Парфюмни размисли и страсти - 285 тема

• 76 019
  • 752
  •   1
Отговори
# 225
Пробвала ли сте други аромати на Мансера? Може да няма кожа и анималистични нотки в пирамидата, но синтетичното в тях мъчи, а може и да мори…
Какви нотки харесвате и до какъв бюджет?

# 226
Пробвала ли сте други аромати на Мансера? Може да няма кожа и анималистични нотки в пирамидата, но синтетичното в тях мъчи, а може и да мори…
Какви нотки харесвате и до какъв бюджет?
До 200 лева- Видях и др парфюми на Мансера, но не си харесах др аромат за зимата Simple Smile

# 227
  • София
Скрит текст:
Здравейте, какво Ви е мнението за Ред Табако Мансера? Изпълва ли стаята  след като си била с него? Искам да го купя на сляпо. Simple Smile
Привет evgenia8, препоръчвам Ви на Mancera:  Aoud OrchidTonka Cola / Coco Vanille / Black Vanilla
Choco Violet / Instant Crush, както и Gold Incense.
На Montale: Ristretto Intense Café.

Последна редакция: чт, 31 авг 2023, 09:48 от Deetron

# 228
  • Бургас
Предстоящо от Крийд в тон с черешките

# 229
Прекрасна мощна ванилия hundred silent ways nishane, в parfium.bg в момента на 220 лв, мисля изпълнява всички условия
Също любимата ми есенно зимна-роза Nin-shar на Jul et mad, тя е още по-бюджетна с отличен сияж. сетих се и за още един аромат с доста силно излъчване ilham на so oud във версия нектар , този е ягодово-карамелен и изпълва колата с два фъса

Последна редакция: чт, 31 авг 2023, 11:12 от Солена Луна

# 230
още един аромат с доста силно излъчване ilham на so oud във версия нектар , този е ягодово-карамелен и изпълва колата с два фъса
Солена Луна, познавате ли и други аромати на So Oud? Много любопитни са ми, излизат и на поносима цена, но не ми се купувана сляпо. Ще съм благодарна да споделите.

# 231
Скрит текст:
Здравейте, какво Ви е мнението за Ред Табако Мансера? Изпълва ли стаята  след като си била с него? Искам да го купя на сляпо. Simple Smile
Привет evgenia8, препоръчвам Ви на Mancera:  Aoud OrchidTonka Cola / Coco Vanille / Black Vanilla
Благодаря много, но за съжаление нито един не ми хареса. На мен ми харесват парфюми като Том Форд Черна Орхидея, Ангел Муглер и Ив Сен Лоран Опиум 2009. Много ще съм благодарна, ако предложите подобен парфюм за зимата на  тези марки и на Серж Лутенс. Благодаря.

# 232
Аз много обичам red tabacco, за есента и зимата ми е задължителен.

# 233
Serge Lutens Chergui има всичко, което има Mancera Red Tobacco с изключение на силажа. По - мек и балансиран, прибран.
Не ми се връзва да искате  предложения за SL, като явно търсите ядрени парфюми.

Последна редакция: чт, 31 авг 2023, 12:21 от •mimoza•

# 234
Billie познавам само няколко, освен любимия ми ilham: ouris,  фрути флорал с праскова мед жасмин и сандал, nur,  който в вариант на a nuit a doha (извинявам се solei de jeddah...) на SHS, по-труден и зимен, подправков, с много хубав тагетис....
Ароматите са плътни, но не арабски, а френски и хипер качествени.

Последна редакция: чт, 31 авг 2023, 21:21 от Солена Луна

# 235
  • София
Скрит текст:
Скрит текст:
Благодаря много, но за съжаление нито един не ми хареса. На мен ми харесват парфюми като Том Форд Черна Орхидея, Ангел Муглер и Ив Сен Лоран Опиум 2009. Много ще съм благодарна, ако предложите подобен парфюм за зимата на  тези марки и на Серж Лутенс. Благодаря.

evgenia8 - Разбира се, когато човек е наясно какво търси, винаги прави точен избор. Успех.

