Парфюмни размисли и страсти - 285 тема

• 75 867
  • 752
  •   1
Отговори
# 480
И аз пробвах Tutti Twilly. Прекрасно, сочно и жизнерадостно личи извади на моята кожа. Не нося плодови аромати, и не е мой, но много момичета ще се познаят в него. Виждам го като голям хит на бранда.
Не знам как съм пропуснала да пробвам Twilly Ginger, отвя ми главата от раз. ❤
Мого сладък, захаросан джинджифил, в ярък контраст със чистата база. Чист, вкусен цитрус гурме, с искра и закачка. Поръчах го веднага, и нямам търпение да го разнося хубаво в последните топли дни. ❤
Почти съм довършила Смокиновият Ангел 2020, ново попълнение може да влезе. Уж бях във Стоп статус, и съм, но е важно без насилие, и с много радост. 🥰

# 481
  • София
•Mimoza•, идвам с контра предложение: вземи си новия Shalimar Millésime Iris. Grinning Особено ако носиш представители на Шалимар линията (реших, че има вероятност, като се има предвид, че днес си заложила на стара герленска класика), а същевременно си се поблазнила от La Vie... По-надолу ще напиша защо. Grinning
Иначе Gris Charnel EDP за мен е изключително мек и комфортен парфюм, кремав, сладък, дифузен, уютен, като кашмирен пуловер (писала съм описания преди време). Екстрактът е по-горчив и опушен, по-мъжки, с по-малко сладост. Зависи какво ти се носи в момента.

Ето и моите 2 стотинки за Shalimar Millésime Iris Guerlain след тест от мостричка, с която добро парфюмно другарче ме спаси от сляпа покупка: усеща се ядрото на някой от "олекотените" фланкъри на Shalimar, да кажем Cologne, Eau de Shalimar или Philtre (без лавандулата обаче), но е засипано от тонове "карамел", който на моята кожа е по-скоро прегорена захар, ултра сладка до степен да се усеща горчива, силно опушена; пустинна сухота направо. Цитрус почти не се усеща, нито регистрирах анималиката и терпентина от EDP. Няма свежест, няма кремавост, само суха, мощна захарна сладост, етилмалтолова. Щях да се радвам, aко приличаше на Vanilla Planifolia, както се твърди в някои ревюта, но не откривам кадифената ванилия от VP тук. Ирис, прекрасен, при мен се усеща за около 30 секунди - 1 минута, после потъва безславно и безследно. По едно време ми се стори, че усещам и нещо като шоколад. Но и ирисът, и всичко останало, което може да се долови като нюанси, е толкова ефимерно, че докато формулирам мисъл какво е и как да го опиша, е угаснало. Този парфюм според мен е ориентиран по-скоро към аудитория, която харесва модерни гурманди в стилистиката на La Vie Est Belle, отколкото към почитателите на класическия Shalimar. Трайността е добра (усещах го отчетливо над 8 часа), но стои сравнително близо до кожата.
За мен лично парфюмът извиква недоумение в 2 направления: идеята да се направи такъв фланкър на Shalimar и на всичкото отгоре, заявката да е за ирисов фланкър. Sad Напълно пропилян шанс за нов красив ирис в колекцията на Герлен и ужасно ме е яд, че ирисовият "патрон" е изгърмян по този начин, защото много дълго мечтаех точно за ирисов фланкър на Шалимар, а това издание, уви, на практика не е фокусирано върху ириса. На този етап мисля, че няма смисъл да уточнявам, че описанието ми се базира на субективните ми усещания и неособено услужливата ми кожа, която не се сработи и с миналогодишното издание, пожънало голям успех: Shalimar Millésime Tonka. Засега оставам само с креместата ванилия в колекцията, Shalimar Millésime Vanilla Planifolia, и с прекрасния Shalimar Cologne и продължавам да мечтая за трето попълнение, с което да заформя шалимарско трио. Two Hearts

Последна редакция: ср, 20 сеп 2023, 18:53 от Klodilia

# 482

Не знам как съм пропуснала да пробвам Twilly Ginger, отвя ми главата от раз. ❤
Мого сладък, захаросан джинджифил, в ярък контраст със чистата база. Чист, вкусен цитрус гурме, с искра и закачка. Поръчах го веднага, и нямам търпение да го разнося хубаво в последните топли дни. ❤
Много исках да го харесам и имах големи очаквания, но не ми пасна.

