Парфюмни размисли и страсти - 285 тема

• 75 950
  • 752
  •   1
Отговори
# 315
Днес за първи път нося Jo Malone Myrrh & tonka - един аромат доста по-различен от всички останали които съм носила, но определено опияняващ. В началото върху себе си го усещам леко мъжки, но след това преминава в кремест аромат, усещам ванилията, лавандулата, а тонката му придава завършеност. Напръсках се сутринта, все още го усещам около себе си и не мога да му се нарадвам.

YSL Libre intense е друг аромат който разносих тези дни и също много ми допадна. В него отново усещам комбинацията от ванилия и лавандула, но цветята го правят някак си по-мек. Определено ще се купува. 🫢

# 316
Аз много харесвам магнолията в love tuberose на Amouage

# 317
  • Melmak
Момичета, ако сте на карибите с какво бихте се пръскали?

Искам да ми остане приятен спомен от това преживяване, а много помня аромати. Просто съм като хрътка, конкретни преживявания свързвам с парфюма, с който съм била и дори аромата на храната, която съм яла, ароматизаторът в хотела и т.н.

Нямам почти никакви летни аромати в колекцията, а и нямам огромна колекция. И за това ще търся нещо специално за пътуването, нещо хем морско, хем екзотично...
Обичам сладост, харесвам Mon guerlain, Dark Purple Montale, за да добиете представа. Не обичам тубероза, пачули ако е много силно ме отблъсква, ако е по-слабо изразено ми харесва. Парфюм, който грам не харесвам е cool water на davidoff.

# 318
Аз бих си взела jardin exclusive  , носи ми усещане за радост и хубави емоции , както и bronze goddes, защото ми е типично летен аромат -плаж, коктейл, слънце ..  и двата аромата са сладки .
Това се сещам за наличните , които имам и са подходящи, забравих и Sunshine на   Amouage, който е абсолютен разкош.
сетих се и за аромат , който е много сладък и лично за мен предизивква мигновена усмивка  Dulcis in Fundo Profumum Roma,  по-бюджетен вариант е sweet vanilla на Montale.

Последна редакция: вт, 05 сеп 2023, 16:45 от Candy_girl

# 319
Дали може някой да направи сравнение между Escentric Molecules 01 + patchouli и
Montale Patchouli Leaves ?

Търся някакво подобие на Escentric Molecules 01 + patchouli

# 320
Моите предложения за парфюм "тропическа ваканция" са Ex Nihilo Lust in Paradise, Versace Crystal Noir, Christian Dior Eden Roc  или Dune, Guerlain Terracota, примерно...Sunglasses

# 321
  • Pazardjik
hechicera  аз бих си взела Alien Goddess и Dolce Gabbana Light Blue.

# 322

Искам да ми остане приятен спомен от това преживяване, а много помня аромати. Просто съм като хрътка, конкретни преживявания свързвам с парфюма, с който съм била и дори аромата на храната, която съм яла, ароматизаторът в хотела и т.н.

Нямам почти никакви летни аромати в колекцията, а и нямам огромна колекция. И за това ще търся нещо специално за пътуването, нещо хем морско, хем екзотично...
Обичам сладост, харесвам Mon guerlain, Dark Purple Montale, за да добиете представа. Не обичам тубероза, пачули ако е много силно ме отблъсква, ако е по-слабо изразено ми харесва. Парфюм, който грам не харесвам е cool water на davidoff.

Бих си взела ром, кокос, екзотични цветя. Velvet Orchid отпада заради пачулито, но лично аз бих го взела, защото обожавам пачули.
Може би този унисекс:
https://www.fragrantica.com/perfume/Creed/Virgin-Island-Water-899.html

От няколко години искам да придобия на сляпо този:innocent::
 https://www.fragrantica.com/perfume/Atkinsons/Pirates-Grand-Reserve-46147.html

# 323
  • Melmak
Скрит текст:

Бих си взела ром, кокос, екзотични цветя. Velvet Orchid отпада заради пачулито, но лично аз бих го взела, защото обожавам пачули.
Може би този унисекс:
https://www.fragrantica.com/perfume/Creed/Virgin-Island-Water-899.html

От няколко години искам да придобия на сляпо този:innocent::
 https://www.fragrantica.com/perfume/Atkinsons/Pirates-Grand-Reserve-46147.html

Dez, благодаря ти за този пост! Никога не съм се замисляла за Velvet Orchid, защото ми се струва зимен, а го притежавам. Но и пачули не усещам. Най-пачулестия ми парфюм е Angel, от който имам една малка отливка и нося в най-студените дни от зимата. Друг с пачули май нямам.