Малко допълнително инфо за Afnan Turathi Purple, след повече тестове и реално носене.
Скрит текст:
Изненадващо, при носене с 6-8 пръски, беритата са още по-силни и присъствени. Днес специално, понеже съм с него, ми напомни на нещо инетресно, което ми убягна при първите впечатления. А именно, че улавям ясна прилика със стила на Chopard Iris Malika for women

Усещам същото тъмно, мистично, изкушаващо внушение за вечерен парюм с берита. Явно е трябвало да пърсна повечко пъти за да се разгърне напълно. В тази връзка, не се отказвам от първото си впечатление, че носи от шоколадово-карамелоното пачули на Ейндлъж, но във въздуха и аурата на парфюма, далече по-изявено се усеща стила на Chopard Iris Malika. Може би, донякъде напомня и на Gucci Guilty Absolute pour Femme.
Отлични трайност и проекция.

# 236
Излязал е нов Interdit Rouge Ultime. Аз го пробвах и много го харесах за есента. Има много интересна нотка, която не мога да определя дали е тамян. Определено много хубав парфюм.

# 237
  • Sofia
Излязал е нов Interdit Rouge Ultime. Аз го пробвах и много го харесах за есента. Има много интересна нотка, която не мога да определя дали е тамян. Определено много хубав парфюм.

А къде успяхте да го пробвате?

# 238
  • Germany
Billie познавам само няколко, освен любимия ми ilham: ouris,  фрути флорал с праскова мед жасмин и сандал, nur,  който в вариант на a nuit a doha на SHS, по-труден и зимен, подправков, с много хубав тагетис....
Ароматите са плътни, но не арабски, а френски и хипер качествени.
Не мога да се съглася изобщо с това твърдение, никак даже, при все, че харесвам много парфюмите на марката. Цялата концепция на SoOud е ориентирана към ориента, от уда, флаконите, висото съдържание на масла, през имената им и звученето им.  Да, много са качествени парфюмите, да, чудесно изпълнение, и няма как, като зад тях стои Стефан Хумберт Лукас, но до един са ориенталци (или арабски, както ги наричате вие, като често това е събирателно с отрицателно ударение за ориенталските парфюми) и съвсем не са лесни и френски. Аз поне имам съвсем различна представа за френски парфюм. Много ми е интересен и факта, че парфюмите на Мансера са ви ориенталци и груби, а парфюмите на Nishane и SoOud не определяте за такива. За мен от трите марки SoOud e най-ориенталската и трудно носима. Не се заяждам, просто изказвам различна гледна точка, защото ме шокира леко твърдението и колко различно възприемаме нещата.
Пускам интересни факти за марката от parfumo, ако на някой му е станало интересно.
Скрит текст:
Interesting Facts
soOud is the name of a brand founded in 2010 by Stéphane Humbert Lucas (one of the two noses behind Nez à Nez) in cooperation with perfume wholesaler Intertrade Europe.

SoOud is a play on the Arabic noble name Saoud, which emphasizes the ingredient oud, and indeed half of soOud's perfumes so far are also oud fragrances (the bottles with the golden lids).

The program of the line is the fragrance encounter of Orient and Occident. The conception of the fragrances, their names and the design are completely under this motto.

The three-layered nature of the flacons (closed at the bottom - transparent in the middle - closed at the top) is intended to be reminiscent of a Muslim veil, and one of the perfumes is explicitly called "Burqua" (a burqa is a complete veil; known in this country as the Afghan blue burqa). There is talk in soOud's advertising of the eroticism of veiling and the mystery of veiled femininity. Whether this is a new, non-Eurocentric way of intercultural rapprochement or the projection of naïve aesthetic mind games, each and everyone may decide for themselves.

soOud is launching fragrances in two new concentrations: Eau Fine (15% concentration of aromatic oils) and Parfum Nectar (35%). For comparison, the extract concentration is 15-30%. The fragrances are very artfully composed from high-quality ingredients and offer a contemporary interpretation of the term "oriental", which does not repeat what European fragrance ideas have understood by it so far.

# 239
Благодаря за мнението и информацията, kovatcheva . Заглеждах ги от известно време, но няма да рискувам, не понасям грубо направени парфюми (по тази причина не ми допадат и Nishane независимо от масовия припадък по тях).
За мен "френски" парфюм означава две неща - финес и лукс. Търся ги от много дълго време, не се изкушавам да поръчвам мостри и отливки, затова и нямам все още резултат за себе си. Е, не бързам, все нещо някога ще си харесам.

Общи условия

Активация на акаунт