Февруарчета 2024 - Тема 4

• 42 764
  • 754
  •   1
Отговори
# 240
Позволено е по едно кафе на ден, НО не се препоръчват безкофеинови и нес. Аз моето го пия със супер много мляко.. просто не ми понася нещо и пак не мога да го изпия. Sad

# 241
На мен доктора ми каза, че ще имаме момченце, беше категоричен, но не пое отговорност да ми каже "Да, убеден съм" 😃 Даде ми снимка, от която много ясно се вижда, че е момче, но аз си имам едно на ум. С мъжа ми много се зарадвахме, защото първото ни детенце е момиченце.  Не знам каква е вероятността за грешки

# 242
Позволено е по едно кафе на ден, НО не се препоръчват безкофеинови и нес. Аз моето го пия със супер много мляко.. просто не ми понася нещо и пак не мога да го изпия. Sad

А за безкофеиновото защо?

# 243
  • София
О, аз наскоро стигнах до рев от благодарност, че съм точно с моя си мъж. Той милия си глътна граматиката като ме видя и за това да рева. Аз си рева на филми, на предавания за търсене на дом, на предавания за ремонти... Но досега точно от благодарност не беше ме виждал да рева Grinning Обаче още не съм стигнала до висотата на една чужда история, свеждаща се общо-взето до апетит за пилешка супа посред нощ, липса на опция за поръчка и съответно опит за приготвянето й от благоверния. Всичко за малко да завърши добре, но човекът забравил да сложи сол и нашата героиня такъв рев му ударила, че още го разправя като един от двата най-шантави дни от бременността й Simple Smile ММ всеки път казва "щом още не е ревеш за сол, преживявам го" Grinning 

Lygia, душице, когато съм в твоята ситуация, не успявам сама да си повтарям, че както всичко хубаво свършва, така и нищо лошо не е вечно. И имам нужда да ми го каже някой отстрани. Затова, моля те, замисли се като ти казвам: всичко отминава и даже сама си си го доказала. Когато човек е нормален и свестен, съдбата нарежда нещата, няма страшно!

Belle25, минимални количества кофеин са безвредни. Аз пия по едно капучино всеки ден, просто го пускам с една степен по-слабо от преди (машината мели по-малко кафе). Доки също каза, че няма проблем - не е само да съм чела в нета.

# 244
Много готина и полезна група сме, момичета🤗
Lygia, сигурна съм, че всичко ще се нареди с появата на бебето, всички имаме и мрачни мисли и притеснения, но знам,че ни очакват само хубави моменти и всичко се подрежда в един момент, трябва ни търпение и време.
Iv4EnCeTO, аз ревах за всичко съвсем в началото на бременността, аз също по принцип не съм ревла🙂

# 245
Аз сега имам ново притеснение - кога ще усетя за първи път бебчето.

# 246
Благодаря ви момичета. Спираме да мислим за лоши неща и ако ревем да е от благодарност като Тонишу 😂😂

На мен ми излязаха витамините. Ще се радвам тези от вас, които имат опит да споделят коментар.

Прегледа ми е началото на другата седмица.

# 247
С първото ни дете мъжът ми много се притесняваше дали ще имаме пари, дори се дърпаше и не искаше да имаме дете, защото мислеше, че нямаме финансова възможност за това. Тогава работеше само той. Противно на притесненията му, детето ни даде стимул за развитие и се оправихме с всичко, къде сами, къде с малко помощ от родители, но за това време от раждането до сега сме много добре финансово и аз мисля че една от причините е именно детето и желанието ни семейството да живее добре и спокойно. А и едно бебе не е кой знае какъв разход. Да, в началото има някои големи покупки, но като изключим това разходите по него не са нещо невероятно. Ще се справите.

# 248
магнезия нее добавка която се пие само за да си спокоен 😀тя е задължителна даже при бременни защото влияе не само на нас и на бебето , най вече на нервната им система. Алеракта има много малко аз лично го смених с магнезий.с ниски нива на магнезий ще имате крампи после .Аз с предната бременност пиэ само алеракт и той е много малко и накрая си страдах от крампи. Но то не само за мен важи това де Simple Smile Смисл магнезия има 4570 форми и всяка е полезна по своему С или Без бременност .нервноста си е хормон. Но магнезия и вит Д принася за повече уравновесение 🥰

# 249
Магнезий има в комбинираните таблетки на Pregnacare, които ми казаха да приемам. Допълнителни нищо не пия. Дали е необходимо?
И моите притеснения са предимно в тази насока. Етажа, на който трябва да живеем е на шпакловка, без под,без врати без нищо. Живеем на горния етаж със свекървата. Добре,че се разбираме,даже от нищо не мога да св оплача,но пак ми се иска ако не преди, то непосредствено след като се роди да сме си на нашия етаж ама като гледам надали. А и тъкмо отговорихме наш общ бизнес, тъкмо става на един месец. В общи линии забременяването ми  е съвпаднало с началото му. И тук има притеснения дали ще потръгне, как ще се справим с разходите, ами ако..И т.н... Гледам да съм позитивна през повечето време,но на моменти тези притеснения ме застигна. Просто работата стана като ще е, да е. Всичко наведнъж.
Аз не искам сама да се хваля, но съм спокойна. Като поведение и като чувства спрямо бебето и всичко, което го касае. Спокойно се държа и към останалите. Обичам си го, радвам му се, благодаря за него всеки ден и не се тревожа за потенциални проблеми с бебето. Предстоящите прегледи и морфологии не ме натоварват или тревожат. Имам някакво вътрешно усещане, че всичко е наред. Дано разбира се, да не е фалшиво. Всъщност бременността ми към момента не ме е натоварила с никакви странични ефекти, трудности или каквото и да е било и ми е изцяло източник на надежда и радост за това, което предстои.

