🎥 Всичко за филмите: Гледах! Искам да споделя! Ревюта, премиери, новини...LXI 🎬

• 58 347
  • 756
  •   1
Отговори
# 600
  • Разпиляна във въображението
Не виждам "Мегаум" и "Гринч"

# 601
Здравейте. Тези дни гледах Дивергенти , гледала съм го и преди но много ми харесва. Бих искала да гледам и други подобни филми, дали можете да ми препоръчате. Simple Smile

# 602
  • Bayern
Здравейте. Тези дни гледах Дивергенти , гледала съм го и преди но много ми харесва. Бих искала да гледам и други подобни филми, дали можете да ми препоръчате. Simple Smile
-Maze Runner- Лабиринтът
- The Island / Островът (2005)
-The Hunger Games (Игрите на глада)
-Elysium / Елизиум (2013)
-Равновесие Equilibrium (2002)
-Gattaca / Гатака (1997)
-In Time / Дилъри на време (2011)
-The Host / Скитница (2013)
-The Giver 2014

Харесаха ми още -
-The 5th Wave / Петата вълна: Ответен удар (2016)
-Mortal Engines / Смъртоносни машини 2018
(последните два стоят някак незавършени ,тъй като не са филмирани всички книги от поредиците)

# 603
  • София
Miriel, добавени са.

Боксофиса в България показва, че Пчеларят се е приел много добре от публиката. Ясно е, че няма да направи голям боксофис по ред причини, но масово се е харесал.
По принцип да разясня, по новите разбирания след ковида, всичко над 500 000 лв. се приема за добре (е, според зависи и от предварителни очаквания и планове на маркетинга), а 1 млн. е гросмайсторската граница.
Има филми обаче които са много по-евтини и ако направят 200 хилки примерно биха донесли повече чиста печалба от някои супер хитове, които са минали 500 хилки.

За съжаление, много слаб старт на Чума след толкова масивна реклама, а и изглежда скъпа продукция.

# 604
  • с трима мъже :)
Здравейте,
Влизам набързо само да НЕ препоръчам "Чума", за който се разбих да питам. Голяма реклама и най-тъпото изпълнение досега, което съм гледала. Филмът е провал (за мен), не си губете времето. Странна приумица на някой, който е пушил повече, отколкото му се е полагало. Чак ме хвана яд, че финансово подкрепих тази лудост.
Сутринта прочетох разказа на Йовков - красив, хубав, тежък, истински. А този "филм" е някаква откачена абстракция на някой ненормален! Не го гледайте, не си заслужава. И без пари да ви дават възможност, няма смисъл. Загубено време.
На всичкото отгоре, тъкмо реших, че започва филма, съществената история очаквах, та реших, че вече започва най-накрая силната част на филма, истинската борба на героинята, и тръгнаха финалните напдипси. В киното бяхме само аз и мъжа ми, и една двойка зад нас. Само чух как и двете двойки извикахме: Какво? Края ли е това?
Свърши изведнъж, по средата. Кратък е, изобщо не е два часа.

Изключително слаб филм, а аз толкова обичам нашето кино. Тоя път признавам, че имаме такива слабоумни безумици, че чак ме е срам от тях.

# 605
  • Галифрей
Ох а филмът изглеждаше обещаваш. Благодаря за което,няма да го гледам.Обикновено на Маримар продукциите са  хубави, но явно този път е различно. Ех как не можаха да направят еднин хубав период драма филм много жалко.
Добре де като правеха Шибил на Йовков,който беше на студенти и на доброволци. Изляло са си го финансирали, стана страхотен. Гледала съм няколко пъти и много си ми харесва. 
А този нали от профисилналисти и известни актьори така да го прецакат?

# 606
  • Бургас
Интригуващо е колко са полюсни оценките за "Чума"! Kакто и за  "Клети създания"... Ще трябва да ги изгледам, за да си съставя собствено мнение и да си "сверя часовника"... Днес потърсих по-професионално мнение за  "Чума" и бях много разочарована; точно в едно такова ревю се натъкнах на откровен спойлер за сюжета, което е недопустимо и непростимо!  Благодаря на споделящите тук! Всяко мнение ми е интересно.

# 607
Със сигурност няма да го гледам. Българските филми напоследък са пълен провал.

# 608
  • Галифрей
Те повечето за съжаление са огромен  провал. Липсва хумора и чарът. Правят ги прекалено тъжни,тежки и дори смешните не им се получава. Не съм ги гледала всичките и нямам намерение. Култови реплики  нямат. Това са мойте наблюдения. Повечето бг актьори прекалено театрално играят. Не правят разлика между театър и кино.

