"ДЕКЕМВРИйското човече е на месец вече"

• 17 539
  • 279
  •   1
Отговори
# 165
Nikki не е важно колко е голям бебо, за да започнете да го къпете в корито, а дали се е затворил добре пъпа, т.е. да не е влажен и да няма секрет. Предполагам че това отдавна е станало ама ти най-добре го огледай и действай  Peace
Абе bulgarka гледам аз едно познато бебе в аватара ти ама не можах да ти разгадая дегизировката  Wink Честито ви 40 дни на бебока   bouquet
Честита месечинка на Иван на tedy_mishka   bouquet
Мойта сладуранка днес яде само 5 пъти  през деня Thinking т'ва дете ме изумява  newsm78 последно папка в 8 и сега ще видя дали ще изкара до сутринта както прави обикновено. Лошото е само, че до тогава аз съм цялата улята от кърма, защото интервалът между храненията става доста голям, а аз не ставам да се цедя докато спя  Tired
Спокойна вечер на всички мами и сладките бебоци  Simple Smile

# 166
Ох, момичета, как ме забавлявате само! Понтес, наистина, много благодаря, че ме разсмя за лека нощ... Joy и на Shrew, Niki и Klemy също! Къв беше този секс, какво е това чудо..., секс-атлетка ше става Mr. Green
А аз още му се назландисвам да ви кажа, с тези лохии...направо се чудя дали не ми е дошло. Rolling Eyes (Макар че кърмя)

Аз все пак тази неделя ще правя събиране за питката - опекла съм я и стана много красива, ама ще ви черпя само ако е и вкусна, утре ще я пробваме и тогава.

violina, мерси за инфото, ще проуча още. newsm78
Klemy, аз не съм се решила при коя ще регистрирам малката и засега съм при старата ми GP, която е и педиатър, в поликлиниката в Борово, но трябва да я сменям, че до там е 9 дена път с камили. Между другото, как е малкия!?

Мойто момиче вече как гледа, ако знаете, направо имам чувството, че ще ми проговори. През деня иска внимание, заслушва се, заглежда се...като е навън обаче спи  като къпана (бяхме на пазар в HIT днес, та тя спа блажено през всичкото време) вечер обаче не заспива хич лесно, мисля, че вече я дразнят шума, нашите разговори с мъжа ми, светлината. До 11.30 се кокори и иска внимание. Добре, че с бибката поне се успокоява, затова й я давам, да я приспива, или пък в моменти, в които не мога да й обърна внимание.
Ако заспи дълбоко до 11ч., после не се буди нощем за папане до към 6ч. -  това е от една седмица. Но ако е била будна по-дълго време, или ако е имала колики - буди се пак през 3 часа.

magesta, страхотни усмивки раздавате, бе, страхотно весело хлапе е - искам и на мен да ми се усмихва така вече - засега само неосъзнати усмивки има, рефлексни някакви. Така й утиват, но още си е сериозна като ме гледа  Rolling Eyes
tini-mini, благодаря ти, ама това е по-скоро комплимент, щото мойто гълъбче е цялото наа баща си (ти нещо си ме позабравила как изглеждам Mr. Green), за което той се размазва от кеф направо - вика й на тати близначето. Mr. Green

# 167
tedi mishka аз го пробвах окситоцина, капах по 2 капки във всяка ноздра, но резултат нямаше, на мен също HIPP чая не ми действа, най-помага българския лактогонен от аптеката, но последно ще пробвам с pulsatila 15ch да видим

violina и аз се записах при Елена Ценкова по препоръка, кажи отзиви, ако я познаваш по-добре, ние още не сме ходили на консултация, само я видях като дойде у дома при изписването.

# 168
  • София
Сара, добре е малкия, още го чувам да кашля по веднъж на ден, но се надявам да си прочиства гърлото, или да е от раздразнената лигавица. Още 1 ден ще пие антибиотик, милия, от него му се появиха гъбички, сега и с тях се борим. Егати ужаса е, но ще се справим.  Wink Иначе не мога да се оплача, кротък е. Е, вечер се скъсва да ме буди, на 3 часа като часовник е, но пък като си изяде млякото заспива.
Аз се чудя кога да я правим тази погача...искам да го закрепя първо, преди да му натреса толкова хора на главата.  newsm78 А пък и каката е рожденничка на 19.02, та трябва да е преди това. Confused

# 169
  • Бургас
Хай,навси4ки мами ,който пи6ат тука!Сега ви разглеждах и сте ми доста забавни.Тук в Бургас е един студ и вятър та май в къщи щ сме занапред.Има ли бургазлийки,декемврийки при вас?

# 170
zdrraveite:)
 ne sum pisala otdavna i vlizam za malko:)Simple Smile:)6te navaksam drugiqt put Heart Eyes
   Az  rodih momi4ence kazvase Ioana  rodi se na 07.01.07g-sekcio,3 300kg,48sm.
  4estito na vsi4kivi da sa ni jivi i zdravi i mnogo da ni radvat Heart Eyes
 kato moga 6te ka4a snimki:)
   Celuvki i da se pazite Heart Eyes    Heart Eyes    Heart Eyes    Heart Eyes    Heart Eyes

