Коремът вече си личи, ДЕКЕМВРИйче в него спи. - ТЕМА 10 (2023)

• 52 890
  • 740
  •   1
Отговори
# 540
  • София
За люто единствено черен пипер продължавам да си слагам и от време на време сос арабиата за паста. Нищо екстремно, че знае ли се...

# 541
Здравейте момичета. Току що ми пристигнаха резултатите от кръвта които ми пусна ендокринолога. фт4 ми е за първи път ниско, а ТСХ и фт3 са нормални. Увеличи ми дозата на 4пъти седмично тирекс. До сега винаги ТСХ е било проблем, но никога фт4. Трябва ли да се притеснявам има ли някоя същия проблем?
Също и желязото ми е ниско, взимам хапчета за желязо само във дните когато не пия тирекс. Витамин Д горе доле е на ред, липсва ми също цинк и магнезий. Така че много хапчета и лекарства ми се събраха за пиене: фемибион, витамин Д спрей, цинк по едно хапче през 2 дни, също хапчета за желязо и магнезий който го пих и до сега и тирекса за щитовидната.
Не е ли някак много всичко това за пиене? Мога ли нещо чрез храната да наваксвам?

# 542
Ох, как обичам и аз пикантно. Хапвам си, но наистина умерено без да стигам до сълзи Stuck Out Tongue

Днешният ми преглед мина успешно. Бебето е 850 гр. Продължавам да се бъркам с тези седмици - оригинално ме водят 25+5, но по ФМ 26+2. Няма да ми правят обременяване с глюкоза, АГ каза, че нямам показатели към момента.
От следващия преглед - в началото на октомври, почвам да ходя и аз на тонове - викам си, ехеей, щом и това се почва, значи наистина напреднах, как мина това време.
Утре съм на невролог, защото моите проблеми с кръста си продължават, та ще видим какво ще ми кажат. Не очаквам изненади, че си знам положението, но поне да ми издадат актуален документ за състоянието.

# 543
На мен ми откриха такава кандида, изписаха ми еднократно Гиназол и се оправиха нещата.
Точно видях, че и моята АГ ми е писала да взема гиназол. Такова си слагах месец,два преди да забременея, защото пак имах някакви гъбички само, че от онези сърбеше и болеше.. Докато тези са някакви без симптоми. Малко ме притеснява да си вкарам този апликатор,но нямам избор... 😐🥺😐

# 544
  • София, България
Гиназол съм слагала и аз с предната бременност в края на 8мия месец Simple Smile по-добрия вариант е отколкото 5-6-10 дни да слагаш глобули.

# 545
  • София
И аз слагах гиназол мисля 4 месец, вече не помня. Аз постоянно боря някакви гъбични инфекции, включително и тази. Сега отново съм на лечение, мисля Макмирор се казваха глобулите. Вече се примирих, че до края ще е така, хем се опитвам максимално до се пазя. Секса отдавна е мираж, сега съм и с песар, красота.
Чудя се на корема си, изглежда ми доста голям, хем килограмите да са добре, само той стърчи едно странно.
Утре съм на съдов хирург за вените, да видим може ли нещо да направим за тях.

Радвам се за всички с добри новини, а на другите стискам палци бързо и леко да се оправят. Heart

Последна редакция: пн, 20 яну 2025, 19:47 от bubanka

# 546
Теди, много си сладка Kiss
И на мен ми стърчи само коремът - все си мисля, че е огромен, но реално съм като бръмбър - слаби ръце и крака и посредата кръгло Laughing
Вече имам 2 клина за бременни и мисля, че това ще ми бъде долната част за есента. Имам и няколко есенни рокли, ще ги нося и тях, че роклите се оказаха най-удобните ми варианти до момента.

