Парфюмни размисли и страсти - 285 тема

• 74 140
  • 752
  •   1
Отговори
# 675
  • Melmak
Здравейте, искам да направя подарък на свекърва си. Чудя се към кой аромат да се насоча. Обича сладост, рози, бях й подарила едно тестерче (мостричка) на Мансера и казва, че й е харесал. Ноо не помня кой беше точно. Като цяло харесва плътни аромати, женствени, не харесва леки и акватични. Бюджет около 100-140 лв.

Скрит текст:
Знам, че много ще кажат, че е по-добре да купя ваучер, но в случая искам да е конкретен парфюм. Тя хич не се глези и не си позволява никакви удоволствия, а заслужава  да бъде поглезена малко. Няма да тръгне да обикаля мола и да губи време от парфюмерия в парфюмерия.

# 676
  • BG-DE
Вчера за пръв път пробвах Devotion Dolce&Gabbana и съм просто влюбена в този аромат 😍 отдавна не ми се беше случвало от първо помирисване така да ме грабне парфюм, единствено цената му не ми харесва и засега ще поизчакам до ЧП но е ясно, че ще се взима 😂

# 677
Аууу, как ме подстрекаваш Menerva. Ти си в чужбина, нали? Ако си в БГ бързо да кажеш къде има тестер от него, че го чакам и аз.

# 678
Здравейте, искам да направя подарък на свекърва си. Чудя се към кой аромат да се насоча. Обича сладост, рози, бях й подарила едно тестерче (мостричка) на Мансера и казва, че й е харесал. Ноо не помня кой беше точно. Като цяло харесва плътни аромати, женствени, не харесва леки и акватични. Бюджет около 100-140 лв.

Скрит текст:
Знам, че много ще кажат, че е по-добре да купя ваучер, но в случая искам да е конкретен парфюм. Тя хич не се глези и не си позволява никакви удоволствия, а заслужава  да бъде поглезена малко. Няма да тръгне да обикаля мола и да губи време от парфюмерия в парфюмерия.
Lancome Idole бих препоръчала.А още по сладък,който може да и допадне JPG la belle le parfum

# 679
  • Melmak
О, благодаря, idole дори не ми хрумна, а е хубав аромат. Даже нектарът ми харесва много. За jpg le parfum съм с особено отношение, аз самата харесвам сладост, а на мен ми мирише на лекарства и ще го пропусна.

Чудех се нещо за Монтал и Мансера. Знам, че тя обича кафе и рози, обаче не знам дали обича кафе като парфюм, иначе щях директно да стрелям с intense cafe.

# 680
  • Враца

Скрит текст:

Ето този, препоръчвам аз:

https://www.fragrantica.com/perfume/Mancera/Gold-Aoud-46659.html

# 681
  • Germany
О, благодаря, idole дори не ми хрумна, а е хубав аромат. Даже нектарът ми харесва много. За jpg le parfum съм с особено отношение, аз самата харесвам сладост, а на мен ми мирише на лекарства и ще го пропусна.

Чудех се нещо за Монтал и Мансера. Знам, че тя обича кафе и рози, обаче не знам дали обича кафе като парфюм, иначе щях директно да стрелям с intense cafe.
hechicera, аз бих се спряла на Roses Vanille Mancera. Има всичко, което обича жената, и рози, и ванилия, и сладост, и шлейф, и е вкусен, и е секси, и е забележим. И е 125 мл, ще има за по дълго време. Чудесен жест от Ваша страна!

Devotion Dolce&Gabbana на мен въобще не ми хареса. Бях с пет приятелки и го пробвахме заедно, всички сбърчиха нос. Много мощен портокалов цвят, много сладки лимонови резанки, и за да ви стане още по зле, аромат на препечен карамел и ултра сладка ванилия. Почитателките на Синтра и Пердиционе на Нобиле 1942 може би ще го харесат, но за мен е кошмарен, особено ако не харесвате бели цветя. Убедена съм, че има и тубероза, и то от тази най-плътската и индолова, която те обвхваща като боа и не ти дава да дишаш. Не бих го препоръчала в никакъв случай на сляпо, а пък за цена от 148 евро съвсем.

