Парфюмни размисли и страсти - 285 тема

• 75 882
  • 752
  •   1
Отговори
# 450
От 2 апликации на китка за тест J'adore L'Or усещах почти 24ч.  Може би има значение обаче, че на мен не ми допадна на първа проба.

# 451
Усещах го и леко на другия ден, но при мен всичко е трайно.
И да знаете, здрав е флаконът на новия J'adore. Още на първия ден успях да го изпусна на плочки, отърва се само с две едва забележими драскотини.

# 452
При мен новият Жадор се изгуби бързо,не можах да го опозная добре с две пръс на китката,но ето тези нови красоти ми взеха акъла,при мен Алегориите са много трайни и ги намирам за елегантни,класни,с една дума и трите ги искам,вече 8 ч блотерите излъчват яко.А наскоро писах уд да не видя,еми тук в Oud yuzu е толкова секси и привличащ,че е трудно е да не го хареса човек.

Nerola vetiver forte е друга моя голяма любов-свеж,осезаемо присъствие с часове,нещо по-различно,модерно ретро с елегантно звучене.

# 453
При мен трае до вечерта новия Жадор.

# 454
  • BG-DE
И върху мен новият Жадор е много траен обаче нещо на първо четене не ме вдъхнови 😊

# 455
Имам новият, Жадор, не ми е траен иска си подновяване, няма комплименти или екстаз. Мансера прави по- добро впечетления, но тя е праволинейна.

# 456
Привет от Балеарите, мацки! 💙🦎

Не успях да тествам нито един от новоизлезлите, и актуални в темата, аромати... но, първо нямах време по летищата, и, второ, единственият, който ме интересуваше, JPG Divine, имаше някаква странна рекламна кампания - огромни шишета, постери, стойки, фигури... и нито един истински флакон, от който да пръснеш.😯 Е, такова чудо досега не бях виждала! 😅
Със себе си взех:
Womanity - защото абсолютно никъде не отивам без него, ако ще да е 1-часово пътуване.
Crystal Noir EDT - защото някога на същия този остров... 😏
Libre Le Parfum - защото е доказано убийствен на летния нощен бриз 🧡
NR Musc Noir Rose - защото исках да видя как се държи на такъв климат
Плюс няколко мостри, които открих в плажната си чанта, но не ползвам.
И въпреки това, съм залепена до няколкото смокинови дървета около хотела и вдишвам като наркоман всеки път, когато мина. Спирам се, разтърквам листата между пръстите си... представям си колко луда изглеждам в очите на околните, но на мен рядко ми пука за тях.
Няма такъв божествен аромат, като на нагрято от жегата смокиново дърво, особено примесено със соления мирис на Средиземно море... 💚🩵💙
Може би, става ясно, защо Уоманити е signature scent-a ми години наред. 😏

И нещо, което ме изненада, и, което, ще отиграя на следващия морски отпуск скоро, е колко харесах Angel.
Някаква дама на преклонна възраст го разнася наоколо нощно време... е, бога ми, само искам да улавям шлейфа му, пристрастяващ е! 😍
И  няколко снимки, за разнообразие:
Скрит текст:

Хубава нова седмица на всички!

# 457
Ех тия смокини! Три сорта имаме в двора, узрели-презрели, с разпукани плодове и много пчелички на паша. Ухаят напечени от слънце, сухите клони зимата са в печката. Кой парфюм е такъв, да мирише на тлеещи смокинови дърва? А сладкото изпълни цялата къща! Ще взема да разменям бурканчета срещу парфюмни проби Simple Smile

# 458
  • София
Чета за смокини и нищо не ми идва наум. Но като прочетох за Angel и ми светна лампата. Защо не пробвате този?
https://www.fragrantica.com/perfume/Mugler/Angel-Eau-Croisiere-2020-58960.html

# 459
  • София
Новият L'Or много ли се различава от стария?
Ще съм благодарна ако някой направи сравнително описание. Не съм тествала новия още и въобще не звучи мой, нещо като разновидност на първия Elie Saab: https://www.fragrantica.com/perfume/Elie-Saab/Le-Parfum-12258.html

Виждам, че и на двата автор е Kurkdjian, а с неговите творби в повечето случаи трудно се разбирам.
Старият L'Or го обожавам, но там парфюмер е Demachy, със съвсем друг почерк.

# 460
  • Sofia
Много се различават в полза на стария.

# 461
Чета за смокини и нищо не ми идва наум. Но като прочетох за Angel и ми светна лампата. Защо не пробвате този?
🤗 Имам го (както и всички круизни Ангели) и го обичам много, но не го взех с мен.
А първообраза като цяло не понасям, опитвах се многократно през годините, обаче на някои жени просто стои убийствено.
Последното ЕДТ издание ми допада, така че може би ще се почерпя една малка бутилка. 🤭

BillieCross, къде живееш? 😁
Скрит текст:
Никой плод не обичам на сладко, но ще съм още една пчеличка около дърветата.

# 462
Коментирани ли са парфюмите на Mind Games?
Добавила съм към абонамента си Grand Master и Checkmate. Ако може мнение за тях, ще съм много благодарна. Simple Smile

# 463
  • София
Molinard е много сладък
https://www.fragrantica.com/perfume/Molinard/Figue-Eau-de-Parfum-41700.html

# 464
  • София
Привет, пръснах днес по-рано Tom Ford Café Rose (2023)  for women

Много ми хареса, но и аз безкрайно обичам розите, във всякаква форма. Върху мен, Café Rose (2023) е красив рецитал на розови листчета и розова вода. Не усещам кафе, както и почти нищо от изброените в официалната пирамида, като може би в развитето долавям нотки от базата - мек, кремав сантал, както и свежо зелено пачули, загатни едва едва. Пачулито е изключително ефирно, чисто. Напълно в западен стил.
За мен, аромата му е близък до нещо около тези български парфюми на Арома Есънс:

Скрит текст:

Знам, че може би звучи обидно или принизяващо към парфюма на Форд, но ни най-малко го сравнявам с лошо намерение. Убеден съм, че ще бъде много харесван на запад и има защо, но същевременно, този аромат не може да не бъде разпознат от нас, българите, отраснали с магията на розата. Café Rose (2023) звучи напълно натурално върху мен, много автентична роза и мисля, че любителите на свежите, лъчисти, градински рози, ще останат доволни. Ако трябва сбито да го обрисувам, в съзнанието ми изниква тази картина:

Последна редакция: пн, 18 сеп 2023, 20:39 от Deetron

Общи условия

Активация на акаунт