Обаче…

Скрит текст:
Единственото което успява да ме разтревожи са потенциални финансови проблеми. Не е като да не сме го чакали бебчето и да не сме знаели, че ще има разходи, но не очаквах за отрицателно време някои наши клиенти да фалират (буквално), както и да вдигнат наема на работните ни обекти значително имаме два - и на двата! На единия даже със стара дата ми пратиха фактура за разликите всеки месец. И това само в последните две-три седмици. Досега друг автомобил освен служебния не ни е бил нужен (а и него ползвахме за лични нужди веднъж в месеца най-много). Сега като гледам цените на семейни автомобили направо се втрещявам. На имоти също. Обичам апартамента, в който живеем и се грижим за него отлично - хазяите са доволни, ние сме доволни, на хубаво място е, но послаъ всичко често се усещам, че се тревожа, че и те ще ни вдигнат наема с много както на другите места.  Не е като да няма къде да идем - разчитаме на имот на ММ и бяхме решили след летните почивки да започнем основен ремонт (имаме нужда), защото опити за бебе правим отдавна, но то все не идваше: е тъкмо тръгнахме да мислим за кредит за ремонт и то се случи. А сега чисто физически и психически няма да можем да правим и двете едновременно, докато търсим вариант, кой да върши моята работа. Там също ще трябва заплата, осигуровки.

Съжалявам,  ако съм ви натоварила! Гледам да не споделям тези си притеснения с близки, защото ще се разтревожат още повече, ако видят че съм притеснена. А в този период е необходимо просто хладнокръвие и търпение, докато дойде по-добрия период. Със сигурност по някое време след раждането на детето ще предприемем стъпките необходими за стартиране на ремонт, който ще си отнеме време, но ще го завършим.

За бизнес страната на нещата имам някаква закалка - трудни периоди и преди сме имали и то колкото си искаш, но винаги сме се усещали двама млади, свободни, можем да живеем тук, можем да живеем там, можем без кола, можем и така и онака. Работим и се случват нещата. Идват и много добри периоди, но просто понякога се улавям в тези черни мисли.

# 250
Виж дозировката , обичайно 350-400 мг на ден се пие по време на бременност Simple Smile

# 251
  • София
Бочи, не знам Simple Smile Аз докато доки не ми каже, нищо не взимам на своя глава. Гледам да ям разнообразно и сезонно, пия доста вода (на често по малко), чувствам се добре и се радвам, че не ми се налага да следя и да мисля постоянно за добавки. Ако ми се налагаше, щях, но се радвам на късмета си, че и без тях съм добре засега. Затова кзах, че само заради нервите (които са от хормони) не бих го почнала Simple Smile То пък и нервността ми мина бързо...
Сигурно по-натам и на мен ще дадат магнезий, те на коя бременна не са дали. Но и при приятелките ми никога не е било от 3-4 месец; малко по-едри като станеха, тогава почваха с добавките.

# 252
LadyGI, успех в бизнес начинанието. Трудно е да имаш собствен бизнес, днес ни пошегуваха, че бебето ще го отгледаме на работа, но се радвам, че и дори и това е опция, че ММ може да излиза колкото и аз и че дори при нужда мога да му прехвърля “майчинството” и да си помагаме в това отношение много. Наистина бебето ще е страхотна мотивация и вярвам, че ще се справим. И вие така! Когато и да успеете да се преместите все ще е добре.

# 253
всъщост магнезия се пие до към 32-25 макс седмица и се спира и освно се пие  в началото заради е такива болки и бла бла вместо ношпа Simple Smile но да то колко лекари толко и неща ще чуеш

# 254
  • София
Здравейте, Момичета ☺️ Аз се поизгубих малко, но бяхме на малка почивка след моя рожден ден. Виждам, че сте изписали много и започвам да наваксвам след малко. На примависта виждам, че обсъждате магнезия. С предишната бременност пих комбинирана фолиева киселина и магнезий от самото начало и запитах АГ няма ли да го включваме вече. Отговорът беше, че е хубаво да се включи след 18-та....20-та седмица. Не попитах защо, че гледам да не лазя по нервите, но ме гложди защо и като дойде заветния момент ще я питам. Скоро ще е, сега съм 17 г.с.
Връщам се назад да ви изчета, че да не изпусна нещо 😁

Общи условия

Активация на акаунт