред отделението, аз дори не знаех че е отвън. Иначе изобщо не ми пречеше, че чака отвън. Просто тя има специфични отношения със сина си. Самият той дори не искаше да идват роднини на изписването, но по мое настояване дойдоха бабите и дядовците. Бях единствено помолила да дойдат за около час и после да ни оставят, защото все пак това е първото ни дете.

# 320
Просто отказват да приемат, че не като едно време,че няма те да определят правилата, както са правили техните свекърви! И, че е от минало времето, в което гък не можеш да кажеш на възрастните и ги търпиш. Еле пък, ако са свекърите. Само удобно пропускаме, че преди старите може да са командвалии мрънкали, но и са помагали. Особено тези, които са живял и 3поколения в една къща. А сега - който има деца, да си ги гледа! 😄

# 321
  • София
Просто отказват да приемат, че не като едно време,че няма те да определят правилата, както са правили техните свекърви! И, че е от минало времето, в което гък не можеш да кажеш на възрастните и ги търпиш. Еле пък, ако са свекърите. Само удобно пропускаме, че преди старите може да са командвалии мрънкали, но и са помагали. Особено тези, които са живял и 3поколения в една къща. А сега - който има деца, да си ги гледа! 😄
Това ми звучи доста стресиращо.

# 322
Това ми звучи доста стресиращо.

А мен направо ме плаши!

# 323
  • София
Скрит текст:
Мъдро..ма на..погазено, че и пиша.
Да, но помага ли оплакването? И защо всички са длъжни да ръкопляскат.  Все пак колкото хора пишат, толкова четат и се чудят това реално ли е. Някой си правят кафе и пишат, като мен, незнайно защо Simple Smile
Хайде отречете масовия случай
- оплакване
- тежко самонавиване
- преживяване от автора на ситуацията 10кратно
Има хора с много сериозни сблъсъци, разбиват се семейства.
Но има и фасони, според мен. Те са най гръмогласни.
За търпението..никой не е казал да търпи, и как 1 реплика за 1, 2 седмици се превърна в тежко посегателатво над личността..има игнор и тн.
Но ако е по- лесно, да си се карат и виждат по сватби и погребения и да правят сиир по форуми. Печели кой?
Като са толкова осъзнати и преуспели, защо ги събарят 2 изречения.
И пак изненадите, като си знаят стоката, защо всеки път се изумяват.
Просто е..или живееш с това и го поставяш в граници, или страда мъжа ти, или не участваш в това семейство.
Скрит текст:
Не може майката на любимия ти да изчезне, защото не те радва.
А не е ли смешно..докато свекървата гледала детето му дала кебабче...вафла и други смъртоносни вещества. Имала, дала..но това съм аз. Как е оживял сина и- ще остане мистерия.
Егото е добре да гради, не да руши.
Темата ще е чудесно да внесе някаква хармония в авторите, а не да ги пренавива.
Никак не е нужно да живееш с това по принцип.

# 324
Нужно е, ако не можеш да озаптиш жената да не ти идва в дома. Това трябва да стане със съдействието на съпруга. Но пак има кротки и разбрани начини.

# 325
Колкото свекърви, толкова и мнения. И всеки има право на тях. Само не се сещам за стария ти ник, BrightT, а писането ти е доста специфично.

# 326
...
Всъщност,  аз ще спра да чета.
Мъдро решение.
Темата е за оплакване и няма смисъл хората да бъдат призовавани да не се оплакват, щом имат такава потребност.

Така е,  но  пък може и да видят, че става въпрос за нещо несъществено, или пък се компенсира с друго  - например, че мъжът ти със сигурност ще ти е по-благодарен, ако си ларж с майка му, отколкото ако го караш да се извинява за нея. Докато ако всички я надъхваме, само се пренавива.

Когато има наистина сериозни неща, като Ганели, или алергичната снаха , всички сме единодушни.

# 327
Това за живеенето..Да, развеждаш се. Иначе е. Или не се виждат син и майка до смъртен одър?
Gimozo нямам стар ник и нов ник, единствен, сравнително скорошен ми е акаунта, основно пиша в темите за поръчки от чуждестранни сайтове, но форума е краста.  От години само чета. Реших да прочета малко оплаквания, и ето, включих се.
За специфичното писане, възможно е, почти не пиша от 20г на български и се усещам, че имам странен словоред.

# 328
Затова се сяда с мъжа от самото начало на съвместния живот и двамата се разбират как да процедират с роднини, гостувания, нежелани съвети и намеса. А не после единият да страда, защото роднина на другия му се качва на главата, а същевременно другият си прави пас.

# 329
Какво значи да ми е благодарен, ако съм ларж? Демек да считам, че всичко е казано без да иска и тя си е такава, вечната мантра. Ами, няма да стане, няма изобщо да търпя незаслужени обиди и иронични подмятания. Като идва, ще идва, когато и той си е вкъщи, че да видим дали ще е същата.

Общи условия

Активация на акаунт