Парфюмни размисли и страсти - 285 тема

• 75 937
  • 752
  •   1
Отговори
# 405
Аз пък много харесах новия Том Форд и го искам. Не мога да спра да го пробвам, откакто е излязъл.
Ех, нямаш срам! Бях го забравила този. Надявах се на поне месец no buy... Sweat Smile

# 406
  • София
Ако трябва да избирате между Burberry Goddess и Libre EDT, кой от двата бихте предпочели? Имам си спомен малка отливка от втория от преди да го разменя, но сякаш вече и Бърбърито ми намига, макар и да не го виждам да е толкова с характер, като Libre-то. Липсва ми сладката лавандула сякаш. Скоро придобих отливка от Fucking Fabolous - TF, но той играе в друга лавандулова категория.
Определено Libre. Новият Бърбъри не ми допадна, доста евтино стои върху мен.
Ако се търси дизайнерска лавандула, Mon Guerlain е еталонът все още.

# 407
  • Бургас
Аз пък съм за Burberry Goddess, много повече ми харесва от Либре ЕДТ.От серията Либре харесвам единствено Ле парфюм.Страхотна ванилия с лавандулови отблясъци е новото Бърбъри.Стои ми страхотно и мирише скъпо, нищо евтино не намирам там.

# 408
Mon Guerlain при мен е само лавандула, силна и главоболна. Върху други дами седи божествено, и завиждам, но няма какво да се направи. Burberry Goddess си е слабо изпълнение, но поне не ме боли глава от него. Не съм сигурна че с тази цена си заслужава. Вчера с тези 22% отстъпка в Дъглас цената беше нормална (120 за 30 мл), но вече мина, тъй като беше само за вчера. Ще чакам новите D&G (Devotion), Euphoria, и много други. В чужбина вече ги има и говорят за тях, а тук чакаме ли, чакаме, и я дойдат, я не...

# 409
Mon Guerlain при мен е само лавандула, силна и главоболна. Върху други дами седи божествено, и завиждам, но няма какво да се направи. Burberry Goddess си е слабо изпълнение, но поне не ме боли глава от него. Не съм сигурна че с тази цена си заслужава. Вчера с тези 22% отстъпка в Дъглас цената беше нормална (120 за 30 мл), но вече мина, тъй като беше само за вчера. Ще чакам новите D&G (Devotion), Euphoria, и много други. В чужбина вече ги има и говорят за тях, а тук чакаме ли, чакаме, и я дойдат, я не...
Ако се добави и 5% от Newsletter става още по-ниска за BURBERRY Goddess. Аз така си го взех 100 мл за 221.00 лв. Този код важи и за намалени продукти и в промоция.

# 410
Новата ванилия (Bosca Vanilla) на Герлен е една от най-хубавите ванилии, които съм пробвала скоро. Умерено суха, леко сладка, със щипка сол. Има прилика с Bleu Turquoise, но това не е толкова остро - и е по-изтънчено. Обмислям покупка.

https://www.fragrantica.com/perfume/Guerlain/Aqua-Allegoria-Fort … anilla-83152.html

Oud Yuzu - не ме очарова. Усеща се цитрусово - като постои започва да е дървесно-опушен, но не е типичен уд. Доста чисто миришещ е за уд, но не е и сух.
https://www.fragrantica.com/perfume/Guerlain/Aqua-Allegoria-Fort … d-Yuzu-83055.html

# 411
Моля за помощ! Трябва да купя за тийнейджърка парфюм с аромат на ванилия. Четох, четох тук и се обърках много. Моля да ми препоръчате някакъв аромат!

# 412
# 413
Денси, благодаря! Впечатляващ дизайн! Ще заведа тийнката до магазина и дано имаме сделка!

# 414
  • Germany
Идвам да споделя новината, че новите парфюми на Оливия Джакобети за Зара са вече налични в магазините им. Ако се чудите коя е тя, ще кажа само, че е създала едни от най-природните и съвършени парфюми като Ен Пасан на ФМ, Филосикос и Офрезия на Диптик, Липата на Орсей, и е един от основните парфюмери на Лартизан. За мен е ненадмината във фините, природни разработки, харесвам много, как борави с цитрусите. Много ми допада въздушния маниер на парфюмите, тази свобода и природа, които носят в себе си, съчетани с вечна елегантност. Затова и тази колекция за Зара определено много ме вълнуваше, и най-сетне се появи и при мен. Не се заблуждавайте, че парфюмите са мъжки, нищо, че са позициониране на мъжкия щанд. За мен са твърдо унисекс, като три от четирите бих нарекла дори повече клонят към дамската половина, но разбира се, всичко е въпрос на вкус и възприятия.

Колекцията е с основна тема мускуса. Бутилките са решени в красиви и масивни бели флакони, преливащи от прозрачно в матово бяло стъкло, много удачен избор.

