Февруарчета 2024 - Тема 4

• 42 752
  • 754
  •   1
Отговори
# 225
Боже, аз колко много се изгубих… изпуснала съм 2 теми…. Ще се връщам да чета, ние си направихме една дълга почивка на морето, успяхме да махнем памперса на каката, беше супер лесно, а и по плажа да се напикаваш не е кой знае какво 🤣. Аз вече започвам 14 седмица, но гаденето си остава все така лудо и нестихващо…. Малко изгубих надежда, че ще отмине, имам проблем и със съня, вече 4 месеца не съм спала…. Тегавичко ми е, но това е. При нас казаха, че ще е момченце, на един от прегледите се видя достойнство между краката, започнах да обработвам информацията и да разглеждам дрехи за господа, винаги за малката сме купували я колелета, я тротинетки, люлки все неутрален цвят, та винаги сме мислили за младеж. Но излезе пренатеста и хоп, още една девойка 👧🏻, ще си имаме 2 сестрички и розово до побъркване 🤣. Щастлива съм, защото аз си имам сестра и винаги съм си мислила, че връзката между роднини от един пол е много силна. Двама братя, две сестри. Особено пък като са с малка разлика. Та така, здраво розово дупе 😍.
Надявам се всичко да е наред при вас, връщам се да чета, че съм изпуснала адски много! Прегръдки!

# 226
Лиило, честито! А защо не можеш да спиш?

# 227
Момичета, предполагам, че повечето тук ни тресат хормоните от време на време...но аз наистина съм много изнервена, всичко и всеки ме дразни, за елемнетарни неща и постоянно говоря троснато на хората, които ме изнервят. Сигурно звуча като луда, но чак аз не мога да се трая..иначе с бебчето всичко си е наред, щастлива съм, вчера го видях, но не разбрахме пола. Знам, че има къде по- сериозни проблеми от моя, но трябва някакси да спра да се
" тровя" 🤨 Някоя от вас да има същия проблем?

# 228
Абе явно при доста от нас е така,аз отстрани не мога да се преценя дали съм по-тросната от преди,но продавачката в кварталното кафе,която също е бременна горе долу колкото нас на седмици вече няколко пъти я хващам как крещи на сина си,заплашва го.А беше супер усмихната и мила жена,никога не я бях чувала да крещи,познавам я от няколко години.Сега все една кисела,намусена и изнервена.Кой знае и аз как изглеждам на хората отстрани Grinning

# 229
И аз съм доста по-тросната. Според ММ само се заяждам с него и на моменти и аз се хващам,че съм по-груба и без цедка на устата.
В коя седмица си,че не ти казаха пола? Аз се надявам на следващия преглед вече да ми кажат,че ме тресв любопитството. То зависи как е застанало де, ама ми се иска вече да знам,че и вкъщи едни залози се водят.🤣🤣

# 230
пиете ли магнезий ? Магнезия успокоява и не би трябвало да сте чак толкова нервни и троснати

# 231
И аз съм доста по-тросната. Според ММ само се заяждам с него и на моменти и аз се хващам,че съм по-груба и без цедка на устата.
В коя седмица си,че не ти казаха пола? Аз се надявам на следващия преглед вече да ми кажат,че ме тресв любопитството. То зависи как е застанало де, ама ми се иска вече да знам,че и вкъщи едни залози се водят.🤣🤣
[/quote
Малко ме успокоявате🙂 В 13+5 гс , но вървим с 3 дни назад, но това не ме притеснява, с баткото преди 10 г още в 12 гс ми казаха и сега може би очаквах да разбера, но и това ще стане

# 232
Хаха. Аз до скоро имах същия проблем с раздразнението и като цяло с по-емоционално реагиране в дадени ситуации, но последната седмица сякаш се овладяха нещата (в 16 +3 съм). Нормално е - хормоните бушуват, ще ни изтърпят близките хора за известно време.

