Парфюмни размисли и страсти - 285 тема

• 75 929
  • 752
  •   1
Отговори
# 420
Много обичам ароматът на цветята Ирис, но до сега не съм срещала аромат, който да го наподобява без да включва и фънки миризмите на корена....

# 421
Най-хубавия ирис за мен е  Iris Malikhan. Пак е корен от ирис, но си има общо с цветето. С кожа и ванилия но е най-модерно миришещия ирис, който съм пробвала някога. И въпреки това ми е неудобно да го нося с нормални дрехи

Намерих българска парфюмна линия на марката Chasha Club. Сходни ли са с популярни аромати(тип реплики) или са оригинално измислени от тях?
Пробвах няколко в магазин, имат и сайт. Не ми миришеха на нищо, което познавам. Не питах продавача. Rockstar, Rasoberry & Vanilla, Freesia&Tulip бяха страхотни.

# 422
И аз се интересувам от Chasha Club. Моля споделете мнения. Мерси Simple Smile

# 423
Я, не знаех за тази българска марка парфюми. Имат много забавно име Simple Smile

# 424
Ето тук има информация, че маслото се извлича от корена на ириса. Даже не корен, а нещо като грудка.
https://fragrances.bg/blog/notkata-iris/
https://www.viewsofia.com/article/44700/Kakvo-znachi%3A-uhaeshskapo-
https://lifestyle.bg/ideas/irisat-zlatoto-i-nay-skapiyat-aromat-na-sveta.html

И в това видео, което гледах преди време, производител на масло от ирис обяснява в подробности  целия процес. Не знам, дали фрагрантика дават коректните наименования на корен от ирис или цвят от ирис. Ако има по-запознати, ще се радвам да обяснят.
https://www.youtube.com/watch?v=jyLDBQwYFtQ&t=5173s

Във видеото говорят за корен, което не е коректно като обяснение, а нещо като грудка, но използват думата "корен", защото другото понятие не е много популярно. Говорят също за масло от ирис,  ирис конкрет и ирис абсолю. Цветята миришат, но не особено приятно според производителя или миришат силно, ако си в поле от ириси и може да ти се завие свят. /редактирам поста в движение, защото се опитвам да си припомня тази част от клипа/ Споменават се и други видове ирис, освен тези два вида, най-използвани, които вместо два изомера имат по един и имат приятен мирис.

Последна редакция: чт, 14 сеп 2023, 19:29 от *Emia*

# 425
Скрит текст:

Том Форд "Cardamom Geranium" e с ядрено излъчване, и с 1 фъс на китка удави Ж'адора на другата ръка, който пръснах И в лакътната свивка.
Това обаче не му прави никак чест, тъй като J'adore L'Or e великолепен, красив, възхитителен аромат.
И Бога ми, и аз усетих липа в първите ноти, както и плодовото начало. В класическия Ж'адор е круша, но не от свирепите акватични в последно време (тебе гледам, Givenchy Irresistible! ), а сочна и жълта.
Извинете, но аз винаги съм смятала парфюмите за неодушевени предмети. Те нямат очи, уши, инстинкти. И да им говорите, не могат да ви чуят или видят. Нямат човешки качества като чест. В мен ли е грешката? Да се консултирам ли с психолог?

Да, вероятно е така. Дали ще се консултирате с преподавател по литература или с психолог, няма значение. Липсата на чувство за хумор и излишната злъч не се лекуват. Дано да не се прехапете докато се храните.

Що за сцени след прекрасния пост на Ковачева!
Скрит текст:
Ще пробвам новите аромати при първа възможност.
Този месец в ротацията ми е един от шедьоврите на Джакобети - Premier Figuier.

Вероятно ще съм с него днес.
Dez, не се ядосвай. И на мен не ми направи добро впечатление, но реших да подмина и да не обръщам внимание.
SOTD: Aura EDT
А към мен пътуват четири флакона. Казвам си, че поне в следващите 6 месеца няма да купувам нищо ново. Сама не си вярвам. Вие ще ме разберете.

# 426
В тази тема описваме парфюмите, както ни вдъхновяват, както искаме и ни е кеф на сърцето, душата и портмонето. На мечтите също.
 Говорим с тях, обожаваме ги, мразим ги и стига да е уважително, можем да правим всичко с тях, особено, ако са наши.

