Коремът вече си личи, ДЕКЕМВРИйче в него спи. - ТЕМА 10 (2023)

• 52 853
  • 740
  •   1
Отговори
# 570
Мале, момичета седми месец....шок, шок ....
Хубава и приятна група се заформя в Щерев, а няма ли някоя мама за МД София?
Аз още се чудя за там де хаха
Споделете къде сте се ориентирали...
Аз съм се насочила към Токуда, защото там е и моята Аг, но и съм редовен посетител в Щерев заради лабораторията им😀 Изключително мили сестри и се справят с вените ми, за разлика от други места.
И аз съм в Токуда, но за глюкозното обременяване ходих в Щерев, по съвет на Мацето Simple Smile

# 571
  • Somewhere beyond the moon and stars
Има време да се завъртят децата, буквално до последния ден преди термин. Предния път чух доста такива истории. Grinning

Аз клоня към секцио така или иначе, пък да видим. Както съм писала, предното ми в Щерев мина супер и ми е по-познато.

Аз ще правя ОГТТ/глюкоза на 23 или 24ти там, така че ако на някого му е скучно, ще се радвам да се видим. Така или иначе ще имам свободно време. Grinning
Малко се притеснявам да не съм си докарала ГД от всичкия стрес, дано не.

# 572
  • Варна
Здравейте, момичета Simple Smile
Да попитам ,ако някоя е запозната.... ?
От 2-3 седмици съм с ГД ,съответно на диета и мерене на захарта у дома с глюкомер. От два дена съм настинала хрема, гърло ...  захарта ми е повишена, което преди не беше така. Сутрин е завишена ,може ли тава да се дължи, на  това ,че съм болна ?
Следващата седмица съм  при АГ и ще разберем малкия юнак колко е пораснал. Днес официално в 28 седмица Simple Smile 😀

# 573
Добро утро на всички. Valerita, 7-и месец се води от 28 седмица. 🙂

# 574
Добро утро, момичета Simple Smile

Минавам за бърз отчет - моят дундьо все така по-едричък върви, във вторник АГ-то го измери към 1200 гр. Grinning За момента е с главата надолу, но можел и до термин да се завърти в грешната посока.

А да питам тези, които се следите в Токуда - откога започва ходенето на тонове там? Или всеки лекар решава самостоятелно? От днес ще ходя на училището за родители там, надявам се да осветли невежеството ми поне малко. Grinning

# 575
  • София
Добро утро на всички. Valerita, 7-и месец се води от 28 седмица. 🙂

Мне, 7ми е от 27ма Simple Smile, влизаш на навършени 27 седмици в трети триместър, а третия почва със 7я месец Simple Smile

# 576
Добро утро, момичета Simple Smile

Минавам за бърз отчет - моят дундьо все така по-едричък върви, във вторник АГ-то го измери към 1200 гр. Grinning За момента е с главата надолу, но можел и до термин да се завърти в грешната посока.

А да питам тези, които се следите в Токуда - откога започва ходенето на тонове там? Или всеки лекар решава самостоятелно? От днес ще ходя на училището за родители там, надявам се да осветли невежеството ми поне малко. Grinning

И аз днес съм там на лекцията 😃
Тоновете при едни почва от 34 г.с, при други 32- явно всеки лекар различно. Аз на 02.10 съм на трета ФМ и Аг ме иска вече две седмици след това (преди бях на три)

# 577
Ако можете да изберете как да родите кое бихте предпочели ?

# 578
Ако можете да изберете как да родите кое бихте предпочели ?
Аз със сигурност секцио. Сега вече ако тръгне нещо непредвидено, няма какво да се направи.
Това е лично решение и като цяло избягвам да го обсъждам много-много, защото всеки има мнение по въпроса, та някои чак ти го натрапват. Смятам, че е право на всяка жена да вземе решението, изхождайки от личния си опит, предпочитание, информираност и психическа нагласа.

# 579
Аз бих избрала естествено, защото след това по-бързо бих се възстановила, а и все пак секциото си е операция. Общо взето май положението е: болката по време на раждането или болката след това. 🙄 Но пък след това на мен ще чака и едно бебе 🙂 Чувала съм за болката и разкъсванията при естественото раждане, но и за проблеми със зарастване на раната след секциото. Мъжът ми е за естествено заради белега, който остава след това. Аз си обичам корема, но това не ми е най-важният критерий.
Право на всяка жена е да реши кое би било най-доброто за нея, а не другите хора да и казват какво да прави🙂

Последна редакция: чт, 14 сеп 2023, 11:52 от elface

# 580
Бих избрала естествено раждане, но ми е първо дете и съм наясно, че нищо не знам 😅 Уважавам мнението на всяка жена!
Истината е, че съм чела и хубави и лоши отзиви и за секцио и за естествено, а и всичко зависи от толкова много неща- праг на болка, психическа нагласа, акушери, като цяло си е късмет според мен… Затова си пожелавам един специален за мен и бебка ден, изпълнен с щастие от първата ни среща заедно. Някъде бях чела, че това ще е денят в който ще се роди и майката ❤

# 581
Аз съм със нагласата да раждам секцио това съм го решила още преди бремеността заради големия страх и паник атаките, но опитвам се психически да се подготвям и за естествено, ако случайно нещо стане и не мога да правя секцио.
Като сме вече на тази тема да питам един можеби елементарен въпрос: слабото желязо или еритроцити дали са проблем за секцио във смисъл че е операция и има повече кървене или не?

# 582
  • София, България
Първото си дете родих секцио по собствено желание, второто съответно пак ще бъде така Simple Smile
Всяко нещо си има плюсове и минуси и нямат база за сравнение. Никой не знае как ще му се отрази конкретно раждане психически и физически.
ПС: Това, че след първото секцио почти не съм имала неразположения, не значи, че и след второто ми ще бъде така. Подготвена съм за болка и неудобства, всичко се изтърпява и накрая си отиваш вкъщи със здраво бебе, което е най-важното. Relieved

# 583
rgold ние май се движим по еднакъв график. Аз на 04.10. съм на фетална, след това на 17-ти на преглед.
А за лекциите днес - ще се радвам да се обадиш, Мариета съм аз, ще съм с розова рокля 😄

# 584
rgold ние май се движим по еднакъв график. Аз на 04.10. съм на фетална, след това на 17-ти на преглед.
А за лекциите днес - ще се радвам да се обадиш, Мариета съм аз, ще съм с розова рокля 😄
Ще се радвам да се видим 😃 Ще се обадя задължително !

Общи условия

Активация на акаунт