Парфюмни размисли и страсти - 285 тема

• 75 923
  • 752
  •   1
Отговори
# 435
Имате ли представа дали има разлика между старата Самасара в червеното шише и новото с пчеличките?

# 436
В тази тема описваме парфюмите, както ни вдъхновяват, както искаме и ни е кеф на сърцето, душата и портмонето. На мечтите също.
 Говорим с тях, обожаваме ги, мразим ги и стига да е уважително, можем да правим всичко с тях, особено, ако са наши.

Абсолютно. Трябва да се добави и че повечето нотки всъщност са сбор от акорди. Не са извлеци.

# 437
Първи впечатления от J'adore L'or. Класически белоцветен парфюм, едновременно пищен и елегантен. Прилича на жасмин, подсладен с мед. Предполагам, че заслугата за това е на розата в композицията. Долавям и момина сълза, но тук не ме дразни, защото успешно балансира сладостта. Според мен е парфюм за специални поводи. Красивият флакон подсилва усещането за лукс.

# 438
Добро утро парфюмни! 🥰
Този дъждовен ден събужда в мен есенното настроение.
Вчера минах през Дъглас и пробвах новото Готие. Не ми хареса на мен. Много, много сладък за моя вкус. На бонбони ми мирише.
За първи път пробвах и Velvet orchid който пък мнооого ми хареса. Пръснах на китката, разви се чудесно, прилича ми на Black orchid, но доста по-топъл и мек. Влиза ми в списъка.

Малко съм объркана относно Chloe Nomade. Преди бях пробвала един в Дъглас(не помня кой точно) и изобщо не ми допадна.
От един discovery box на Нотино обаче ми бяха пратили мостра на която пише EDP, но като цъкна на линка в Нотино ме праща при EDT. Тази мостра обаче много ми хареса, женствен и нежен.ММ също направи комплимент за него.

Преди да пиша тук за Montale honey aoud, бях пуснала запитване в Старкорп за проба и ще ми изпратят 🥰 много искам да го пробвам, в много мнения във Фрагрантика пишат, че се усеща повече мъжки.
Искаше ми се да пробвам и други аромати с мед, та поръчках и мостра на Sweet oriental dream.
Освен това поръчах мостра и на един аромат на Franck Boclet, не знам дали е уместно да му споменавам името тук 😅 видях го от една дама в социалните мрежи и предизвика интереса ми.

# 439
Другата ми парфюмна придобивка днес е Tutti Twilly. Много освежаващ, като току-що разрязана прясна, сочна грудка джинджифил. Мисля, че би бил чудесен за лятото.

Допълвам се. Около половин час след нанасяне започвам да усещам и личи, което прави аромата силно плодов, по-мек и по-интересен.

Последна редакция: сб, 16 сеп 2023, 13:37 от bell_87

# 440
  • София
Имате ли представа дали има разлика между старата Самасара в червеното шише и новото с пчеличките?
Има и за мен вариантът с пчелите е по-добър. Не звучи ретро, по-тих е, по-прибран, много уютен и спокоен аромат. Няма да Ви донесе комплименти, но на мен лично ми носи мир и усещане за тих лукс.
Старата Самсара ми тежеше, плашеше ме и ме връщаше в някакви години, които хич не бяха мои.

# 441
  • The Evergreen State
Честити парфюмчета Бел, със здраве да си ги пръскаш!
Новото Туили не съм пробвала, имам пипереното и ми е дотатъчно от тази линия.
Жадора обаче и аз обикалям около него, обмислям покупка, много е хубав! Шалимарите в къщи не ми ги отразяват те стоят и Ириса и Тонката много прибрано до кожата но виж за Жадора, бях пръснала на ръка в мола и още щом се качих в колата веднага получих комплимент.
Носи ми някакъв сантимент, напомня ми на парфюмите от 90те или ранните 00, класически, топъл и цветен.

# 442
Новото Туили не съм пробвала, имам пипереното и ми е дотатъчно от тази линия.
Аз пък само пипереното не познавам. Първото сякаш ми е най-любимо, но и новото е доста хубаво. Само джинджифиленото не ми пасна, а имах очаквания. Оказа се твърде нежен и момичешки за моя вкус.

# 443
Жадора обаче и аз обикалям около него, обмислям покупка, много е хубав!
За кой Жадор става въпрос?

# 444
  • Бургас
За този https://www.fragrantica.com/perfume/Dior/J-adore-L-Or-2023-84202.html И аз го следя за покупка на по- добра цена от в момента.Не е имало за мен толкова прелестен Жадор до момента.

# 445
Дали има дами и господа от темата, които да са пробвали вече новия парфюм на Dolce & Gabanna - Devotion? Бих се радвала да споделите мнения, защото ми е любопитен. В България още го няма за сега.

https://www.fragrantica.com/perfume/Dolce-Gabbana/Devotion-84951.html

# 446

А дали е траен, че четох мнения, включително и тук, че не е особено траен. И аз съм в дилема дали да го поръчам.

# 447
Здравейте!
Честит празник на Вярата, Надеждата и Любовта! Heart Честито и на всички именници! ❤️
Довечера ще съм на тържество и ще "заведа" със себе си един тържествен и прекрасен (за мен) парфюм!
https://www.fragrantica.com/perfume/Guerlain/Shalimar-Millesime-Tonka-76063.html
Хубав ден на всички! Heart

Последна редакция: нд, 17 сеп 2023, 12:58 от Magda Dimitrova

# 448
  • София
Аз днес от сутринта се наслаждавам на Miller Harris Tender
https://www.fragrantica.com/perfume/Miller-Harris/Tender-49609.html

# 449
  • The Evergreen State

А дали е траен, че четох мнения, включително и тук, че не е особено траен. И аз съм в дилема дали да го поръчам.

Най-добре е да се включи някой който го има, моите впечатления са от едно пръскане в мола пък и аз не обръщам особено внимание на трайността така че не съм правилния човек да коментирам. Ползвам много малко парфюм и няма особено голямо значение за мен дали ще трае час, два или три повече, нормално си усещам парфюма през деня и това ми стига (също предпочитам да не влача шлейф и да е по-дискретен парфюма така или иначе).

Общи условия

Активация на акаунт