"ДЕКЕМВРИйското човече е на месец вече"

• 17 538
  • 279
  •   1
Отговори
# 180
  • Варна
avella има бургазлийки - Nikki Ivanova ; moonlady и коя беше третата мама (че не ми се рови ) newsm78

не бъркайте често с термометъра!ще им докарате лениви черва!
и ние акаме със зор но поне е редовно ooooh! и нещо много взе да мирише  напоследък...чудя се какво съм яла, понеже сме само на кърма  Thinking
аз ако не си увелича кърмата скоро май ще се наложи да замествам едно хранене с АМ.
днес я пробвах, изпи 150мл Фризолак а аз изцеждам 100-120 от гърда  Confused ебаси за 30мл голям панаир прави  Crossing Arms не мога да я приспя Shocked
та сега пробвам варианти пък да видим Rolling Eyes

сокчета смятам да пропусна докато имам кърма.иначе смятам чак 6 месец да почна да захранвам - с пюренца (дано издаяним с кърменето до тогава Praynig) Peace
здравейте всички нови и завърнали се мами!
честито на празнуващите!

# 181
  • София
SilverStar, Magesta и всички, които имат проблем с аки-то на бебоците, вижте тази тема http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=115907.0, една мама пише, че е имала такъв проблем - по една седмица не е акало бебето, но като е започнала да му маха памперса и да го държи в подходящата поза нещата са се регулирали! Явно има бебета, които не искат да акат в памперс.
Статията е доста  #Crazy, но мен лично ме накара много да се замисля и от няколко дни се чудя дали да не пробвам и аз.

Virginity давай и двете гърди на едно хранене!

# 182
  • Варна
последно така направих в 21:00 и сега и двете ги чувствам мекички  Confused Лора се събуди в 12:00 ревяща, сменихме пампата, дадох и пак същата цица тя обаче не искаше да яде  Shocked цоца малко (по- скоро си игра) и заспа пак  newsm78 сега очаквам включване по някое време Rolling Eyes
пия ХИП и Ricinus Communis CH 5 пък да видим  Rolling Eyes
оф кога ще се откаже от това нощно хранене ...  Tired
трябва да махна лещите заради него, изсъхват ми очите от недоспиване и ще развия пак конюктивит  Tired

оф хората се сецват от секс а на мен хич не ми харесва Sick
а така да ми се иска Confused а така да ме е страх, чувствам се като пубертетка - ужас Joy
опъват ми още шевовете, имам чувството че месцето там вече не е така еластично 
а "смазката" хич я няма   Thinking страх ме е ако е по-интензивно да не се повредя нещо да се разкъсам пак Confused
ходих на контролен, АГ-то каза че шийката ми още е отворена  Shocked
баси, до последно беше затворена,а сега вече като не ми трябва не ще да се затваря  #2gunfire нищо чудно че ми е дискомфортно  Confused

# 183
да се разпиша и аз, да не ми пишете отсъствие Simple Smile
Много ми е мъчно за бебоците като ви чета относно неакането с дни Sad, защо така се получава, от АМ ли? Дано Ивайла не е взела на майка си ленивия стомашно-чревен тракт, че ще пие сена доживотно, но засега е по скоро в групата на дрислите  Mr. Green, 6 памперса на ден - всички наакани  Sick
Боци, и нашата педка идва само след като ни изписаха, а след 5 дни дойде на визита и мед. и сестра и това беше. За количеството мляко на хранене ме е срам с моята ламя да пиша,  преди час изпи 200 мл точно и заспа  Sick, но пак казвам не сме за пример, а и тя  е само на кърма (незнам последното има ли значение), така че не слушай познати остави детето да яде колкото иска  Hug
На финала казвам добре дошла на ivi2000, аз тази седмица разбрах, че си декемврийска мама от ant и мислех да ти драсна да пишеш и при нас. Кърмете се, че имате да наваксвате, много мъничка се е родила Лори. Като ти остане време качи снимки. За коликите с риск да се повторя-потретя на нас ни помага единствено и само Еспумизан  Hug, нито Саб, нито бейбинос за чайчета да не говорим и разбира се лежане по корем, сменяй позите - на рамото ти, на коленете ти, но да е винаги с притиснах леко корем дано съм ти била полезна, тези неща на моята Ивайла и действат безотказно. Факт, че ми реве само от глад и колики и я успокоявам макс за 30 мин да не чува дявола
Sarra , незнам на теб или на татито ви, но много е сладка Ели, пу-пу-пу. Снощи я показвах на нашия тати да види с каква руса косица исках да е Ивайла, но уви - оскубала е на майка си кестенявата перушина, за сметка на това по бузи можем да ви конкурираме  Flutter
Лека ви нощ, аз лягам, че милият ми мъж заспа отново сам, хората се сецнаха, шевовете опънаха, аз все не мога да си легна на време - неорганизирана работа  Embarassed

