С какво ви дразнят свекървите? – 149

• 34 349
  • 755
  •   1
Отговори
# 585
5к тя си ги вижда като едно постоянно фотьойлче в хола примерно. Simple Smile

# 586
Подарък не е участие, освен ако не е предварително уговорено така.
Значи моята свекърва като ни даде подарък пари за холната маса на РД на ММ, има участие в хола и може да си го ползва колкото си иска?

# 587
Не казвам какви права има, просто жената може така да вижда нещата Simple Smile

# 588
Подарък не е участие, освен ако не е предварително уговорено така.
Значи моята свекърва като ни даде подарък пари за холната маса на РД на ММ, има участие в хола и може да си го ползва колкото си иска?

Ох, искрено ме разсмя Grinning Очевидно и моята с приборите се очаква, че има място на масата винаги.

# 589
Колкото и да са прости свекървите ви( това не  го отричам) вие момичета имате проблем с мъжете си. Те са тези, които трябва да поставят границите!
Римона, не е важна сумата, а факта, че тя така се чувства.

# 590
  • при късмета
Винаги се намира някоя свекърва, която да повдигне имотния въпрос. Трябва да разберете, че дори жилището да е изцяло ваше и сте го предоставили, трябва да се държите там като на гости. Или като даваш, го даваш както трябва или изобщо не даваш. Ако имаш условия при даването, ги казваш ясно преди да дадеш, а не да си мислиш, че имаш някакви допълнителни екстри. В крайна сметка всяка свекърва дава на собствения си син, никоя до сега не е дала на снахата. И дори нотариалния акт да е на името на свекървата, той все пак е за имота. Не за детето, ежедневието и живота на семейството и права над тях не ѝ дава.
Изобщо няма значение чие е жилището. Ако това не им е аргумент, месещите се ще си намерят друг.  Това, че са свекърви, за тях това е достатъчно. Затова винаги казвам като се появи проблем, да се решава своевременно и веднага. Стане ли статукво, става като при Римона. Нещо установено по-трудно се променя после, отколкото ако изобщо не стане установено. И да, без участието на мъжете, даже основната роля, трудно се променя

# 591
Явно с мъжа не е говорено сериозно, защото доколкото разбрах той пак казва на жена си, че майка му иска да дойде. Трябваше да са вече на етапа, при който той е отсвирил майка си още при разговора с нея и изобщо не поставя така въпроса пред авторката.

Аз лично щях да се съглася да отида с нея в мола да избера разни неща и тя да ги плати. Що не? Колкото и да си си купил всичко винаги има още какво.

# 592
Ама накрая така ще направя. Отивам и избирам всичко скъпо, като знам как се стиска по принцип, повече сигурно няма да се съгласи.

# 593
Ама накрая така ще направя. Отивам и избирам всичко скъпо, като знам как се стиска по принцип, повече сигурно няма да се съгласи.

И ще ти скъса нервите как ще се опита да ти пробута евтиното. Не се набутвай сама Simple Smile
Иначе аз не виждам нищо лошо мъжът на Римона да си пита, но след обсъждането и вземането на решение да се обади и да каже на майка си как стоят нещата. Факт е, че не може никога повече тая жена да не стъпи у тях. А и на тоя мъж отпуската все някога ще свърши Grinning

# 594
Не знам, но накрая ще се скараме ние двамата, а тя ще си е най-добре и ще си свирка отстрани. Тя така обича да прави някакви ситуации и уж без да иска, уж не знам си какво и ние се скараме, заради нея, а тя си седи и се прави на луда. Така ни накара да возим детето, като бяхме у тях до една нейна приятелка, че да види и тя детето. Казах ѝ детето не обича да се вози, отидете двамата без нея. О, не, не можело, да дойдем и ние. Взехме детето, опищя ни главата, повърна, ние се изпокарахме, а тя седи и уж се вайка.

П.П. Не я отсвирва, защото му играе по тънката струна, както се казва, чрез детето. Уж за него идва, грижа я е да купи подаръци.

# 595
Мое и на мъжа ми е жилището.
Не говоря да се ангажира с кредит като да даде пари, а че нашите търсиха най-изгодни условия, познати и т.н….
И търсенето на изгодни условия би трябвало да го правят тези, които си купуват жилището. Все пак сте достатъчно пораснали, за да се справяте с тези неща сами.

# 596
Ама въпросът не е в това или се правите, че не виждате по-голямата картинка…
Не може да не си участвал в нищо около избирането на жилище и да седиш после отстрани и да плюеш. Още повече, че ние живеем тук, избрали сме си го и ни харесва. Нея никой не я кара да идва на гости през седмица. Не съм купила апартамент да ѝ угаждам на нейните капризи.

# 597
Това няма нищо общо с коментара ми. Той е само и единствено за това, че се изтъква, че едните родители се ангажирали с изгодните условия по кредита на младите, пък другите пасували на село. В света на възрастните, това са неща, с които трябва сам да се справяш. Ако родителите имат познат/приятел, който може да даде изгодни условия по кредит е едно, но търсене, сравнение на оферти и така нататък, са ангажимент на купуващите и ми се струва странно да се изтъква това като негатив срещу този, който не е търсил изгоден кредит за порасналото си дете.

Последна редакция: вт, 29 авг 2023, 11:16 от Minnie.Mouse

# 598
А аз го изтъквам, понеже има претенции към това, което сме избрали. Да е обикаляла и звъняла тя, като има неща, за които държи.

# 599
  • Варна
Каквито и съвети да се дават все тая. Или мъжът ще сложи майка си на място (ще има сърдити) или самата Rimmona (пак същото) - работи се за варианта, в който младите да не се изпокарат.
Другото е просто да изчакаш времето да си свърши работата - свекървата ще остарее, няма да има сили да ти се влачи. Ама дотогава може да ти се стопят лагерите.

Общи условия

Активация на акаунт