Февруарчета 2024 - Тема 4

• 42 787
  • 754
  •   1
Отговори
# 255
Аз започнах магнезия около 11-та -12-та седмица. Нещо май се бях понатоварила или не знам от какво започнаха някакви крампи и ми изписаха. От тогава си пия и нещата са окей с крампите.

Все още ми е трудно да различа понякога една болка дали е като при цикъл или моое да се счете за нормална по време на бременност. Сигурно след като мине първата бременност ще знам, но до тогава понякога вкарвам по едно но шпа и по един магнезий поне 2 х 1

# 256
Здравейте, един въпрос:
при ехографски прегледи всеки път в различна позиция ли виждате бебето? Аз съм в 12та седмица и на последните 2 прегледа за последния месец бебенцето е обърнало гръб и никакви опити за разбутване не помогнаха. С вагинален ехограф са прегледите, а следващата седмица съм на ранна фетална морфология и се чудя дали, ако пак е така, няма да се възпрепятства прегледа.

# 257
Lygia, Права си, това е най-голямата мотивация! Ще се справим! Както ние, така и вие и поне свободата като имаш собствен бизнес е друга. Винаги "колегата" може да ти влезе в положение.
В прегнакеъра сега видях 150мг е.

# 258
болките понякога са от сраствания в матката и за това понякога се усещат по рязки. Стига да те отпуска бързо не би следвало да е притеснително. Те и бракстън Х ще има скоро ( аре нее чак толко скоро колкото някой може да си помисли ) но как лети времето си е направо скоро

# 259
deizy17, не се притеснявай, явно така е застанало бебчето. Мен ме гледа с коремен ехограф и при местенето на ехографа бебето се вижда от различни страни. Стискам палци на феталната да се вижда всичко

# 260
Според мен също не е добре от сега да се започва с магнезия ако няма някаква належаща нужда. На мен вчера докторът ми каза да пия само 7 дена 3х1. След това спирам. Ако отново имам контракции, разбира се подлежи на коментар.

# 261
Само да вметна още нещо че ниския магнезий е причина ща безсъние , за силно гадене и повръщане. Как то и ниския вит В6 е причина да силно гадене.Ама всеки да си прави каквото си иска аз просто споделям

# 262
  • София
Ааа, ти не спирай да споделяш! Всички сме прочели много полезни неща от теб! Просто при мен ги няма такива симптоми, затова си казвам, че вероятно има причина да не са ми изписали магнезий. Така де, някоя мацка да не вземе да се притесни, че само тя не пие Wink

# 263
Аз обичам да споделям но никой не насилвам 😀да се знае че някои си мислят че тука ги карам на сила вероятно.

Аз без грам шега ще завършвам вече тази специалност нутрицианология и ще видя какво още защото в Бг няма лекари които да се занимават много с добавки. Даже и моето АГ това ми казаче за жалост лекарите не са толкова конвикционални ( сори ако пиша думата тъпо ама не знам как се пише 😛) те са по класически и назначават само лекарства . За това бая АГ та реално не се и вдълбават в тая тема освен ей Сигридката примерно . Русев , калчев ама прост човек не изпатил си 650 пъти нма да попадне в тия среди че да знае това което аз по принуда примерно знам.Та сигурно някой ще си каже «Глей я тая само тука се отваря много с тия добавки » ама аз това от тонове изчетенни неща го знам. Е моето АГ ми каза предния преглед да му ставам колежка съвсем серьозно. Завършвай вика нещо ще ставаме колеги а той е Вецев 😀смисл който знае знае. Сега малко че похвалих ама 🤣

Така де да че посмеете как отидох на почивка , взела наща бременна глава фанелките ама късите гащи ща кво са ми 😀са тука в Самоков тря търся какво ще побере корема ми

# 264
Аз също не пия магнезий. Пия само фолиева, Д3 и Б12.

Бях на ФМ днес. Скрининг, де.. всичко е наред! Върви няколко дни по-голям и е голям фукльо от бебе Wink
100 пъти се завъртя да му видим пишлето и не спря да мърда. Беше много смешно как лекарката казва - айде сега да видим бедрата и стъпалата и малкия си изпъва крака като манекен и ни маха за здравей с крачета. Посмяхме се .. 😀😀😀  
Даже на докторската й стана много смешно и вика - не съм очаквала такова нещо 🤣🤣🤣 но важното е, че абсолютно всичко е наред.

