Парфюмни размисли и страсти - 285 тема

• 75 872
  • 752
  •   1
Отговори
# 465
Много красиво и информативно ревю, Deetron! Flowers Rose
Жалко е, че в България сега не се правят истински качествени парфюми с роза. А в годините преди 1989 имаше, разбира се за износ, но се намираха и по-важното - бяха страхотни.
Моята роза днес е Izia Sisley. Прекрасна.
В съседната тема за редките парфюми публикувах парфюмен тест, мой личен скъп спомен от преди 30 г.
Интересно ще ми е кои красоти биха заместили спрените и изчезнали парфюми, реформулираните, отпадналите от тренда?
Enjoy Heart Eyes
Скрит текст:

# 466
Много як тест! 😀
Аз се оказах Магьосница, но ако си сложа някой от предложените парфюми, на мен ще ми трябва такава... да ме върне към живот. 😂

# 467
Момичета, ще бъда много благодарна, ако ми кажете коя версия се предлага в момента на Miss Dior edt - от 2013 или от 2019 година?

# 468
  • на терасата
Ха, ха.... И аз съм магьосница, но предпочитаните от мен аромати са доста различни от споменатите в резултатите. Все пак тестът е стар и тогава не е имало Нарцисо Родригес Grinning

Много вдъхновяващо описание на Tom Ford Café Rose (2023) от Deetron. Ако харесвате ароматите на марката Том Форд, си заслужава теста. За себе си ще кажа, че не е от моите, макар и да съм розолюбител.

Използвах случая, че съм в магазин на Ести Лoдър, за да си припомня Clinique Happy Heart. Три бутилчета съм изпръскала от https://www.fragrantica.com/perfume/Clinique/Clinique-Happy-Heart-2003-375.html. Много е хубава и версията от 2012 https://www.fragrantica.com/perfume/Clinique/Clinique-Happy-Heart-2012-17154.html. Веднага си пропомних защо съм го обичала толкова много преди време и моментално върнах блотера на Café Rose. Няма причина да се насилвам да проучвам аромат, който не ме грабнал на момента. Това е мое лично мнение, затвърдено от многогодишния ми опит с ароматите.

Последна редакция: вт, 19 сеп 2023, 14:53 от рак-щрак

# 469
  • Sofia
Момичета, ще бъда много благодарна, ако ми кажете коя версия се предлага в момента на Miss Dior edt - от 2013 или от 2019 година?

За съжаление навсякъде е вече от 2019. Другата изчезна Sad

# 470
Благодаря много.

# 471
  • на терасата
Имам молба за помощ към вас. Търсят ми парфюмен подарък, макар че аз нямам никакви парфюмни желания в момента. Поисках си да ми подарят discovery set, защото интересът ми вече е само да проучвам аромати. Но знае ли човек, може пък нещо, което не познавам, да предизвика пеперуди в стомаха.

Харесвам леки, флорално-мускусни аромати, нежни, кремести и много обичам рози. За ориентир, моят парфюмен подпис е това:
https://www.fragrantica.com/perfume/Narciso-Rodriguez/Narciso-Ro … Intense-6575.html
По темата за розите, харесвам ефирните и ненатрапчиви композиции с тях. Последното, което поднових, беше
https://www.fragrantica.com/perfume/Paul-Smith/Paul-Smith-Rose-2522.html. Просто, евтино и много мое като усещане Simple Smile
Много харесвам https://www.fragrantica.com/perfume/Dior/Dior-Addict-Eau-Sensuelle-15269.html, но отдавна е спрян и вече е само спомен.
Пак в този дух, любим ми беше https://www.fragrantica.com/perfume/Givenchy/Dahlia-Noir-Eau-de- … ilette-14229.html.

Не познавам много нишови аромати, така че биха били полезни съвети в тази насока.

Последна редакция: ср, 20 сеп 2023, 15:51 от рак-щрак

# 472
  • Пловдив
Моя любима нежна сапунена роза е Lalique Lalique , бюджетен и траен.

# 473
Да мe побутнете в "дилемата" трябва ли ми La Vie Est Belle edp Thinking
Преди година - две пак се чудех и тогава не го взех.
Стои ми в кошницата на хубава цена и вече трети ден отново съм в чуденка Joy Наскоро го бях пробвала от приятелка, но беше менте и ми обърна стомаха - моментално го измих. Намерих си фабрична мостра от Нотино мисля е дошла отдавна, но е останало много мъничко в нея и няма да успея да го разнося. Знам, че е много комерсиален вече, както и, че е доста сладък, но все пак струва ли си човек да го има?
Отделно от това:
Другия месец имам личен повод и съм решила да си подаря нещо.
Мислите ми прехвърлят около едни слепи покупки на Bdk Parfums Gris Charnel еdp и малко повече ме влече към  extract-а или пък една Bottega Veneta edp. Изобщо не знам какво искам, но търся нещо, което да ме изненада положително  като композиция, характер, нещо различно от това, което имам.
Всяко мнение или предложение ще ми е от полза и би не насочило.