# 682
  • София
Roses Vanille е сладост и рози.
Intense Cafe на Монтал е доста подобен.

# 683
  • BG-DE
Аууу, как ме подстрекаваш Menerva. Ти си в чужбина, нали? Ако си в БГ бързо да кажеш къде има тестер от него, че го чакам и аз.
Да, не съм в Бг, и аз го пробвах с приятелки но моите го харесаха много, за разлика от тези на Ковачева, явно диаметрално различният ни парфюмен вкус засяга и обкръжението ни 😂

# 684
Получих днес 50 мл Chanel Allure EDT и съм (очаквано) разочарована. Не съвпада с олфактивните ми спомени и е един от многото "просто хубави" парфюми. В последните месеци само пробвам и нищо не радва носа ми. Парфюмната страст отива към логичен финал. Както от раз преди 15 г. спрях цигарите, така ще си оставя не повече от 6 бутилчета в шкафа и драмата ще свърши.
И аз май натам съм се запътила.

# 685
  • София
Получих днес 50 мл Chanel Allure EDT и съм (очаквано) разочарована. Не съвпада с олфактивните ми спомени и е един от многото "просто хубави" парфюми. В последните месеци само пробвам и нищо не радва носа ми. Парфюмната страст отива към логичен финал. Както от раз преди 15 г. спрях цигарите, така ще си оставя не повече от 6 бутилчета в шкафа и драмата ще свърши.
И аз май натам съм се запътила.
При мен случая е с Херджов Мус..... Чета само добри отзиви и накрая дойде едно мнение от детска учителка,която сподели че децата и казали че мирише на нещо вкусно и хубаво.... Като пристигна отливката.... 😶

# 686
Моето обоняние е ужасно - силно като на куче и от всичко възможно вади най-неприятния мирис. Абсурд да се напръскам, ако не съм взела преди това душ - комбинацията "парфюм - неизмита току-що кожа" ме убива.
От проби на китка не мога да придобия пълна представа и обикновено долавям най-дразнещото.
За Allure ужасно ме е яд, напразно похарчени пари, а можех да си ги пренасоча към нещо друго.
За пореден път се убеждавам колко са надценени популярните дизайнерски "високи" марки и колко съм била права за себе си да ги избягвам. В крайна сметка съм прост консуматор с остър "нос", зная какво ми отива и понася, ама нали пусто любопитство, "току виж ми харесало" и бля бля самозаблуди.
Засега единственият парфюм, който нося, без да ми е много на сърце, е Галоп. Каква му е магията не знам, обаче много добре ми действа на бизнеса, всичко ми се получава лесно. Мислех да го махам преди с тая студена роза и брутална кожа, но с времето свикнах и даже го заобичах.
Искрени адмирации към заклетите парфюмани тук и сори, ако съм ви досадила с драмите си. Нали за това е темата... да си помрънкваме от време на време.

# 687
Какво ще кажете за This is her vibes of freedom и This is her undressed?

# 688
  • София

Направо стреляйте с Intense Cafe, в него кафе на практика нe се усеща, независимо от наименованието.
Други монталски рози, които може да и допаднат са
https://www.fragrantica.com/perfume/Montale/Roses-Musk-1148.html
https://www.fragrantica.com/perfume/Montale/Roses-Elixir-9222.html

Последният е роза с ягоди, сладко и вкусно.

Осмелявам се да препоръчам и тази сладост, макар и малко встрани от розите:
https://www.fragrantica.com/perfume/Viktor-Rolf/Flowerbomb-1460.html
Освен всичко друго (доказано красив парфюм), опаковката е доста по-естетична от тези на Монтал.

Последна редакция: пт, 06 окт 2023, 09:53 от jasmin tisane

# 689
  • Бургас
Още един глас за Интенз кафе.Парфюмът е брутален, не усещам никакво кафе, само рози, рози, рози.

Общи условия

Активация на акаунт