Livre Blanc Zara Това е парфюм, миришещ на изкъпано тяло, топло мляко и памучна, прясно изгладена пижамка. Много напомня на мускуса на Атар колекшън, но тук ми харесва повече, и най-вече това, че мускусът е по-сух, по-пудрен, и е съчетан красиво със сухо, светло дърво, със съвсем лека естествена дървесна сладост. Има и едно млечно усещане, като от чаша мляко с мед, вечер, преди сън. Чист, спокоен, красив и релаксиращ парфюм.
Popeline Blanche Zara Поплинът е точно в стила на Джакобети, мирише на лято, на одеколон и на бяла, прана риза. Прекрасно съчетание между сух, леко тебеширен мускус, чисто, перилно нероли, и прекрасни цитруси. Нещо като съчетание между Нероли Портофино, Аква Амара и Аква Колония. Парфюм за отпуска, за бяла тениска и дънки, за спорт, за разходка, или просто за всякакъв повод.
Blanc Ensoleille е моят фаворит. Мирише на чист мускус, на аромат на пресни, хрупкави праскови, на кокосова ядка, на чаша студен зелен чай със захар и на море. Много интересно съчетание, и абсолютен ниш парфюм за мен, като не познавам нищо, подобно на него. Започва хладно, морско, леко цитрусово, след това се появяват сочните праскови, а след това омеква в  пухкава бяла материя, изпрана с кокосов ароматизатор. Не съм особен почитател на кокоса в парфюм, но тук е много натурална кокосовата ядка, и много хубаво представена.
И последният в моята класация Vapeur Blanche. Последен, защото за мен е чисто мъжки. Но разбира се, не пречи да се носи и от жени. Мирише чисто, хладно, леко строго, зелено и някак ледено. Започва със силна евкалиптова нотка, даваща това зелено ледено усещане, допълнена от чист мускус, нероли и цитруси. Мисля, че ще е жесток в жегите, и ще бъде нещо, даващо глътка свежест, и в същото време по-различен от масовите парфюми.
За мен цялата линия е чудесно предложение от Зара, на много достъпна цена. Цената при мен е 26 евро за 100 мл, което е без пари за качеството, което предлага.
Парфюм за деня

# 415
  • The Evergreen State
Привет парфюми другарчета.

Пристигна ми Шалимар ирис. С ДНК-то на Шалимар си е, доста близък е и до Шалимар Филтре. Лавандулата от началото на Филтре е заменена с ириси тук които идват леко бръснарски но правят парфюма малко по-мек и въздушен от Филтрето.
Виолетка и карамел (сложени са в пирамидата във Фрагрантика) аз лично не усещам и поради това не мисля че се доближава до Инишъл нито до миналогодишната лимитка Тонка (не познавам първата лимитка Ванилия и не мога да сравня с него).
Базата си е шалимарската суха ванилия. Като цяло е олекотен Шалимар с полъх на ириси (отляти от Ирисовата Прада).

Заслужава ли си покупката - трудно е да се каже - зависи доколко харесвате Шалимар линията, до колко харесвате ириси тип Прада, а ако имате Филтре плюс някой друг от линията - въпросът става още по-труден.
Ще се радвам и други да споделят впечатление.

# 416
  • Germany
Athena, много благодаря за това мнение. Точно него чаках. Щастлива съм, че послушах интуицията си, и не побързах да го поръчам на сляпо, а поръчах първо проба. Колкото и да да са ми любими ирисите, Ирис Палида в състава винаги ме плаши. Може да е красота, а може да ми дойде и много ретро. Приликата с Шалимар класическата версия определено ме плаши. Затова ще изчакам търпеливо пробата и ще споделя. Чудесна си, благодаря 🤗.

# 417
За мен е по-плашещо или по-скоро неприятно това, че сред множеството синтетични аромати така и не се намери красив, автентичен ирис палида. Или е бръснарски, или е твърде дървесен, или най-често няма нищо общо с аромата на цветето. А той е мек, нежен, леко сладък и фин. Някои разновидности ухаят по-силно и омайващо.
Много е писано за ириса, но досега не го откривам в парфюм така, както ухае цветето.
И, за жалост, Шалимар не ми понася по никакъв начин, носът ми вади единствено и само натрапчив мирис на стара кутийка с пудра.

# 418
Всъщност за производството на парфюми се използва не цветето ирис, а екстракт от корена на ирис. Така че названието "ирис" и "аромат на ирис" е леко подвеждащо. Никога не съм подушвала корен на ирис, за да знам, дали е това, което предлагат парфюмеристите.

# 419
Коренът от ирис е "orris" или "orris root" и е със съвсем различна бленда от тази на цвета на ириса. Проста справка във Фрагрантика ще ви покаже две различни картинки с различни ароматни профили.
Писано е доста в по-старите теми тук, можете да се запознаете в подробности.

Общи условия

Активация на акаунт