С какво ви дразнят свекървите? – 149

• 34 346
  • 755
  •   1
Отговори
# 525
HoneyBee33,
Кажи й, че чеиз си имаш от мама, да не ти събира.
Бих предложила да взимаш на части шарениите за ползване в кухнята и да си чупиш на воля, докато си купиш желаните от теб сервизи и покривки, но предполагам, че си имаш и свои и нейните не са ти нужни. Grinning

mushama,
Щом свекървата иска в нейната кухня всичко да е червено, кажи й, че ти искаш при теб да е бяло/зелено/жълто, каквото там ти харесва и тюркоазено не ти трябва.
Аз обичам шаренийки и различни сервизи и купи не ми пречат, но смятам, че е хубаво човек да се огледа като ходи на гости, какво предпочитат домакините. Хайде първия път е простено, но следващите става все едно е нарочно.

# 526
Предстои ни нанасяне в ново жилище и разбрах, че свекървата ни е оборудвала от-до. Чинии, чаши, чаршафи и какво ли не. Ама от кол и въжИ събирани, дето се вика. Едно с едно еднакво няма. Дори стилово подобни неща няма. Орнаменти, шаренийки. Като разбрахме й казахме че ние ще си купим каквото ни харесва когато му дойде времето, защото сега не ни е до посуда и дреболии. След известно време разбрахме, че продължава да купува и да трупа. Складира си ги там, у тях.
Ако бяха хубави неща по наш вкус някак можеше и да си пречупя гордостта и да ги приема като подарък, но тези са абсурдни, така че няма да я бъде и не знам дали не предстоят чалъми и обидени физиономии скоро. Grinning

Кажи и, че не ти харесват и ще си купиш сама. Или може би на мъжа ти пък може да му харесват?

Не, точно това съм написала и в първия пост. Не ни харесват и на двамата. Казахме й, че сами ще си купим, но тя продължава да купува. Поне засега си ги държи у тях. Като се нанесем щяла да ни ги даде. Ама ние (и двамата) не ги искаме. Тя знае, че не ги искаме, но държи да ни ги даде все пак.

# 527
Ама че напаст Simple Smile

# 528
  • Варна
То проблемът не е вдаването, все ще ги сместиш нейде, ама ще иска да види, че ги ползвате... Като идва, вади по 2 шаренийки, че да е щастлива. (ма пък може да реши, че добре е направила и да се окрили още да ти купува)

# 529
Да, аз не бих го направила, щом не ми харесват. Може и да е било с добри намерения, но може и тактично да ѝ се каже, че искате новия ви дом да бъде оборудван от вас. Моята ни купи приборите за хранене, харесват ни и си ги ползваме.

# 530
Нежеланите подаръци могат да се оставят някъде, като дарение.
Все ще се намери къде, държавните домове за стари хора, хосписи, домове за деца .
Ако не намерите къде, просто ги оставете до някой контейнер за отпадъци, както са си в кошонче, ще се намери някой нуждаещ се.

# 531
И защо трябва, ако нещо не ти харесва като подарък, непременно да го сложиш, че да го види като идва на гости… Като не ти харесва прибираш или даваш на някой друг, ако го хареса и така. Аз колко подаръка имам от моята, които изобщо не харесвам и никога не съм ги слагала, че да ѝ се харесам или да се чувства по-добре, че ги ползвам…

# 532
Аз подозирам, че не става въпрос за 1-2 сервиза и 1-2 спални комплекта, а напълно оборудвана къща. Ако е така, няма как просто да ги прибере в шкаф, или трябва да се ползват, или напълно да се откажат.

# 533
Няма как някой да ми даде нещо, което не желая. Ако е еднократен подарък, нспр за рожден ден, няма да го върна. Но ако някой ми каже "ще ти купя това и това за дома", директно отказвам. По-добре тсктичен или ако се нслага-нетактичен отказ, отколкото някой, да си дава парите, а аз да хвърлям вещи

# 534
Аз ползвам едни сервизи на бабата на мъжа ми, които са невероятно ретро, така че съм много приемаща в това отношение, но ако човек пък чак толкова не иска нещо - в близката църква ще ги дадат на някои бедни хора.

# 535
Съгласна съм с Римона, ако изваждаш от подарените прибори в нейно присъствие, тя ще си помисли, че ви харесват и ще продължи да подарява.
Купете и ползвайте, каквото вие си харесате и когато попита къде са нейните подаръци, обяснете, че вече сте й казали да не подарява, но тя не се е съобразила и сте си купили посуда по ваш вкус, която ще си използвате.

# 536
  • Варна
Е, ако не си усетила закачката
Аз такива подаръци или ги набутвам в девета глуха, или както казва боботоо, ама не се обяснявам с възрастните. Не поемат - дет ще си тровим нервите, казвам мерси и толкоз.

# 537
Майка ми е същата, сто пъти се разправяхме, че не искам килими, тя иде с килим. Умират да обзавеждат чуждите къщи.

# 538
И, майка ми, и свекървами са се опитвали да ми дадат нещо, което не ми харесва и не възнамерявам да ползвам. Директно казвам, благодаря, но не ползвам такива неща. Запази го за себе си или го подари на някого, вместо да купуваш нещо ново. Не съм имала войни с тях по този повод. Не бих влязла в някакъв гърч да трупам непотребни неща или да лъжа колко е хубаво и как си го ползваме, защото може да се разбере, че не е така.
Обожавам тюркоазено и мисля, че е много добър акцент. Много напъвах за такива покривки за диваните, но така и не намерих подходящ текстил. Подарявала съм големи стъклени купи за нова морска къща. Но, ако някой не харесва този цвят, нищо не може да се направи.

# 539
  • при късмета
Потребителката с тюркоазеното, не разбрах пояснила ли е на свекърва си, че не харесва цвета и, че подаръците не се връзват с нищо в тях. Ако не е да го направи директно, няма друга оправия.
Потребителката, която е пояснила, ама няма чуваемост, демонстративно изхвърляне на първото което донесе, с думите, че сте били категорични, че няма да трябва
Ама айде стига с това да се угажда на нечуващи нахалници. Не правите услуга нито на себе си, нито на този, за кого уж го правите

Общи условия

Активация на акаунт