С какво ви дразнят свекървите? – 149

• 34 334
  • 755
  •   1
Отговори
# 540
  • Бургас
Мммм, обожавам тюркоазено аз. Давам веднага адрес на лични, изпращайте😁

# 541
  • София
Попаднах на въпроса за поемането на разходите при родители. Това с пълненето на хладилника са приказки на едро, точно като на свекървата.
3-4 души, особено ако има тийнейджъри, едва ли ядат колкото 2 души, особено ако са по-възрастни. Ако свекърва/тъща си е свикнала да готви и да не купува много неща, пълненето на хладилника с полуфабрикати може да е приумица на младите, за която тя не е претендирала.
Но всички знаем какъв би бил един наем, а след него се плащат сметки.

Последна редакция: пн, 28 авг 2023, 15:22 от Cuckoo

# 542
Потребителката с тюркоазеното, не разбрах пояснила ли е на свекърва си, че не харесва цвета и, че подаръците не се връзват с нищо в тях. Ако не е да го направи директно, няма друга оправия.

Не съм и нямам и намерение да го повдигам. Разказах историята по-скоро като анекдот и като наистина бял кахър, тъй като тя е била и вкъщи и е пределно ясно, че този цвят няма място в нашата къща.

Това да са ми проблемите с жената - различията във вкусовете ни.

# 543
  • при късмета
Попаднах на въпроса за поемането на разходите при родители. Това с пълненето на хладилника са общи приказки, точно като на свекървата. 3-4 души, особено ако има тийнейджъри, едва ли ядат колкото 2 души, особено ако са по-възрастни.
Ако свекърва/тъща си е свикнала да готви и да не купува много неща, пълненето на хладилника може да е приумица на младите, за която тя не е претендирала.
Но пък всички знаем какъв би бил един наем, а след него се плащат сметки.
Ако е за примерите, които дадох, възрастните не стъпват изобщо в магазина. И да готвят, нали все пак продукти трябват за това готвене, то не става с празен хладилник. Ти как готвиш, не ползваш нищо купено ли? И вода да кипнеш и нея я плащаш, нали?
Както написах и сметките поемат абсолютно изцяло. А те не се различават много в зависимост от броя живущи в едно жилище. Например хладилник, лампи, радиатори (независимо на какво работят), готварската печка, различно ли харчат за двама и четирима души?  Не, харчат си все толкова. За зареждането на някой друг телефон и за компютър разходите се увеличават. А това е нищожно на фона на домакинството. Пак независимо от броя живущи. При всички случаи възрастните са на сметка. И често това е причината да не ги пускат да се изнасят, освен, че и са под ръка за командорене, ако имало период на живеене заедно
mushama, не очаквай това, което е ясно за теб, да е ясно и за останалите. Те не са в главата ти. На мен пък спалнята ми е боядисана в синьо, а майка ми не приема чаршафи различни от бели все още и само ми тика в ръцете и ме информира къде намерила хубави. Ама не значи, че е домъкнала у нас през главата ми. Това просто няма как да се случи

# 544
Къде? И аз обичам белите чаршафи, а не намирам хубави никъде Grinning
Иначе наистина не мога да повярвам, че такива дребнави неща се дискутират в едно семейство, което е на първо място семейство. Дядо ми взима прилична пенсия, а нашите му пълнят хладилника и му плащат сметките, че дори не живеят при него. Аз наистина не си представям как децата ми ще дойдат да живеят вкъщи, очевидно при нужда, а аз ще броя кой колко е дал за храна. Наистина не мога да повярвам.

# 545
Поредно гостуване се очаква, за да сме я водили в мола, че да купи за детето необходими неща за яслата. Казах, че детето си има всичко, няма нужда нищо да се купува. Тя така била решила. Ами, като е решила да остави пари, колкото прецени, ние ще ѝ купим по-нататък.
Не, тя трябва да дойде само няколко седмици след като бяхме у тях на гости. И това, ако не е предтекст, не знам кое е. С по-нахален човек не съм се сблъсквала, вече мисля, че усеща как се дразня и ми личи и затова иска все по-често да идва.
Този път ще ги оставя с ММ да си се гледат с детето, аз си хващам пътя, то не се търпи.

# 546
Остави ги. Според мен, отдавна трябваше да си го направила.

# 547
  • София
Rimmona, може би не е зле да си подготвиш една реч, че гостите все пак се канят. Съвсем усмихнато и вежливо да го обясниш.

# 548
  • София
Римона, а мъжът ти на какво мнение е за тези идвания на майка му?

# 549
Казва - „липсва ѝ внучето и затова иска да дойде, аз какво да ѝ кажа в този случай. Иска да направи подарък”. Дори и така да е, видяла го е преди седмици, това не е нормално вече през две, три седмици да ми цъфва пред вратата с нови измислени оправдания. С това за детето сякаш съвсем нищо не може да ѝ се каже, иначе ще излезе, че не съм давала да вижда внучето.

# 550
Е ти нали беше говорила с мъжа си и се бяхте разбрали да идва като той не е на работа.
Почвай да планираш нещо самостоятелно или с приятелки и ги остави да ходят по моловете.
И така изобщо не ги наказваш, даже напротив, те имат повече нужда да прекарват време заедно, отколкото ти със свека,  все пак са майка, син и внуче. Аз все гледам да прибутам ММ да прави нещо с майка си, тя толкова се радва на такива моменти, а той изобщо не се усеща.

# 551
  • при късмета
Римона, защо пак ти говориш с нея? Делегирай това задължение на мъжа ти. Като свекървата каже, че ще дойде, кажи ѝ "ще кажа на Х, да ти звънне, да се уговорите". Мъжа си инструктираш да покани майка си когато той си е вкъщи и въвеждаш тази процедура от тук нататък.

# 552
Така и ще направя, просто съм изумена колко скоро отново си измисля причина, за да дойде.

Ма Ко, аз не говоря с нея, явно така прозвуча. Той ми каза, че искала да дойде да купи неща за яслата. Тя никога на мен не казва, че ще идва, само с него говори за това. Така съм решила да, да ги оставя сами.

# 553
  • гр.Пловдив
Чета,че подаръци обсъждате ..и аз да се включа,че нямам такива проблеми,понеже никога не ми е подарила нищо,ама абсолютно нищичко "свекървата" ..Smiling Imp Нито от левче,нито за кефче,бях се възмутила,че дори и като си дойдохме от родилното -нямаше нищо -дори и една почерпка не беше направила -ей така за здраве..
Аз също приключих с подаръците към нея-обици на ушите нямаше -купих й-на всички празници съм подарявала и ме хваща много яд сега ..

# 554
  • София
Явно той не е против тези идвания. А и след като с него сте се разбрали той да се оправя с нея, подсети го да си пуска отпуск и готово.

Общи условия

Активация на акаунт