# 184
  • Бургас
Hi,на нас коликите взеха сякаш да отминават,но да не казвам голяма дума!Ние ядем 7 пъти по 90гр Милумил-може вече да и е малко на милата,но пък за 40 дни качи 1,900кг и 5 см и педи каза ,че деца с бурен растеж са по-уязвими към рахит,та се поуплаших.Сега и давам сутрин по 2капки Вигантол.А вие мами,които давате по 150-200гр на хранене по колко пъти на ден се храните?Нощем храните ли се!И на нас педито ни каза за сокчета,дадох и 2 дни по 3лъжички сок ябълка,но явно коремчето и не го понесе добре и плака като при колики,затова реших да изчакам до 4-ти месец преди да и давам друго освен АМ.Пък ябълки и моркови с нитрати от пазара,мерси!Хайде лек ден,без много ревове!!! Laughing Laughing

# 185
Добро утро!
Май само ние сме будни. То чухте за секс и сега нема събужданка.... Ама дали е станало ще разберем по това коя ще премете портите и ще меси баница rotfImao rotfImbo
На бебоците със запек - Фризовом е с клей от рошково дърво, спомага изхождането и успокоява коремчето. Да чукам на дърво коликите ги забравихме откакто минахме изцяло на него. По 2-3-4 пъти на ден си пълним памперсчето и спим спокойно. Състава е като на Фризолак + този клей.

# 186
Violina, 6oца, и ние хапваме по много и по често, нощни хранения - 2. Не знам как може да се промени това и трябва ли? За храненето в 9:30 ревем от 8  #Crazy. Може би някои деца са просто по-лакоми.  baby_neutral да са живи и здрави.

# 187
  • сто акровата гора
Здравейте мамита, да се разпиша и аз, че напоследък само чета, не остава време кой знае колко  Wink
Да кажа, че при нас също се разредиха аканията, преди на всеки памперс имаше, а сега е 3 най-много 4 пъти на ден ама е на кърма само, та не съм се шашкала.
За храненето много ме замисляте, защото аз се цедя и давам от шише, та сега изяжда по 120 мл на хранене, а мина на 6 яденета дневно, а като ви чета започвам да се чудя достатъчно ли е. Педиатърката каза че до 130 мл на хранене е добре, Соня не изглежда гладна, явно й стига. Иначе самичка си увеличи нощния интервал и си мина на 6 хранения, не съм правила нищо. Буди се към 4 - 4,30 и после 8 - 8,30 ч, а през деня си е на 3 часа. Къпем я около 9 - 9,30 ч. Обаче преди като я изкъпем и като дам бибата заспиваше като си довърши шишето, пък сега започна да се мотае, та ни отнема около 40 мин заспиването. Забелязвам че коликите се появяват към 8 и докато похапва след баня се присвива та явно затова по-трудно се успиваме  newsm78 Ама понамаляват коликите гадни мисля, давам Еспумизан май помага, преди давах Саб Симплекс, но или коликите са били по-силни или капките по не са действали.
А да ви питам, тъкмо се зарадвах че ми свършиха лохиите, и като потече една  кръв, като цикъл точно, ама много обилен. Цикъл било ми казаха нямало страшно, ама нали като кърмиш се бавел бре, изтекох направо, имам чуството че от месеци все нещо ми тече  ooooh!
Тъкмо си спомних какво беше това секс и айде пак на сухо  hahaha  но първият опит след раждането беше много добър и като чета тук важното е че е минал без травми  Joy Joy Joy
 Hug  bouquet Hug

# 188
Здравейте мамита, аз като чета какво пишете и започвам да се плаша. Моника папка всеки път различно, по 90 по 100, по 110... и до 200 стига понякога но от няколко дена яде малко и не мога да разбера нормално ли е, не е ли...?!? На консултация още не сме ходили, пуста грипна епидемия...
А цикъла ми никъде го няма, а като гледам доста вече го имат та и за това започнах да се чудя какво става.
А за секс.. какво е това бе хора? Мъжа е на сухо от една камара време, вече не си спомням от кога а аз нямам никакво желание, дано само не хукне по мадами че ще му изкълва очите  Joy

# 189
  • Бургас
Ето ме и мен   Hug
Петър спи в кухнята с баба си и аз веднага се докопах до компа.
Добре дошли на Иви и Авела!
Ние днес ставаме на 40. Ама у бургаско такъв ветер дуа Simple Smile че никъде нема да мърдаме.
Ама почерпка за вас ще има де. Айде за наше здраве черпя Simple Smile

pebble и ние още не сме ходили на консултация и вече издивявам, ше ти се невиди и грипната епидемия и чудото. Малкия дребчо има пъпчици по цялото тяло едни ситни такива и аз се побърквам.

боца нашто педи идва у нас един единствен път, след изписването от болницата и това беше. А за сокчетата не съм решила от кога да ги давам още. Аз общо взето съм в някакво странно неведение. За всичко чакам консултацията........ама търпението ми почна да се изчерпва.

