Най-после да си купя свестни препарати за почистване - 15

• 58 470
  • 728
  •   1
Отговори
# 720
  • 1st floor
Ех, жалко! Клипът изглеждаше напълно достоверен и с драскотини като на моя плот. Иначе пастата е като показаната от Clo.
Още преди години открих, че котлоните се чистят идеално с обикновено веро и грапавото на гъбата и спрях да купувам специални препарати за тях. Ако нещо изкипи и загори - нож за стъклокерамика и после пак веро и гъба. Бяха като нови - никакви петна, начертаните рингове си стояха. Сега тези драсканици направо ми бодат очите.

# 721
Да не се окаже, че драсканиците не са ожулено и вдлъбнато, а наслоено на повърхността на плота 😊

# 722
  • 1st floor
Да не се окаже, че драсканиците не са ожулено и вдлъбнато, а наслоено на повърхността на плота 😊
Не. Не е мръсно, търках с обезмаслител, със сода, с циф, с нож, с каквото се сетих и имаше у нас. Едното даже си е на зиг-заг, се едно е разклатил тиган. Flushed

# 723
Имам Pink stuff, но ми се вижда с доста едри частици и не смея да чистя с нея стъклокерамиката. Обикновено ползвам Циф крем.
Стъклокерамиката не е толкова деликатна, напротив. Надраскванията стават обикновено от ръбести неща(нож, ръб на тенджера, тиган) и други подобни. Аз лично съм виждала как се случва - на чисто нова печка изпуснах от 10тина см. пълна тенджера под налягане и тя падна първо с единия ръб. Там се случи една повърхностна драскотина, но не се счупи. Малко преди да сменим печката, съм търкала плота с телена гъба и нищо му нямаше. Та не ги жалете толкова много, държеливи са Simple Smile

# 724
Докато ни нямаше у нас, синковецът успя да надраска с нещо стъклокерамичните котлони. Над 10 годишни са, но изглеждаха като нови. Сега на един от тах има някакви драскотини. Попадна ми клип на някаквя розова паста на Астониш как се полират такева драскотини. Обаче не я намерам никъде. Нещо подобно и работещо да ми препоръчате? В Лили днес видях някоква розова паста, но на друга фирма. Не знам дали действието е едно и също.

Гугъл посъветва за този проблем да се използва WD40, ако имате може да пробвате и да споделите резултат : ) Всичко, което трябва да направите, е да напръскате малко количество WD-40 върху драскотината на студен керамичен котлон. Оставете го за няколко секунди и след това разтрийте с мека кърпа, докато изчезне. Може да се наложи да повторите процеса. След като ожулванията изчезнат, почистете с вода и мека кърпа, подсушете повърхността и той е готов за употреба

# 725
Не бях чувала никога за WD40, но видях, че има много видове препарати, с кой точно може да се заличат драскотините?

# 726
Не бях чувала никога за WD40, но видях, че има много видове препарати, с кой точно може да се заличат драскотините?

https://wd40.bg/%D0%B4%D0%BE%D0%BC/%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%BC%D0%B … 0%B8%D1%87%D0%BD/

# 727
Благодаря за отговора, видях, че го има в Практикер, ще го купя.

# 728

Общи условия

Активация на акаунт