Коремът вече си личи, ДЕКЕМВРИйче в него спи. - ТЕМА 10 (2023)

• 52 928
  • 740
  •   1
Отговори
# 495
  • София
Смоуки от колко си? аз съм от 12 на тонове и 12:30 при нея, да Гестационен диабет, при мен си беше очаквано, не съм се стресирала, наследство от баща ми Simple Smile

tothemoon с каквото е било облечено вкъщи. Правилото е една дрешка повече от теб, като брой одеялото една дрешка повече

Кексче да обикновената ще покаже ако нитрити и левкоцитите са завишени

# 496
Стиснати палчета и от мен на момичетата със здравословни проблеми. Бързо да отминават!
Аз влизам да се оплача - от няколко дни се събуждам с торбички под очите. Верно сънят ми не е добър, както преди, но какво ги предизвиква? Понеже съм  бременна с близнаци, от няколко месеца не ям след 18.30-19.00 часа, избягвам солено (само когато кръвното ми е  ниско - си правя солен айран), и течностите ограничих много след 19.00 часа. Качила съм 7 кг, 24сед+5дни съм. Не ставам през нощта до тоалетната.
Утре сутрин ще пускам ПКК+урина и на сина ми чревни, че ще тръгва на градина, след цяло лято почивка. Имате ли идея какво още да добавя към изследванията, сутрин изглеждам така, сякаш не пазя леглото, а цяла нощ съм обикаляла баровете ....

# 497
Смоуки от колко си? аз съм от 12 на тонове и 12:30 при нея, да Гестационен диабет, при мен си беше очаквано, не съм се стресирала, наследство от баща ми Simple Smile

От 9,30 съм аз, че нали бързам да не изпусна екшъна в офиса Laughing

# 498
Мами , изследванията на кръвта и обикновената урина ми са перфектни , освен да изчакам с антибиотика до сряда , когато ще ми е готова стерилната …

# 499
Маце дано с диета се наместят нещата с ГД, тъп диабет

Импособъл ....освен да увеличиш приема на течности /поне 2 литра на ден/ друго не се сещам какво можеш да направи за торбичките...

АГ-то ми каза, че увеличението на левкоцитите в урината са незначителни и да не се притеснявам, да не пускам втори път урина. /дано е права/

Да докладвам, че от няколко седмици ползвам някакъв нов продукт на Кройтерхоф против целулит, който продукт е подходящ за бременни...та май има ефект или поне не става повече целулита. Ааа и друго да докладвам, взех си преди повече от месец антидекубитална възглавничка за офис стола направо ме спасява и колан си взех за бременни, нито ми е удобен, нито усещам облекчение от него...не  го нося ...може би в следващите месеци да помогне... не знам
За гърдите и корема съм измазала света, на гърдите вече имам стрии, но те са огромни горките ...а корема тепърва ще се разтяга, та надеждите ми умират бавно ....
А кога започват тези записи на тонове и следящото АГ ли ги прави или някъде специализирано се правят?
Когато разбрах, че съм бременна ми се струваше, че кой знае кога ще родя, а утре влизам в 7-ми месец, не знам къде ще раждам и изпадам в паника, първо детенце ми е и имам хиляди въпроси ... Вероятно това, че още ходя на работа спомага да ми минава така бързо времето, но направо се шашкам ...

Последна редакция: пн, 11 сеп 2023, 15:44 от Tsvetkova17

# 500

Импособъл ....освен да увеличиш приема на течности /поне 2 литра на ден/ друго не се сещам какво можеш да направи за торбичките...

АГ-то ми каза, че увеличението на левкоцитите в урината са незначителни и да не се притеснявам, да не пускам втори път урина. /дано е права/

Да докладвам, че от няколко седмици ползвам някакъв нов продукт на Кройтерхоф против целулит, който продукт е подходящ за бременни...та май има ефект или поне не става повече целулита.
За гърдите и корема съм измазала света, на гърдите вече имам стрии, но те са огромни горките ...а корема тепърва ще се разтяга, та надеждите ми умират бавно ....
А кога започват тези записи на тонове и следящото АГ ли ги прави или някъде специализирано се правят?
Когато разбрах, че съм бременна ми се струваше, че кой знае кога ще родя, а утре влизам в 7-ми месец, не знам къде ще раждам и изпадам в паника, първо детенце ми е и имам хиляди въпроси ... Вероятно това, че още ходя на работа спомага да ми минава така бързо времето, но направо се шашкам ...

И аз съм така… първо детенце, хиляди въпроси и страхове…чувствам се много несигурна във всичко. Снощи стоях и си мислех, че един ден много ще ми липсват малките ритничета- затова се опитвам да се наслаждавам на момента, дори и да не ми се получава винаги 🥹

# 501

Да докладвам, че от няколко седмици ползвам някакъв нов продукт на Кройтерхоф против целулит, който продукт е подходящ за бременни...та май има ефект или поне не става повече целулита. Ааа и друго да докладвам, взех си преди повече от месец антидекубитална възглавничка за офис стола направо ме спасява и колан си взех за бременни, нито ми е удобен, нито усещам облекчение от него...не  го нося ...може би в следващите месеци да помогне... не знам
Може ли снимка на крема за целулит, които стана за бременни. Моите крака са ужасни, винаги са ми били мускулести, а сега …. Целите в целулит, от горе до глезените 😢

# 502
И за мен ще е първо преживяване и сигурно сто неща ще се объркат, но успях да прочета няколко книги междувременно и някак си ми се понапаснаха нещата в главата по въпроси, които в момента ме вълнуват - къде да спи детето, режим на сън и хранене, кърмене и АМ, промени в партньорските отношения, които може да се очакват, ментално здраве след раждане и т.н.