# 547
  • София
Хелоу!

Минах и аз, първо тонове след това преглед. Тоновете ги хареса док много, щото бебока се движеше по време на тоновете, ама имаше много забавяне. На прегледа вече нещата изглеждаха мааалко по-различно но не и неочаквано. Шийката е добре и затворена. Бебчо е 1300... води на горна граница... седнал с дупе върху шийката ми, с разкошен и доста изострен ГД съм според док... Отвори устата за секцио, та ще видим. Утре съм при Яначкова, да видим и тя какво ще каже, дали ще е само диета или и инсулин. 

Теди изглеждаш чудесно!

Смоуки хайде дано на следващия да се засечем?

# 548
  • София
Благодаря момичета Kissing Heart
Другата седмица съм в Щерев, много бих се радвала ако се засечем някой ден.
Бебето нали се завъртя седалищно, сигурно и аз ще съм секцио, каквото такова.
Да ви кажа и за количката, след четене като за изпит се оказа, че едни приятели ще ни дадат тяхната, която даже не съм и чувала -Peg Perego. Та така, много мисли за нищо, понякога излишно се напрягам.

# 549
Маце, Теди, и аз ще се радвам да се засечем. А и да не се получи по случайност, може винаги да си спретнем една срещичка Relaxed

# 550
Днес бях на кардиолог. Правиха пренатална ехография на беба . 40 минути тоя доктор не спря да говори и да ми натиска корема с тоя ехограф. Почти нищо не запомних с изключение на всичко и е наред леко раждане хахахаха. Пак се е обърнала с глава нагоре и ми раздава яко ризници около яйчниците. Не знам дали ще се обърне пак, то аз съм секцио 100 процента ми казаха така, че и да не се обърне няма драма. Теди супер си. Аз вече съм едни 115 см обиколка и 12 кг + взе да ми тежи леко леко и са се уморявам доста по - бързо.

# 551
  • София, България
Маце защо секцио? Заради седалищното ли? Дано се обърне.

tedysworld, нашата е Пег Перего и аз много си я обичам. Удобна, лека, маневрена Simple Smile ще останеш доволна ако е запазена и всичко ѝ е ок Simple Smile

Днеска много ме риташе моето. Ниско долу. Даже бяло течение имах от тия ритници, всеки път. Имах чувството и че се напишквам. Joy та го разходих малко корема до градината на детето пеша и се успа май малко.

# 552
До кога могат да се обръщат? И при мен е седалищно

# 553
  • София
Здравейте мамчета,
И аз минавам да се отчета с едно прясно УЗ от днес - бебчо е вече точно кило и 6 гр. (не 600). Добре се движи, но се е обърнал седалищно. Затова си ме подритва ниско долу и ми тежи на срамната кост. С това ми затвърждава показанията за секцио. Имало време да се обърне с главата надолу до края на 7-ми месец, но това няма съществено да промени показанията. Кръвното го измериха 120/80 в кабинета.
За по-обилното течение било нормално, стига да няма странен цвят и мирис. Честото пишкане също.
Следващата седмица ще правя обременяването с глюкоза в Щерев. Дайте да си направим някоя среща наистина Simple Smile
Теди, екстра си за 7-ми месец. Моят корем вече си порастна стабилно Simple Smile) 7 кг съм + от началото. За последния месец качих най-много, 2.
За ГД не знам, имах като Мацето констатирано ИР преди бременността и от март не ям никакво сладко, но ще видим.
За бебо най-забавното от прегледа беше, че пак му зуумираха атрибутите с коментар, че всичко си му е както трябва и се вижда много добре. Та ще радва девойките след години Simple Smile))

# 554
Включвам се и аз, много ми е приятно да ви чета! ❤️❤️ Радвам се за бебчетата, че всичко е наред. Утре и аз съм на преглед!
За гъбична инфекция също съм слагала Гиназол в 19 г.с.
Относно обременяването с глюкоза, направих го онзи ден. Глюкозата, която трябваше да изпия ми дойде малко в повече, не беше много приятно. Резултатите също не са добри. Записах си час за ендокринолог, надявам се само с режим да се оправят нещата.
Какво мислите?

Общи условия

Активация на акаунт