Magesta аз за дуфалака от КланГ знам, че той не е лекраство и може да се дава на бебоци. Бях писала някъде по назад из темите, за това какво ни каза на нас педи, когато Петър не беше акал три дни, но пак ще кажа за всички, които имат интерес -  Да се  правят леки масажни движения по посока на часовниковата стрелка в/у коремчето около пъпчето, Разбира се не непосредствено след ядене. А така също свиване на краченцата към коремчето все едно колело се кара.... Ами да ви кажа честно помага. Опитайте и не ползвайте термометрите.

ivi2000 аз за колики вече абсолютно нищо не давам. Не смея да кажа, ама от няколко дни май ги нямаме и за това и чайчето спрях. Па да видим, все се надявам да са ни отминали вече. Иначе докато имахме единственото, което помагаше е като лежи по коремче или пък взимах Петър да спи в скута ми, а аз цяла нощ си държах ръката в/у коремчето му да го топли и само така се укротяваше.
Вержи давай на Лора да цока и от другата гърда, като не и стига, аз от как правя така пу-пу нямам проблеми.
Абе мадами само ние ли акаме кат за световно!! Всеки памперс пълен, пък ако знаете как шумно пръцкаме....... и как миишем Simple Smile Целия блок усеща кога Петър е къкън.
Ох секса е хубу нещо, ама нас с мъжо още не ни е огряло, кога ли?  newsm78

# 190
  • София
Ха хааа, ега ги сексуалната тема стана с това мойто сецване Joy

Shrew - поза Шива -  с единия крак държа мъжо да не изпадне, с другия лашкам кошчето и чат пат се протягам да наместя биберона Mr. Green
Ся за другата ръка не питай Joy Лелеее, ще ни закрият темата Laughing

Абе мацки, аз реших мойто диване вчера да го оставя на баба му и тя да му даде за първи път АМ, ей така един път аз да се пошматкам навънка. Ми познайте - не го иска Shocked С голям зор цокнал два пъти и после го изплюл възмутено Shocked Други бебета има ли да не искат АМ!?! Ако нещо пак  закъсам с кърмата какво ще го правя!!

# 191
Ние бяхме на църква и беше много готино.
Аз понеже съм пинтия няма да почерпя, стига сте яли лами такива........само си търсите повод да се натъпчите.  Twisted Evil
Трябва да слабеете ей, хем дебели, хем не пускате на мъжете си (с изключение на моята приятелка pontes).......е на таз душа, да не казвам друго......колко и трябва да започне да кръшка  Laughing

Моето момче ака 1-2 пъти на 24 часа.......Ники, сина ти голям дрсло  Grinning

ClanG, да знаеш, че те дебна мноооого изкъсо.......ха си сгафила, ха ти се спукала работата........па като пусна сина ми връз Дивна тогава да му мислиш  smile3533
Аз още си нося еднокртатнит гащи.....съблазнявм с тях мъжа ми, къса и действа  Crazy

# 192
Ох и ние не сме ходили на консултация,но така като гледам май сме качили доста.Разликата на Християн и батко му е 8г. и нищо не си спомням,но мисля че ни е време за сокчета и аз чакам педито да ни каже.Ядем по 120-130г. през 3 часа и през ноща също на 3 часа.Рядко ни се случва да пропуснем 1 хранене.Ядем МИЛУМИЛ и си акаме по 2 пъти на ден без проблемно.

Понтес какво АМ си давала на бебока,ние например изопщо неискахме да вкусим НАН(той е по солен) така ми казаха в аптеката и много бебоци не го предпочитат.

# 193
shrew, права си, все още имам няколко стомаха и се чудя какво да ги правя пък и дупе имам в излишък но тези килца само ще ми помогнат да натупам мъжа за евентуално кръшкане/ сега е в австрия та като се прибере ще го намачкам профилактично Simple Smile/

боца аз дадох 2 пъти на малката НАН и резултата беше яко колики, а доколкото разбрах на доста бебета така им действа. А за захранването... аз не съм започнала и не смятам и да почвам скоро, докато има колики няма да и давам нищо различно от кърма.

Ние пълним прилично памперсите.. прилично ли .. да-да, някой път чак до кръста и до пъпа имаме акано. На ден 2 памперса макс са ни напишкани само. Вече се търкаляме като пумпали и май скоро ще я ограждам с възглавници за да не тупне от леглото Simple Smile

# 194
Здравейте и от мен!
Nikki_Ivanova честито да ти е жив и здрав Петър!
А бе много ме разсмивате с тая тема която сте подхванали Joy....аз все още съм в отбора на непробвалите Blush...ама кво да правя още има някакви изтичания.....а бе колко време ви отне на вас това бе? newsm78
...а за килцата как се справяте? newsm78...мен ми се плаче newsm45...като баба меца съм Sad.....до нищо не ми е ...някой има ли си идея дали може да се приложи някакъв вид диета или нещо подобно докато се кърми?...
...Айде за сега да нацелувате бебешоците от мен...всички са много сладки lovekiss lovekiss lovekiss

Общи условия

Активация на акаунт