# 609
G.H, още филми-дистопии, ако искаш:

Edge of Tomorrow
Total Recall
Blade Runner

Нищо не съм гледала от режисьора на Poor Things, имам пропуски с някои жанрове, но ще пробвам с новия му филм.

# 610
  • София
Да видим дали филм на 2024 ще бъде Гладиатор 2. Очаква се през ноември. Ридли Скот отново е поел рулю.

# 611
"Чума"
   Отиваш и сядаш в киното с настроение тип „Енгри бърдс“, възмутен, че някой си там се е осмелил да филмира Йовков.
   Докато текат рекламите ставаш още по „енгри“, убеден че няма как – просто няма как, някой да пресъздаде Йовков по-добре от самия Йовков.
   Почват първите кадри... Понасяш ги едва, едва, сигурен, че ще гледаш поредната боза. Но колкото по-навътре те води филмът, толкова по навътре улиташ и ти.
   По някое време, не си сигурен точно на коя минута, вече знаеш, че това не само не е поредната боза, ами си попаднал на сериозно българско кино. Оглеждаш се около себе си и виждаш, че няма нито един, който да си бърка в носа.
   Минават още няколко минути и докато гледаш лицето на Свежен (в ролята на хаджи Юрдан), се хващаш, че мислиш за ЕГН-то на сценариста. Убеден си, че няма как то да е от тоя век и със сигурност годините на човека са сбор от твоите и тези на децата ти, които в момента са тийнейджъри. Хващаш си телефона и почваш бързо да ръчкаш, за да си сигурен, че си прав. Намираш сценариста и разбираш, че човекът е роден в миналия век.
   Този път май си извадил късмет. Не само, че не си попаднал на боза, ами май си налетял право на кино в стил Олд скул. Забравяш за всеки „Егри бърдс“ и колкото повече гледаш, толкова по-ясно ти е едно – филмът май е по-добър от разказа на Йовков. Следиш зорко всяко действие и се надяваш, че бъркаш, защото ако не бъркаш, то трябва да си признаеш, че си бил предубеден в самото начало и определено си влязъл в ролята на лошия критик.  
  Обаче Свежен така се раздава... Другите актьори – също... И след още няколко минути, запленен не просто от историята, ами стиснат за гушата от разиграващата се пред очите ти невероятна драма и трагедия, се предаваш.
   Признаваш си, че си сбъркал с предубедеността си към филма, още преди да си го гледал. Че Йовков може само да се радва, задето разказът му е филмиран по-добре, отколкото той самият го е написал. Признаваш си, че това е най-хубавият бг филм, който скоро си гледал, а вероятно и в близко бъдеще ще гледаш.
   Ето я и последната покъртителна сцена. Екранът затъмнява, лампите светват и ти вече знаеш, че ще се върнеш с някой приятел отново да го гледаш. Този път обаче няма да правиш грешката да следиш зорко кой в какво ще сбърка, а просто ще му се насладиш. Ще се вкараш в детайлите, които първия път си изпуснал и ще ти се иска да занесеш цветя за поздрав първо на сценариста с ЕГН-то от миналия век, после на Свежен (за който си сигурен че би получил Оскар, ако филмът бе американски), а след това и на всички останали брилянтни актьори.
   Когато се прибереш вкъщи и се замислиш върху това, което си гледал, имаш само една съществена забележка – иска ти се действието да не се развиваше толкова мудно в началото... Да имаше малко повече сцени, включени в него...

# 612
Ако сценаристът беше с ЕГН от този век, ето това би било любопитно....

Шегувам се, не ми се вярва филмът да е по-добър от разказа на Йовков, но бих го гледала заради тези полюсни мнения.

# 613
Това "Свежен", съчетано с толкова възторжени хвалби, автоматично ме кара да мисля, че ревюто го е писала майката на въпросния или някой негов приятел Satisfied

# 614
  • Once there was a Hushpuppy...
Със сигурност няма да го гледам. Българските филми напоследък са пълен провал.

Е, аз също!
Никак не се изкушавам да ходя на български филм. Дано да четат тук, тези които ги правят, защото искам да им дам съвет.
Актьорите трябва да се слеят с ролята, а не да рецитират. И ако може езикът, този тъй мелодичен наш език български, по Вазов да се използва красиво и на място. А,не когато искаш да кажеш във филм, че си ял нещо лошо да изшляпаш "Яла си боклуци"....
Дразнещо е, както непрекъснато грубото говорене, така и грозните и неподходящи думи!
После не търсете публика...

Общи условия

Активация на акаунт