# 171
  • София
Привет, не съм писала скоро, но ви чета редовно Hug
Мн ми е ревлива бебата и не дава да се откъсна от нея, едва смогвам с домакинстването....има ли други толкова ревливи бебоци като моята?
Като хапне се приспиваме на ръце или в кошницата за кола с люшкане,ама не заспива лесно -поне 2 часа след манджата:crazyeyes:, а като пусне един глас, направо и аз почвам да рева, ох оплаках ви се...олеква Cry
Май още са ни малки бебчетата за кенгуро, но аз не издържах днес и я сложихме и отидохме със съпруга до Практикер да се разсея малко, зверчето заспа още в колата, ейййй друсане му е майката #Crazy
И Ева започна да разрежда храненията( между 5-6 ), на смесено сме, като понякога се сърди на цицата, понякога си цока дълго (особено като е сънена ), от АМ изяжда между 80-90мл. Сменихме на Нутрилон Комфорт, бяхме на обикновен Нутрилон, сега ака нормално по 2 пъти на денонощие, обаче мн ни мъчат газове, напъни и колики(давам Лефаксин- не знам колко помага).
Честито на всички мами, които са родили и сега се записват, честито и на всички месечинки и 40 дневни бебчета, нека са мн здрави и весели Hug
Честити рождени дни и на всички мами на патерица  bouquet

# 172
Привет, реших да драсна много бързо в "почивката  Wink" няколко реда пак.....
Момичета, някой борил ли се е със сериозен запек.....?
Аз досега много спокойно го давах, чакам ден , ден и половина и ако не се изака / sorry /  Hug - хоп бръкна с термометъра и готово....
Да , ама ето сега сме неделя вечерта , а той не е имал "аки" от петък на обяд и то с термометъра , когато извадихме...няма да разказвам какво и колко Embarassed Whistling
Лекарката ми каза Дуфалак, ама знам ли ?....Дали е добре , толкова малък да давам лекарства такива...?
Ако не се гърчеше и напъваше постоянно, нямаше да се притеснявам толкова, но уви....явно го боли и му тежи а не може да се изходи....
Sarra, почакай с усмивките, другата седмица ще те изненадат и теб предполагам приятно... Hug, нали сте по - малки- нормално е , при тях нещата стават с дни....
Ето при нас до вчера само се блещихме на музикалната играчка, а днес го намирам сиснал здраво крака на пчелата и дърпащ я към устата си... ooooh! Laughing

# 173
Здравейте майчета отдавна не съм се вклучвала,но3 дни неспряхме да ревем.За сметка на това днес цял ден спа пу-пу.Искам да ви питам вашите педиатърки колко пъти идваха в къщи при бебетата ви,че моята само веднъж когато ни изписаха от родилното.Бебоците които са на АМ по колко грама си хапват ние ядем по120г. и една позната ми каза че това било много за него.От кога ще почваме сокчетата.
Разгледах снимките на малките всичките са много хубавки да са живи и здрави.Като имам повече време и аз ще кача някоя снимка.

# 174
Здравейте и от нас! Hug
Може ли да помоля да включите и моята малка Лора в редиците на декемврийските бебенца? Praynig
Тя се роди на 28.12.2006 г. с тегло 2.450 кг. и 46 см. /термин- 02.01.2007/
И ние се кърмим и изглежда че прави бузки, но ужасно ни мъчат коликите! Cry На нас сабсимплекс не ни помагат изобщо, нито чайчетата на Хип, бебезан,лайка,пипка,,,...някакъв ад е просто...давайте идеи,,,! Praynig

# 175
pontes pontes pontes !!!

Hands Clap Hands Clap Hands Clap Hands Clap Hands Clap Hands Clap Hands Clap Hands Clap Hands Clap Hands Clap Hands Clap Hands Clap

Ела кажи за заветната поза де.......страх ме е да се не сецна и аз  tooth .......ей, няма никаква женска солидарност  Crossing Arms

# 176
Привет на новите мами!
Добре дошли на завърналите се!
Ние сме на Фризовом - никакъв проблем с акането, препоръчвам го!

Ей , свраки - сеирджийки, бе! Кога съм казала нещо за секс!? Да не чуете нещо! Не ги слушай понтес, завиждат - затова! Аз знам че ти такива работи не правиш! Такова добро момиче беше! А тия дето се смеят на чуждата неволя.... Свалихте ли вече еднократните гащи???? Питам!
rotfImao rotfImbo rotfImao rotfImbo smile3532 rotfImbo rotfImao

# 177
Иви ние  пием БЕЙБИНОС  и мисля че има ефект,но от ХИП също несъм доволна.

# 178
Мagesta, това със запека е нашият най-голям проблем. Вие само на кърма ли сте? Ако да, 2-3 да не ака не е проблем, защото кърмата се усвоява много добре. От това което прочетох в кърмаческия форум за проблема е че  с термометъра не е много добър метод, защото свикват по този начин и после става лениво дебелото черво. Защо не пробваш с чая Блевит Л - той е разхлабващ за кърмачета.

# 179
Мagesta, за свикването е вярно! Не разчитайте дълго време на термометъра или мушкатото. Ние също бяхме запечени докато намерим "вярното" АМ. Дуфалака може да се дава на бебета. Педито ни го изписа, а в аптеката потвърдиха. Казаха и какво е (върти ми се нещо като плодова захар ама ще излъжа сигурно, че не помня) и не е вредно. Взехме едно пликче еднократна доза и от него му давахме по лъжичка, не повече. След около 6 часа даде резултат. Казват и че коремчетата не привиквали към него.
теди мишка, ние също имахме запек с Фризолак. Смених го веднага с НАН ХА, от него беше добре (веднъж на ден, но с мъка), взех Нутрилон - 3 дни напъни, болки и рев и отново НАН, но обикновен - на 2 дни веднъж. Сега пак е на НАН ХА и след като поизчакахме седмица две положението е веднъж дневно и веднъж нощно за разнообразие и аромат  Joy и то какъв аромат от този НАН ... Евтерпа пасти да яде!

Общи условия

Активация на акаунт