Парфюмни размисли и страсти - 285 тема

• 76 043
  • 752
  •   1
Отговори
# 240
Kovatcheva, виждам, че следиш мненията ми стриктно, радвам се, че някой ме чете Simple Smile Изрично писах, че познавам само тези няколко аромата, и те за мен са повече европейски отколкото арабски, макар и да могат да бъдат квалифицирани като ориенталски - липсват острите и незагладени нотки и са по-въздушни. Като лесни за носене бих определила само ilham i ouris, и двата могат да минат за фланкъри на la capitale и liason dangereuse. Ако имаш повече информация за отделните аромати, ще се зарадвам много, няма къде да тествам...
Иначе много правилно отбелязвате относно Нишане, не харесвам бранда, точно защото ароматите им са много груби и малко остри, притежаваните от мен флакони размених.... За Мансера важи същото, надявам се да не засягам феновете на двата бранда. Може би затова so oud са ми интересни-защото предлагат мощни, ориенталски аромати, но по-сложни и по-рафинирани и загладени.

Последна редакция: чт, 31 авг 2023, 16:26 от Солена Луна

# 241
И аз все търся нещо "френско" с повечко класа и лукс,удове и разни ориенталци вече не купувам,мина ми интереса и бая накупих,не е като да нямам.Та по въпроса с "френските" ще чета мнения с интерес.

# 242
Аз съм в Белгия и пробвах тук Interdit Rouge Ultime. Аз направо си купих бутилче. Нотката, която усещам, би трябвало да е какао.

# 243
  • Sofia
Аз съм в Белгия и пробвах тук Interdit Rouge Ultime. Аз направо си купих бутилче. Нотката, която усещам, би трябвало да е какао.

Благодаря! Много се радвам, че се усеща какаото, то ми привлече вниманието в пирамидата. Имам Rouge, но на моменти ми е малко рязък и се надявам да има малко сладост от какото сега.
И като сме на темата, подскажете за аромат от типа на Orchidee Vanille Van Cleef & Arpels. Носи ми се нещо такова, ванилено, каково, но меко..., не твърде накъртващо сладко.

# 244
Честит септември, парфюмни!
Лятото си отива, започва нов, ароматно-благодатен сезон. Много са нещата които искам да пробвам, но най-вече искам да обърна повече внимание на гардероба си, и да освободя малко място и за нови любимци.
Разбира се, ще нося всичко, но по-специално внимание ще обърна на 10 аромата, някои от които за довършване.
От всичко по малко:

Уникално вкусна дъвка с дюля и кардамон
Диви ягоди със сметана
Пухкав кокос с бакелит за ХО в дъждовните дни. Бях възмутена когато излезе, но в топъл дъжд е много приятен.
Крем с овъглени лешници/кестени, който не мога да довърша точно от 1 година, а е 10мл.
Силно еспресо с препечени лешници
Черен чай с тамян - на йога с Далай Лама 🙂
Зелена ванилия с мента и евкалипт- за довършване. Нова 100ца чака ред.
Фин велур с прах от какао и ликьор от малини- за довършване, разкошен пудрен лабданум в драйдауна. Любим с книжка и чай. Ще довърша трилогията на Ноа Гордън с него.
Много лабданум има в Citizen Queen и Calamity J, ще ги извадя като се захлади повече.
И с носталгия към отминаващото лято - 2 смокини:
Класическите листа на Л'Артизан, и пулп с ананасов сок и пачули на Мюглер.

10 аромата за 30 дни. Ако не посегна към някой, значи не ми трябва.

Аромат за деня- 5th Avenue Royale- за ХО и мързелив следобед с хубава книга.
https://www.fragrantica.com/perfume/Elizabeth-Arden/5th-Avenue-Royale-43880.html
Трилогията за рода Коул на Ноа Гордън:
https://www.amazon.com/Cole-Trilogy-Physician-Shaman-Matters-ebo … Caps%2C204&sr=8-4
И прекрасния филм по първата книга:
https://www.imdb.com/title/tt2101473/

Последна редакция: пт, 01 сеп 2023, 11:58 от Dez

# 245
Честит септември и от мен! Откривам месеца с LVEB Iris Absolu.

# 246
Честит септември и от мен! Идва най-красивото време в годината 🍁, времето в което ще мога да извадя и да се радвам на най-любимите ми аромати! 🥰

Днес съм с Pure gold на Montale. Открих този аромат точно септември миналата година и се влюбих в него, като цяло ми напомня за този сезон.

В по-хладните дни нямам търпение да извадя новата ми придобвика Jo Malone Myrrh&tonka. Тази есен ще залагам на него, Aoud night, също и на Philipp Plein plein fatale. Междувременно поръчах и Arabians tonka, но е прекалено рано за него сякаш.

Имам и доста мостри за проба за които чаках по-хладно време.

Пожелавам ви един прекрасен месец! 🍁

# 247
Много ми е трудно да реша с какъв парфюм да бъда. Имам поне 10, с които искам да съм в момента, в същото време искам да открия още които да се присъединят към тях...
Когато имах три, нямах подобни драми. Satisfied

Другият ми основен проблем е, че много бързо привиквам към ароматите и спирам да ги усещам, а ако наслагам един върху друг различни и става боза.

# 248

Другият ми основен проблем е, че много бързо привиквам към ароматите и спирам да ги усещам
Често срещано е според мен. Ето защо обикновено практикувам редуване на ароматите през 2-3 дни.

# 249
От днес е налично новото Tutti Twilly d'Hermès Hermès. Нямам търпение да го помириша довечера.
Наобяд тествах и снимах бутилките от CRAZY Collection The House of Oud. Това е невероятна красота, очарователни са. Влюбена съм в два флакона и един аромат. Ще им направя ревюта.
Надявам се днес вече да е наличен и новия Диор, Чета много добри неща за него. Франсис К. е най-любимият ми парфюмерист и очаквам чудеса винаги от него.

# 250
  • в голямото село
Dez,вкусовете ни се припокриват доста, но аз харесвам Citizen Queen  повече лятото сякаш, в хладно време не я усещам хич тази градска кралица.

# 251
  • Бургас
Денс, пиши и за новото Нарцизо, че ми е интересно твоето мнение Kiss Аз към неделя ще мога да отида да го видя.

# 252
Добре.
Зареден е в Леро новият Жадор. Слънчев, мек, златен, прекрасен Жадор. Който очаква друго няма да получи. Цветна прелест от най- великия майстор на портокалов цвят и рози. Няма грам острота на проба на ръката. Много е хубав, много! Тежка, масивна капачка и ще може да се пълни флакона, като пълнители ще има догодина пролетта. Феновете на Жадор трябва да го пробват непременно.
Тези дни ще го разнося за пълни впечатления и ще пиша отново.

# 253
  • Toronto
Парфюм за деня е Шалимар Тонка, чудо в това разкошно есенно време Broken Heart

Убих се да го търся този Шалимар, изчезна! Expressionless Да не би в БГ да го има?

# 254
Няма го никъде. Той беше лимитка.
Обаче в Дъглас сега видях завърнали си Филтър, Шалшмар Суфле и цялата линия за тяло с феноменален крем на Шалимар.
И още един появил си сега парфюм на Герлен, който ме изненада силно, защото отровена от плодовите изкуствени Грити се влюбих в неговата елегантна красота за есента. В точно този флакон
https://www.fragrantica.com/perfume/Guerlain/Liu-68502.html

Общи условия

Активация на акаунт