Каза ми 16 - 17 г.с. да отида за следващата ФМ и после 22 - 23 г.с. пак.

Врагалева, МЦ Фемина е докторът. Изключително доволни сме. Над половин час гледа и не млъкна. Обясняваше всичко и ни показваше. ММ беше впечатлен по мъжки как всичко се вижда. Имаме и 4Д снимки. 🤰💙

Едитвам се, че забравих да кажа, че освен бебето много обстойно прегледа кръвотока от мен към него, плацента, околоплодни води. Чухме пулса на бебче и неговия кръвоток към някаква вена (тук не съм сигурна..) и този кръвоток също беше перфектен.

# 265
Ох как обичам говорещи лекари, а мъжо̀ точно наобратно, дразни им се 🥲 утре сме на преглед и на мен пак ми се е свило сърцето от страх 😔 че на всичкото отгоре ще ходим при “мълчаливата докторка” както си я кръстих аз и само като се сетя как има да се вторачва в монитора и да мълчи, лошо ми става. Ама пък ужким много добра била, не знам вече и аз какво да мисля. Гледам че на повечето са Ви пуснали да видите бебчетата на 3Д, на нас никой от трите доктора които обиколихме (и все още не сме харесали нито един окончателно) не ни предложи 😅

# 266
Относно дразнението и рева ето мен също ме настигна хормонът Sad От няколко дни съм като гръмовен облак, само се карам на детето, нервите ми не издържат и накрая избухвам в плач. Чувствам се ужасно след това Sad Най-лошата майка на света.

Днес и мъжО ми каза, че прекалено много се карам на детето и затова не ме слуша и аз направо се сринаха. Поговорихме и ще се опитам да си регулирам малко от още което, защото всички сме недоволни от досегашното положение.

Всичко ме дразни и нямам желание за нищо. Първият път не беше така!!! Не е честно! 😭😁

# 267
Момичета после как ще ревете ужас 😀като почнете да чистите тия хормони след раждане става още по брутално. Те за това много хора уж изпадат в депресия но да ви предупредя да не ги взимате много на серьозно тия работи за да не изпадате в подобна. То се почва реване за всичко «О това мое бебе ли е » « о не то ще порасне » « о не то се усмихна за първи път и вече няма да е първи път » о колко сладко суче , о колко сладко спи , и все речеш братче

# 268
Bochinka ей от тоя момент се притеснявам още повече 🤣 Със синът ми бе първо ступор няколко седмици (но аз бях с неприятно секцио в комбинация с тежък Ковид) и после рев за всичко 😁

Сега съм влязла във фазата - ама как ще обичам две деца? Как ще си разделя сърцето на две? Дали няма да пренебрегваме първото , заради второто и съвсем ме избива хормонът

П.П оказа се, че съм с ниски нива на магнезий и Б12, та ще ми изписват добавки. Дано спомогнат и за смяната на настроението.
 И да ви разсмея. Синът ми закусва , аз ставам и ме пита къде отивам. Казвам му, че отивам до тоалетната и той:"Аааа добре , мамо! Отиваш на спокойствие!" 🤣🤣🤣🤣🤣 На няма и три години вече разбира нещата от живота

Последна редакция: чт, 24 авг 2023, 10:03 от Мама Еднорог

# 269
На мен вчера ми притисна пратката от Шейн и съм много доволна. Поръчах си три чифта дънки за бременни и една рокля. Очаквах по-кофти качеството, но ме изненадоха. Дънките и роклята стоят супер. Мисля да поръчвам още неща за есента, че цените им направо са символични в сравнение с други сайтове за дрехи.

Общи условия

Активация на акаунт