Ще разгледам и другите ти предложения, определено ром и кокос ме грабват много! Heart
hechicera  аз бих си взела Alien Goddess и Dolce Gabbana Light Blue.
Оо, да, Goddess го бях забравила. Мисля, че така мирише лятото през юли. Heart
Моите предложения за парфюм "тропическа ваканция" са Ex Nihilo Lust in Paradise, Versace Crystal Noir, Christian Dior Eden Roc  или Dune, Guerlain Terracota, примерно...Sunglasses
Благодаря! Crystal noir го имам, но ми е есенен. Тръпна в очакване да захладнее още, за да го нося. Ще разгледам останалите предложения, защото не са ми познати като аромат! Heart
Аз бих си взела jardin exclusive  , носи ми усещане за радост и хубави емоции , както и bronze goddes, защото ми е типично летен аромат -плаж, коктейл, слънце ..  и двата аромата са сладки .
Това се сещам за наличните , които имам и са подходящи, забравих и Sunshine на   Amouage, който е абсолютен разкош.
сетих се и за аромат , който е много сладък и лично за мен предизивква мигновена усмивка  Dulcis in Fundo Profumum Roma,  по-бюджетен вариант е sweet vanilla на Montale.
Благодаря, отивам да разглеждам пирамиди! Heart

# 324
  • The Evergreen State
На тропическа ваканция  аромати се носят от плумерия и тиаре, ако искате да сте в унисон с природата такива има в Guerlain Terracotta както и в Dior J'adore линията.
Разбира се това са силно туристически дестинации така че обичайните Шанел, Герлен, Диор и прочие дизайнерски не бих се изненадала да се носят и там. Водите на Шанел или тези на Герлен, градините на Ермес също ми се струват подходящи, както и всичко леко и неангажиращо според мен което да ви носи хубав спомен от ваканцията след това.

# 325
Във Velvet Orchid няма пачули в официалната пирамида, но според мен имаше. Изпръсках половин бутилка когато излезе, и то през лятото, в испанските жеги. Грешка беше, че го продадох. Сега бих го носила.

На мен през октомври ми предстои екскурзия в Мароко за първи път, и вече съм избрала ароматите. Тръпна в очакване, и сигурно ще ги пренаредя, но засега със сигурност ще пътуват Traversee du Bosphore, Ouarzazate, Sunshine, и Datura Noir за нощ в пустинята. Ще видя. Може и Libre Le Parfum.

Edit: Аромат за деня- Angel Eau Croisiere 2020, или Круизният Ангел от локдауна. Joy
Пачули с ананасов конфитюр, ванилия, и пралинки за разкош. Жега му трябва, здраво пръскане 6-8 пъти, и подновяване през 4 часа, иначе половината ноти не се появяват изобщо. Смокиня май няма днес, но като за 24°C- колкото има. Идеален за почивка или ХО през лятото, като подгряващ предстоящата ваканция.

Последна редакция: вт, 05 сеп 2023, 19:13 от Dez

# 326
  • София
По питането на Melusine, хрумва ми една идея, която не познавам лично, но помня, че сестра ми го хареса доста, като накрая си го и купи. Дано не ме е подвела в похвалите, и аз на своя ред да направя същото.
Frederic Malle Eau De Magnolia / https://www.fragrantica.com/perfume/Frederic-Malle/Eau-De-Magnolia-25042.html
Скрит текст:

Тествайте го при възможност. Все пак, марката не е от най-лестните.

На въпроса на hechicera_ - подкрепям момичетата по-горе за нещо по-ванилено, закачливо и сладичко, с ром и тн. Ако тази идея Ви допада, задължително опитайте: Arabian's Secret Habibi
Скрит текст:

Страхотен парти парфюм, в тази посока - ванилия, ром, кокос и Пина Колада. В моловете в София ги има за тест, а сега виждам, че на сайта им, при покупка, подаряват черна или бяла чанта, както и проба по избор от всичките им парфюми.

# 327
На тропическа ваканция бих носила Vele или Андромеда Тициана Теренци.

# 328
  • Габрово
Напоследък това тенденция в парфюмерията ли е,ароматите да са плодови,плодове -цветни?

А ориенталските удове сякаш са на изчезване.

# 329
Точно такава е модата, да.

Общи условия

Активация на акаунт