SOTD: Guerlain Samsara edt

Последна редакция: ср, 20 сеп 2023, 13:48 от •mimoza•

# 474
Мимозке, категоричен и еднозначен отговор тук не може да се даде, знаеш  Всичко е толкова индивидуално ... Имам и нося с удоволствие и четирите изброени парфюма, като признавам - към Ла ви и Ботегата ЕДП не съм посягала от година. Това, което често нося и много ме тегли напоследък е Gris Charnel extract, ЕДП нося по-рядко, защото не ми е много траен, а държа да си усещам парфюмите цял ден. Има нещо много притегателно, тъмно и мистериозно за мен в екстракта, толкова да е мой! Не вярвах, че след Elixir des Merveilles нещо друго ще успее така да ми влезе под кожата. И не, аз не го намирам мъжки. Трябва си тест на кожа. ☺️

# 475
Мимоза, честно казано не си представям на един и същи човек да се харесат gris sharnel и la vie e belle. Ботега не познавам. Гри Шарнел на мен ми идва малко горчив и малко мъжки, на първо мирисане даже не познах смокинята. Екстрактът ми е още по горчив и още по-мъжки

# 476
cabochard, благодаря! Още повече ми провокира интереса, но няма къде да го пробвам.
Солена Луна, вероятно си права, че няма как да се харесат тези два на един и същ човек, предполагам са диаметрално различни като постройка, качество, усещане, изпълнение и т.н. Обичам да имам от всичко в гардероба, но чак такива сладости нямам. Може би това е, което все ме спира от покупка. По същия начин дълго мислих и Scandal-ите и така и не си купих нито един в пълен размер. От тях обаче имах достатъчно мостри, които рядко съм носила и периодично подарявах. Явно ме блазни цената, а точно от такива покупки бягам.

# 477
И аз ще се съглася със Солена луна. Обожавам Gris Charnel Extract и никой не може да ме накара да нося класическия LVEB. Сега като се застуди екстракта ще заблести още по силно. Много го обичам. ❤️

# 478
Тествах днес новиятTutti Twilly Hermes, но няма да се спогодим. Личи- то хич не ми допада. Началото е много остро, чак дразнещо. Разочарована съм.
За разлика от джинджъра, към който съм направо пристрастена.

# 479
Преди време бях споменала, че очаквам 4 нови флакона. За двата вече писах, J'adore L'or и Tutti Twilly. Третият е Chanel 19 Poudre, който съм коментирала и преди в темата. Четвъртият е Chloe Nomade Naturelle. Бях си го набелязала, после пък бях забравила, че го искам. Днес го нося и за мен ухае божествено. Малко се затруднявам да отлича отделни нотки, но бих го определила като едновременно екзотичен и изискан.

Да мe побутнете в "дилемата" трябва ли ми La Vie Est Belle edp Thinking
Скрит текст:
Преди година - две пак се чудех и тогава не го взех.
Стои ми в кошницата на хубава цена и вече трети ден отново съм в чуденка Joy Наскоро го бях пробвала от приятелка, но беше менте и ми обърна стомаха - моментално го измих. Намерих си фабрична мостра от Нотино мисля е дошла отдавна, но е останало много мъничко в нея и няма да успея да го разнося. Знам, че е много комерсиален вече, както и, че е доста сладък, но все пак струва ли си човек да го има?
Отделно от това:
Другия месец имам личен повод и съм решила да си подаря нещо.
Мислите ми прехвърлят около едни слепи покупки на Bdk Parfums Gris Charnel еdp и малко повече ме влече към  extract-а или пък една Bottega Veneta edp. Изобщо не знам какво искам, но търся нещо, което да ме изненада положително  като композиция, характер, нещо различно от това, което имам.
Всяко мнение или предложение ще ми е от полза и би не насочило.

SOTD: Guerlain Samsara edt/spoiler]
Щом искаш нещо различно от обичайното и ако по принцип не носиш сладки и/или гурме парфюми, бих казала защо пък не LVEB? И аз дълго време го отбягвах. Очаквах (почти) непоносима сладост. Бях приятно изненадана, че се оказа по моите критерии красив и женствен аромат.

Общи условия

Активация на акаунт