# 427
Връщам се с мини доклад. За мое разочарование след 15 минути проверка на нотки във Фрагрантика разбрах че парфюмите на Chasha Club са реплики на вече известни (даже Fleur Narcotique, Fougere D'Argent, Voulez Vous, Halfeti са в списъка). За няколко не съм на 100% сигурна, но другите са пълно съвпадение откъм нотки - използвах Search by Notes опцията. Леко съм разочарована- очаквах да са си техни създания, а не последния бранд за реплики

# 428
  • The Evergreen State
Athena, много благодаря за това мнение...

Ковачева, радвам се ако съм била полезна. И аз оригиналния Шалимар не мога да нося но новите издания мога и ме радват, включително и този ирисов вариант. Герлен си знаят колко се продава оригинала но фланкърите са определено носими за мен. И аз го опознавам още Ириса, получих го съвсем скоро. Има нещо в него което прави цялата композиция мека, обла и хармонична, мисля че е карамела, дава малко повече дълбочина. Много на заден план е и дори не си давах сметка за него но го има. Филтрето идва малко по-свежо и остро може би точно поради липсата на тази малка доза карамел.

Друго от новите издания тази година като че ли ме вълнува Jadore L'or с тази хубава липа. Макар и не от тази година, Chanel Paris-Paris също ме заинтригува последния път като го пръснах на блотер. Прибрах блотера в чантата и дни наред усещах прекрасно ухание, ще трябва да го тествам и на ръка отново.

Последна редакция: пт, 15 сеп 2023, 06:17 от Athena

# 429
И аз тествах новия jadore, наистина прекрасно начало, много уютен аромат с липа и спун, но в драйдауна определено не  е моят, добре, че и трайността  при мен е двучасова, не се мъчихме дълго взаимно.... Шанелските води също не ми стоят повече от 2 часа

Последна редакция: пт, 15 сеп 2023, 11:57 от Солена Луна

# 430
От новоизлезлите аромати тази година най-много ме грабна LVEB Iris Absolu, което ме изненада.
https://www.fragrantica.com/perfume/Lancome/La-Vie-Est-Belle-Iri … Absolu-79245.html
Купих го веднага, и много го носих, дори преполових бутилка до началото на лятото. Разкошен, червилен аромат, лесно носим, с гурме уклон и красива бутилка.
Най-любимите ми ириси с дългогодишно присъствие в гардероба си остават Shalimar L'eau и Citizen Queen. Dama Bianca е кандидат голям любимец, да видим дали ще я повторя като довърша бутилката.

През 2022 от новите издания най-силно ме плени  Libre Le Parfum , а през 2021 Libre EdT.

# 431
  • Чукарландия
Много хубав ирисов аромат ми е Iris Malika Chopard. ❤️

Въодушевена от поста на Ковачева за новата линия парфюми на Зара (Olivia Giacobetti), вчера скокнах до Зара, но само скокнах... 🤣
Тази серия още не е заредена при нас. Нищо, ще почакам.
Но пък си взех True Amore (Into The Floral) и Velvet Shadow (Into The Gourmand). Разкош. 🌹
И двата!

# 432
Честит празник и първи учебен ден на всички родители, с дечица - ученици! Heart
За мен парфюмите отдавна са нещо много специално, а не просто течности в бутилки. Много сте писали, все интересни неща. Често се питам... Имаме обща страст, всички сме влюбени в парфюмите... Всеки от нас е с различни предпочитания, вкусове и възприятия (което е чудесно, впрочем). Не е трудно да бъдем толерантни към различните, от нашите такива. Извинете, замислих се "на хартия". Simple Smile Днес съм с Secret du Paradis Rouge Jul et Madhttps://www.fragrantica.com/perfume/Jul-et-Mad-Paris/Secrets-du- … -Rouge-40701.html Имайте чудесен ден!

Последна редакция: пт, 15 сеп 2023, 17:24 от Magda Dimitrova

# 433
  • The Evergreen State
Последно включване за Шалимар Ирис, има го и на американския сайт и на френския  и на немския, предполагам и на другите им. Ако отидете при Шалимарите няма да го видите но ако в сърча напишете ирис и излиза, може да се поръча.

Честит празник на учениците и техните родители!

# 434
Чакаме го вече.❤

Общи условия

Активация на акаунт