Несполука

 • 4 099
 • 17
 •   1
Отговори
 • Мнения: X
Ох. Не ми се получиха нещата в училище. Разочарован съм от българската образователна система. Изпитвам ужасна агресия, защото училищен учител, който би трябвало да обучава деца, не си изпълни задълженията. Реално провали съдбата на много дечица $. Не се преподават уроци, за да се пълнят чужди кесийки след това. В моя случай, всички образователни стандарти бяха прегазени. Как да наваксам с много сложен училищен материал? Най-важното - къде самостоятелно да потърся човек, който искрено иска да ме научи на нещо, а не само да дърпа пари.

Последна редакция: сб, 19 авг 2023, 22:27 от Анонимен

# 1
 • София
 • Мнения: 7 990
Ако искаш смислени отговори, задай смислено въпросите си. В момента са думи много, информация никаква.
Подсказвам - по какво трябва да наваксваш, за какъв период/клас(ове), как си се подготвял до момента, каква е крайната цел.

# 2
 • Мнения: X
Ако искаш смислени отговори, задай смислено въпросите си. В момента са думи много, информация никаква.
Подсказвам - по какво трябва да наваксваш, за какъв период/клас(ове), как си се подготвял до момента, каква е крайната цел.

В потрес съм какви своеволия се случват. Вече завърших. Искам да продължа напред с ученето. Трудно ще си определя сам нивото ама явно е зле. Записах се в уж водещо училище, специално за конкретната моя цел. Вместо това учителката не преподаваше. Нямахме опитна работа? Няма ли кой да следи как протича работният процес в училищата? Сега ми се иска да си намеря адекватна учителка по природни науки от 5-12 клас, с фокус към гимназиалните етапи. Но не знам на къде да се обърна, очевидно нямам доверие в моята гимназия и хората в нея. Готов съм да уча, мога в Пловдив/София.

Последна редакция: сб, 19 авг 2023, 22:32 от Анонимен

# 3
 • Мнения: 260
къде самостоятелно да потърся човек, който искрено иска да ме научи на нещо

В огледалото

# 4
 • Мнения: 10 256
Учителят Теодосий Теодосиев. Гледай го при Карбовски. Не знам обаче как може да се свържеш с него или с подобно достойни и стойностни хора: https://www.youtube.com/watch?v=Z4ofGY7eEMw

# 5
 • Мнения: 777
Нищо не ти се разбира. В днешно време с този огромен достъп до информация чрез интернет да твърдиш, че нищо не знаеш защото учителят не си е свършил работата, говори единствено за мързел от твоя страна. Взимаш учебници и учебни помагала, четеш и за каквото не разбираш търсиш допълнително информация. Дори тук във форума има тема за помощ по математика. Не се е научил само които не е поискал. След като завършиш гимназия 99% от обучението, което ще ти е важно в живота е получено чрез самообучение. Вече никой не чака на някой учител да му смели информацията и да му я налее в главата. Съпругът ми на 40 години усвои доста сложна програма за обработка на данни само чрез самообучение и почти си смени изцяло професията. Ако пък си решил да кандидатстват медицина и нямаш пари за частен учител Медикал спейс предлагат безплатни курсове онлайн.

# 6
 • Мнения: 260
Само от теб зависи дали нещо ще научиш или не. Повечето даскали отдавна нямат желание, а на тяхно място и аз нямаше да имам. Аз като реших да записвам никой и нищо не съм търсил освен книги. Сядах си на гъза всеки ден за по 10 часа и след година записах. Отвътре, ако не ти пламне нещо - и с учител, и без учител ще е все тая.

Последна редакция: сб, 19 авг 2023, 23:12 от bubanka

# 7
 • София
 • Мнения: 7 990
Не зная за какво ще кандидатстваш с химия, а и аз самата съм много далече от тази сфера, но за Борис Толев от СМГ съм чувала много суперлативи. Зная, че подготвя националния ни отбор, та дали се занимава индивидуално е трудно да се каже.
https://www.google.com/amp/s/medicinata.com/ekip-uchiteli-biologia-i-himia.html

# 8
 • Мнения: 1 796
Никой учител няма да ти смели знания и да ти ги налее в главата.Има достатъчно учебници и помагала,който иска да учи.

# 9
 • Мнения: 14 833
Ти майтап ли си правиш? В гимназията, която завърших през 2005, съм учила по 30 мин, максимум час дневно, защото материалът беше елементарен. Брат ми завърши 2009 или 2010, същата работа. Винаги сме взимали стипендии за отличен успех. И двамата влязохме в университет без курсове и допълнителни плащания, пак взимахме стипендии. Мен ме домързя да уча и влязох филология, вместо право/счетоводство, които исках повече, но той беше приет право от воле. (Честно казано , записах на първо класиране и от днешна гледна точка мисля, че избързах - на второ щях да вляза минимум счетоводство)
Днес материалът е още по-елементарен. Ако нещо не схващаш и ти трябват курсове, проблемът е у теб, не у даскалята.
Честно, изобщо не мога да разбера какво им става на днешните младежи, че вече няколко випуска имат нужда от курсове изобщо да завършат гимназия, за влизане в университет да не говорим. Това си е чиста проба тъпота.

Последна редакция: нд, 20 авг 2023, 13:37 от Нарцùса

# 10
 • Мнения: 1 796
Тъпота и мързел.Аз съм по-възрастна и съм завършила елитна гимназия с успех 4.5 средно т,.е не съм отличничка.Влязох в университет със самоподготовка.

# 11
 • Мнения: 633
Странно пише авторът, да не е чужденец?

Малко късно се е сетил, че образованието му куца. Можеше да се премести в друг клас, училище, или пък да намери съмишленици, които също искат да учат и да видят с общо оплакване не може ли да сменят несправящия се учител. Аз съм завършила гимназия, която минаваше за елитна - и там не е имало опити и подобни в нормалните часове, за който има такива интереси имаше по-специализирани кръжоци, подготовки за олимпиади.

Нямам конкретни препоръки за частни учители или курсове, но и за тях май е било време преди завършването. Щом става дума за природни науки - НПМГ мисля все още е добър вариант. Не че човек не може да се справи сам с един конспект и учебниците от всички класове по нужния предмет, но ако ще му помогне структурата и има как да плати курсовете, да действа.

# 12
 • Мнения: 1 057
Нека започнем от това за какво са ти природните науки, в коя област искаш да работиш, в кой университет смяташ да кандидатстваш? Това е материал с много голям обем, който не се научава "ей така", а в повечето университети, без значение имало ли е предварителни изпити, пак ще почнеш от почти нулата.

# 13
 • Мнения: 1 914
Абонамент в ucha.se може би ще ти свърши работа. Има уроци по всички предмети за всички класове. Отделно има и уроци и тестове за подготовка за матури.

# 14
 • Мнения: 25 736
А ти къде спа докато учителката не преподаваше?
Малко след дъжд качулка търсим тук...

Общи условия

Активация на акаунт