# 483
Klodilia, благодаря за включването и контра предложението!
От няколко дни търсейки инфо назад в темите попадам предимно на твои постове на Gris Charnel,  които всъщност възбудиха любопитството ми към този парфюм изначало. Прекрасни описания! Съдейки по мненията не са много запознатите с него или поне тези, които са писали.
Относно Шалимарския Ирис - честно казано малко го игнорирах след като прочетох, че има прилика с Philtre, от който имам 2 бутилки. Ако наистина са подобни май ще ми е излишен, знам ли?!  Имам също едп и едт.

# 484
Ай, ай добре че го поръчах, като чета тези хубави работи за модерност и сладост. Да направят Шалимар , освен Колон и за мен. Нямам търпение. Дано е наистина сладък и с ирис, какъвто харесвам.

Мимоза, поръчай Ла Ви, той е хубав парфюм.
Аз мога да нося Ла Ви, имам го в 7 или 8 фланкъра плюс ЕДП и обсъждания Еликсир на БДК, така че не е валидно обобщението.

# 485
  • София
•Mimoza•, аз пък точно покрай разочарованието от Millesime Iris, който не е ирис, се замислих дали да не търся пак проба от Philtre. Joy Philtre е доста по-хладен, по-цитрусов и с изразена лавандула, каквато в ирисовия фланкър не усетих. Кожата ми има склонност силно да подслажда парфюмите, както и да "заглушава" определени акорди, които иначе ясно усещам на блотер или на друг човек. "Нормално" е уж, но рядко е в моя услуга това "преработване" (в много случаи направо изкривяване), което се случва, като се напръскам с нещо. Millesime Iris при мен е безкрайно сладък, най-сладкият Шалимар, който съм пробвала, по-сладък от ваниловата лимитка дори, на която това ѝ е "работата", да е ванилова и сладка. Много странна (за мен) интерпетация на темата тази година. Ако ти се носи силно карамелен, опушен, захарен Шалимар... може би ще ти хареса. Simple Smile
Търсачката въобще не работи добре, понякога много добре знам какво търся, помня ключови думи, автор на пост и т.н. и пак не излиза резултат. Sad

# 486
  • Germany
И аз нося за втори ден Shalimar Millésime Iris. Хубав парфюм, но както е отбелязала правилно Клодилия, не е ирисов. Или поне не е водеща нотка, както и на мен ми се искаше. При мен мирише на лимонов тарт, можеха да го кръстят така. Усещам и вкусното бисквитено тесто, и хрупкавата коричка, и лимоновия крем. Усещам и нещо фино и зелено, като прясно настъргана коричка лайм, и може би мека цитрусова дървесина. Не бих казала, че е сладък, а че е вкусен само, идеален за гурман маниаците като мен. Не намирам изобщо никаква прилика с Ла ви е бел ЕДП, който е много по-сладък и ирисов за мен. Много изменчив парфюм е Shalimar Millésime Iris и мисля, че трябва хубаво да се поноси. Втори ден го нося, а днес ми се показва като съвсем различен парфюм с обилно пръскане. Първото нанасяне веднага ми напомни за версията Shalimar Cologne от 2015 година, и затова се чудя още, дали няма да ми се дублира с него. Тези вкусни лимонови бисквити и полъх на класическата база на Шалимар я усещам и в двата парфюма. След това идва много деликатен и красив ирис палида, който прави тази версия по-класическа някак от колона. За съжаление е много ефирен във връхните нотки, и лимоните го заглушавам тотално. В базата е интересно, че се появява хей така, от нищото, и го усещам смесен с топли пудрени нотки, подобни на ирисовите дражета на Ланком. Аз лично усещам и много общо с лимоновия тарт на Калотинис, но тук лимоновият сладкиш е смесен с класическата Герлинада, и е по-фино и парфюмно представен. Най-странното беше днес, като го нанесох с по-обилно нанасяне, и се чудех, на какво още по-познато ми мирише. В крайна сметка се сетих. При мен в драйдауна мирише на мъжкия Авентус, който нося и много обичам. Това съчетание между пачули, лимонов крем и лека ванилия страшно ми напомнят за него. За някои това може да е проблем, и да кажат, че им мъжкарее. За мен този парфюм е абсолютен унисекс, без притеснение може да се носи от мъж и от жена, траен е, но не е парфюм, с който ще бъдете забелязани.  За мен е идеалния коледен парфюм, мирише топло, комфортно, уютно и приятно. И все пак абсолютната ми любов си остава Milesime Tonka, по никакъв начин Iris не сe доближава до него.