# 233
Bochinka, имам магнерот 500мг, започвам да го пия, не се бях сетила до сега..и да ви кажа май имам по- често нужда да оставам за малко сама, така се поуспокоявам

# 234
като цяло е нормално но с магнезия трябва да си по спокойна , и за бебето също е полезно за нервната система , и за хубав сън е полезно

# 235
Аз пия Алеракт 2 пъти на ден и въобще не се имам за спокойна... Grinning
Иначе и аз съм ужасно сприхава откакто съм забременяла и ВСИЧКО ме дразни.. Четох, че след първия триместър малко се успокоява положението ама не бих разчитала на това Grinning Да му мислят околните

# 236
Аз не искам сама да се хваля, но съм спокойна. Като поведение и като чувства спрямо бебето и всичко, което го касае. Спокойно се държа и към останалите. Обичам си го, радвам му се, благодаря за него всеки ден и не се тревожа за потенциални проблеми с бебето. Предстоящите прегледи и морфологии не ме натоварват или тревожат. Имам някакво вътрешно усещане, че всичко е наред. Дано разбира се, да не е фалшиво. Всъщност бременността ми към момента не ме е натоварила с никакви странични ефекти, трудности или каквото и да е било и ми е изцяло източник на надежда и радост за това, което предстои.

Обаче…

Скрит текст:
Единственото което успява да ме разтревожи са потенциални финансови проблеми. Не е като да не сме го чакали бебчето и да не сме знаели, че ще има разходи, но не очаквах за отрицателно време някои наши клиенти да фалират (буквално), както и да вдигнат наема на работните ни обекти значително имаме два - и на двата! На единия даже със стара дата ми пратиха фактура за разликите всеки месец. И това само в последните две-три седмици. Досега друг автомобил освен служебния не ни е бил нужен (а и него ползвахме за лични нужди веднъж в месеца най-много). Сега като гледам цените на семейни автомобили направо се втрещявам. На имоти също. Обичам апартамента, в който живеем и се грижим за него отлично - хазяите са доволни, ние сме доволни, на хубаво място е, но послаъ всичко често се усещам, че се тревожа, че и те ще ни вдигнат наема с много както на другите места.  Не е като да няма къде да идем - разчитаме на имот на ММ и бяхме решили след летните почивки да започнем основен ремонт (имаме нужда), защото опити за бебе правим отдавна, но то все не идваше: е тъкмо тръгнахме да мислим за кредит за ремонт и то се случи. А сега чисто физически и психически няма да можем да правим и двете едновременно, докато търсим вариант, кой да върши моята работа. Там също ще трябва заплата, осигуровки.

Съжалявам,  ако съм ви натоварила! Гледам да не споделям тези си притеснения с близки, защото ще се разтревожат още повече, ако видят че съм притеснена. А в този период е необходимо просто хладнокръвие и търпение, докато дойде по-добрия период. Със сигурност по някое време след раждането на детето ще предприемем стъпките необходими за стартиране на ремонт, който ще си отнеме време, но ще го завършим.

За бизнес страната на нещата имам някаква закалка - трудни периоди и преди сме имали и то колкото си искаш, но винаги сме се усещали двама млади, свободни, можем да живеем тук, можем да живеем там, можем без кола, можем и така и онака. Работим и се случват нещата. Идват и много добри периоди, но просто понякога се улавям в тези черни мисли.

# 237
  • София
И според мен е от хормоните, аз лично не бих пила добавка само заради това. Хормоните са непостоянни и все пак не сме през цялото време супер киселяци. До преди 2 седмици (13+6 съм) се хващах, че толерантността ми към чужди поведения е занижена, но не постоянно - на моменти се изказвах по-остро и бях по-крайна. Сега определено има разлика, а ни магнезий, ни нищо съм пила Simple Smile Както каза Belle25, ще ни изтраят хората за малко и това е (аз колко брмеенни приятелки иколежки съм изтърпяла, сега е мой ред) Simple Smile

# 238
  • София
Аз установих, че съм по-сговорчива от преди. Понякога обаче съм ревла, за толкова незначителни неща… изумявам се от себе си.

# 239
А вие какво мислите за кафето?

Аз започнах да пия по едно на ден (досега пих само безкофеиново), че следобед в тази жега имам чувството, че заспивам права. Въпреки че навсякъде казват, че умерено количество не вреди, имам чувството, че правя нещо нередно.

Общи условия

Активация на акаунт