Бих препоръчала тези, но са на английски, не знам дали имат адаптация на бг
https://www.amazon.com/Secrets-Baby-Whisperer-Connect-Communicate/dp/0345479092
https://www.amazon.com/Cribsheet-Data-Driven-Relaxed-Parenting-P … ool/dp/0525559256
https://www.amazon.com/Enough-About-Baby-Surviving-Motherhood/dp/1454947993
Последната ми е най-малко симпатична, заради драматизма на авторката, но се чете бързо и нямаш време да се издразниш чак толкова много.

# 503
За съжаление не съм стигнала до притесненията след раждането .... хахах още се боря с избора на лекар, само раждане и т.н.

Ето го крема https://galen.bg/asam-krauterhof-fresh-antitseluliten-gel-za-tyalo-250-ml
Не казвам, че е вълшебен, но друга алтернатива на крем против целулит не съм открила... в този чета, че има кофеин, но уж става за бременни ...
аз си мажа само бедрата и задника

# 504
  • София
Tsvetkova17 тоновете се правят обикновено след 28ма седмица в някои болници. Говори си с АГ, ще ти каже как ще процедирате.

Смоуки радвам се че напредваш по материята, затрупването с информация и страх е много, ама реалността е че това си е цикъла на живота и имаме инстинкт как да се грижим за тези деца. Ще видиш че повечето неща понякога написани в книгите ще ги правиш инстинктивно

# 505
За съжаление не съм стигнала до притесненията след раждането .... хахах още се боря с избора на лекар, само раждане и т.н.

Ето го крема https://galen.bg/asam-krauterhof-fresh-antitseluliten-gel-za-tyalo-250-ml
Не казвам, че е вълшебен, но друга алтернатива на крем против целулит не съм открила... в този чета, че има кофеин, но уж става за бременни ...
Не се притеснявай от крема. Аз ползвам и класическия загряващ Кройтерхоф няколко пъти седмично плюс масаж със силиконова вендуза. Концентрацията на кофеин не е чак толкова голям, че да премине през всички слоеве на кожата. Отделно, че не съм спирала и кафето, дори пия повече сега отколкото преди. Ако човек няма противопоказания, не мисля, че е драматично.

Маце, предполагам, че така ще стане. Просто аз съм много рационален човек понякога и имам нужда от структуриран подход. Отделно, че към момента майчински инстинкт не чувствам никакъв, около мен няма хора с малки деца, а и аз самата никога не съм имала отношение към родителство и бебешки теми. Та така малко предварителна подготовка ми действа добре на вродения невротизъм Simple Smile

# 506
Аз нищо още не съм започнала да купувам за бебчо. Все си казвам, че има време 🙂 Раждането също не го мисля, имам предпочитания, но не ги фиксирам, за да не бъда разочарована след това. И като цяло не ги мисля много нещата и не се шашкам. Мисля, че е излишно. Все още правя покупки само за себе си. Аз се мажа с Freiol от DM и с балсама за чувствителна кожа на Weleda. Всяка вечер си нанасям олиото и кожата става като кадифена. Балсамът също е хубав. Като цяло аз съм много приятно изненадана от Weleda, ползвам дневен и очен крем на марката, тъй като търсех по-добри алтернативи на съставките на доста по-скъпи кремове. Но на мен за момента не ми се налага антиейдж терапия, само хидратация ми е достатъчна. Ползвам от два месеца и био шампоани и косата ми издържа повече от седмица в добро състояние, отколкото преди задължително я миех на третия ден. Може и хормоните да играят роля, но косата ми не пада след миене като преди. Определено бременността ме накара да се вгледам в продуктите, които използвам и мисля да продължа в този дух и след нея. Тези дни си мисля да започна една книга за кърменето. Аз си нямам никаква представа от това, така че все малко ще се обогатя, макар и на теория. Очаквам хубави новини от вас и от третата фетална и нека бъдем здрави🙂

# 507
  • София

Гледам, че в този крем има два вида мента + розмарин. Принципно етеричните масла от мента и розмарин са абсолютно противопоказни при бременност.

Аз съм на вълна колички...вчера ходих до ВисВиталис на Симеоновско шосе....мисля, че повече няма да стъпя там. Първо, че са консултанта друго, освен Сайбекс не съществува на този свят, второ че ми говори, все едно сме в някоя селска кръчма.
Защо такава истерия по Сайбекс, наистина? Няма ли и други колички цена-качество да е добро?

След като увеличих приема на Магнезий ( Магнерот 2х2 + Диаспорал 1 саше дневно ) сякаш контракциите са по-леки и по-редки Simple Smile))

# 508
Аз с баткото използвах шишета на Нук и сега мисля такива да взема ,но не повече от две първоначално , да видим дали ще се получи кърменето. Стерилизатор използвах ето този и си е здрав още (поне така мисля де , като наближи и го извадя ще видим) та пак него ще ползвам

Поръчах и аз меко и пухено космонавтче , отдолу с боди къс ръкав и ромпърче или боди къс ръкав и блузка/камизолка и ританки и в чувалчето на количката .

# 509
elface, и моята коса не пада и издържа доста дни в добро състояние. И аз мислех, че е от продуктите, които ползвам и си викам - Ей, най-накрая си намерих комбинация /ползвам професионални продукти, но не чета особено съставки, признавам/. Обаче после четох, че всъщност е от хормоните и естрогенът удължава растежната фаза на косъма и затова спира косопадът, който човек има нормално.
След раждането се очаква нещата да се върнат в обичайното си състояние. Косопадът, който тогава се наблюдавал не бил косопад в същинския смисъл на думата, а просто след промяна в хормоните, растежните фази се балансират отново и излишното пада.

Общи условия

Активация на акаунт