# 487
Според вас Good Girl демоде ли е? Чудя се дали ми е демоде или ми омръзнал или се съобразявам с това, че на мъжа ми вече не му харесва.

# 488
  • Melmak
Според вас Good Girl демоде ли е? Чудя се дали ми е демоде или ми омръзнал или се съобразявам с това, че на мъжа ми вече не му харесва.

А има ли значение дали е демоде? Ако нещо ти харесва би ли спряла да го ползваш, защото е демоде? За парфюм говоря.
Според мен хайпът беше огромен и прекалено силен относно този парфюм. Това ме отказа от покупка. Отиваш някъде и всички миришат на Опиум и обувката. Според мен има лек спад в интереса и се ползва по-малко. Но това е хубаво.

# 489
  • София
Kovatcheva, много интересно описание, блазе ти за лимоновия тарт, наистина. От мъка, че при мен няма ни ирис, ни тарт, току-що изядох 2 (мини) лимонови тарталети. Laughing Съгласна съм, че с обилно напръскване се променят нюансите, усетих ириса по-отчетливо при 5-6 спрея (за жалост, това не повлия особено върху бързината, с която изчезва от кожата ми иначе чудесният ирисов акорд).
На тема лимонов тарт отдавна се оглеждам за Akro Bake, но все още не съм взела мостра, няма в удобните за мен сайтове.
Покрай несбъдналата се ирисова шалимарска мечта, може би най-после ще взема Aura Sublime (отлагам го от години), който е с явни препратки към Shalimar Cologne, но е малко по-тъмен и зрял. Yellow Heart

На тема вкусни ириси (пък и с чай), някой пробвал ли е това чудо, изглежда страхотно: Caron Tabac Blanc? Ще съм много благодарна за отзив. Simple Smile

Последна редакция: ср, 20 сеп 2023, 19:00 от Klodilia

# 490
Или аз си купувам парфюми и те бързо ми омръзват. Стигам до 1/3 на 30 мл и после искам нещо ново. Но след година примерно не се връщям към тези, които са ми останали. Сега подуших пак Good Girl.  Може би ще си го ползвам още.
Omnia coral е единствения, който изпръсках докрай през лятото. Пасваше ми много в жегите.

# 491
  • Melmak
Аз също имам проблем с изпръскването. Дори на 30-ките. Не съм колекционер, не притежавам кой знае колко парфюми, но пръскам по 2-3 спрея на ден и те просто не свършват. Спрях да купувам стотици, защото ще трябва да пиша завещание за внуците.

# 492
Clodilia, щом мислиш за Akro Bake пробвай новия на D&G - Devotion. Доколкото разбрах са правени от един и същи парфюмерист и миришат много подобно. Ти беше в чужбина мисля, трябва да го има вече там.

# 493
  • София
Lale_Lili, благодаря за препоръката, ще имам предвид. Flowers Tulip Не съм в чужбина, в Бг живея. Simple Smile

# 494
  • на терасата
Имам молба за помощ към вас. Търсят ми парфюмен подарък, макар че аз нямам никакви парфюмни желания в момента. Поисках си да ми подарят discovery set, защото интересът ми вече е само да проучвам аромати. Но знае ли човек, може пък нещо, което не познавам, да предизвика пеперуди в стомаха.

Не познавам много нишови аромати, така че биха били полезни съвети в тази насока.

Някъде назад се загуби молбата ми и реших отново да попитам, че трябва бързо да решавам Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт