Коремът вече си личи, ДЕКЕМВРИйче в него спи. - ТЕМА 10 (2023)

• 52 912
  • 740
  •   1
Отговори
# 525
#Purple_Paenut, днес гинекологът ми промени терминът с една седмица напред. Промени го, моля, те, тук за 27.12. 🙂 Въпреки че бебчо върви според измервания на черепа две седмици напред. Другата седмица съм на обременяване с глюкоза. Сестрата ми каза нещо доста странно. Според нея няма някакви сериозни опасения за диабет и съм могла да закуся преди изследването, стига да не ям бисквити или мюсли. 🤔 Аз обаче не искам да рискувам, защото доколко зная, даже и вода не се пие при това изследване. На някой от вас казвали ли са му подобно нещо?

# 526
Мен АГто ми каза че мога да ям до полунощ след това нищо. Но аз не издържах и някъде към 1:40 през нощта ядох хляб със кисело мляко 🙈 за щастие нищо не се показа и захарта беше на ред и на трите измервания. Ако имаше нещо повишено щях да кажа на доктора че съм яла. Знам че не съм добър пример и можеби съм згрешила, но не можах да издържа. Корема ми се свиваше плюс беше и много топло та цяла нощ вода пих, без вода мисля щях да дехидрирам. Аз наистина не разбирам как очакват от бременни жени да не ядат нищо толкова дълго време.

# 527
Summer 23, но все пак е минало време. А аз не си представям как ще закусвам час-час и половина преди изследването. Може стойностите да са изкривени и хайде пак друг ден отначало. 🤔

# 528
На мен преди обременяването с глюкоза ми казаха да не ям 8-10 часа ....не знам дали е било правилно

# 529
  • София
elface 8 Минимум и 16 максимум е фастинга, като най добре 12 часа преди изследването да е.

Девилче радвам се че е нещо леко!

Bobby®
малко много, нямаш избор, това е столчето до към 12-14 месеца. Сайбекса е супер иначе.

# 530
Summer 23, но все пак е минало време. А аз не си представям как ще закусвам час-час и половина преди изследването. Може стойностите да са изкривени и хайде пак друг ден отначало. 🤔
И според мен не е коректно да се яде, по-добре се опитай да издържиш без закуска до края, за да е максимално точен резултатът, поне да знаеш защо го изтърпяваш. Иначе да, гадно си е изследването, да се нагълташ със 75 грама глюкоза на гладно Disappointed
На мен ми стана доста зле на главата, все едно някой ме беше стиснал с клещи за врата, зави ми се свят.

# 531
  • София, България
Bobby, аз в твоя случай бих взела Cybex Sirona S i size. Те са до 18 кг, пак с база, нашето момче седя до 4 годишно в такъв. Щом няма да го слагате върху количка е по-добрия вариант.
В тези малките уж до 13 кг ама много бебета и до година не изкарват в тях. Просто не се събират. Sirona S2 i-size е до 104-105 см Wink ние го взехме от немски сайт, излезна ни тогава около 500 лв. По-скъпи са, но го помислете като вариант. Примерен линк:  https://babyhit.de/product-ger-63369-Cybex-Sirona-S2-i-Size-Auto … turgrun-2023.html

# 532
Аз съм се насочила към Cybex Sirona Gi i-size, това мисля, че е най-новият им модел столче, който комбинира предимствата на предходните поколения с някои изчистени недостатъци. Един консултант, който ми се стори доста компетентен, ни го препоръча. Само столче си е, не е кошница и не става за количка, но той ни обясни, че и килограмите, и времето, което може да прекарва бебето в кошниците са силно завишени като параметри, които дава производителя, общо взето трябва да ги редуцираш наполовина, за да е реалистично. Освен това и добрите кошници били с по-лоши показатели за сигурност от средно добро столче. Та кошницата е полезна общо-взето да я позлваш само като кошница 😀, т.е да носиш бебето вътре в нея на ръка за кратки разстояния. И аз обмислям дали да не вземем столчето за колата (което се ползва и за доста по-дълъг период), а за разнасяне на ръка от-до колата да имаме някаква съвсем обикновена кошница, ако се налага.

Последна редакция: вт, 12 сеп 2023, 18:04 от PPPPPPPP

# 533
Благодаря ви за отговорите. Така и ще направя, за да бъде точен резултат. 🙂

# 534
  • София
Ние избрахме Сайбекс Атон 5, на супер цена беше, трябва само база да му вземем, за мен е важно да е кошница за да можем да го слагаме на столчето. Вече за следващата категория сигурно ще заложим отново на Бритакс, имаме и едно Макси кози също.

# 535
Направих си иследвания и във урината ми откриха Klebsiella pneumoniae някои имал ли е това във иследването и как се лекува
Аз. При мен няма лекуване. Два курса с антибиотик (Аугментин 7 дни и Зинат 10 дни) + влизане в болница и 5 дни венозно вливане на Ампицилин. И все едно нищо не съм правила. Преглед при нефролог - всичко е наред с бъбреците. За понеделник записах час за уролог, да видим какво ще каже. Дано при теб се справят бързо, но в болницата ми казаха, че е много упорита и повечето антибиотици не й действат.

Започнах от вчера венозно лечение дано има полза но не ми обясниха нищо дали е сериозно Цефтазидин ми слагат .

# 536
Здравейте. В понеделник реших да пусна стерилна урина и микробиология, защото имам много засилено течение и нещо не ми е много комфортно. Преди малко като видях резултатите се оказа, че имам candida albicans. Не, че не очаквах нещо подобно,но все пак ми стана много неприятно и леко се притесних. Чувала съм, че при доста жени се случва повреме на бременност. Пратих резултатите на АГ да видим какво ще ми каже и препоръча. Аз все пак искам да попитам и вас, някоя сбкъсквала ли се е с това, лекува ли се и с какво , опасно ли е? Благодаря предварително.. 🥺

# 537
На мен ми откриха такава кандида, изписаха ми еднократно Гиназол и се оправиха нещата.

# 538
Здравейте, аз имам въпрос относно лютото. Преди да забременея ядях много люто,  като забременях ми казаха, че не мога да ям. Забравям да питам гинеколога, да не ми се изсмее 😁 Вие хапвате ли си умерено люто?

# 539
  • София
Хапвам ама умерено, не супер люто, а mild. Може да доведе до контракции та внимавайте

Общи условия

Активация на акаунт