Паническо разстройство - 59

• 48 961
  • 771
  •   1
Отговори
# 450

Не мисля така, виждам го. Понеже в момента има много по добри пазари от Европа , се пренасочват медикаментите. Най общо казано. Все пак това е бизнес.

[/quote] Кои са тези пазари, Георги, а ние в Европа какво да пием за тревожност, бензо не било добре, антипсихотици също, те пък правят проблем с други органи, какво да правя с тази тревожност, вече ме побърква...

# 451
Здравейте, с ускорен пулс и тревожност съм вече месец,кардиолог ми изписа к@рлентор .След колко време започва да действа?Пия и седорел@кс,но май няма полза.
И аз бях така със ускорен пулс и тревожност. Бих те посъветвала да си погледнеш и кръвната захар и инсулин.
Но може и от нервите да ти е. До няколко дни се нормализират нещата. Аз все още от време на време имам ускорен пулс.

# 452
Здравейте:) А как се оправяте с ниското либидо, ако разбира се някои от вас страдат от това. Извинявайте за личния въпрос, но аз напоследък не се усещам кой знае колко сексуално настроена и в готовност за интимности, може и да е от хапчетата, но ще се радвам да ми споделите как сте в това отношение. При нас има клиники, които дават съвети и мисля, че дори и хапчета, но още не съм ходила и не съм искала помощ оттам, а и не зная дали е редно да пия оше хапчета и за това, мерси много предварително:)

# 453
  • Швейцария
Аз страдам от ниско либидо откакто почнах АД. Никак не се справям, насилвам се. Не е ок това, но още по-зле е да се чувствам зле. Наблягам на оралните ласки и така.

# 454
Jenny Bg, мерси за отговора! Аз даже си помислих, че не си обичам вече съпруга заради това ниско либидо:( и аз се натъжавам доста, но пък си казвам, че е от хапчетата и че ще мине с времето. Сега търся начини да се справям с това, някакво разнообразие да си внасяме, а в петък ще отида до клиниката да ми дадат съвет и ще ви кажа какво са ми препоръча ли, дано да има оправия...

# 455
  • Швейцария
Не се притеснявай, много хора сме така. Има един АД от групата на SNRI, който по-малко намалява либидото, по-точно не би трябвало да го намалява (Wellbutrin). Обмислям да премина на него, но пси хич не обича да прави промени и още сме в преговори.

# 456
Jenny Bg, мерси много, и тук го изписват, но за спиране на цигари. А интересно ми стана като джи пито ми каза да си изследвам хормоните и да видя дали та не е причината ниското либидо, но какви хормони, не каза точно. Аз все си мисля, че е от АД, но ще питам и в клиниката като отида, едва ли хормоните предизвикват такива неща..

# 457
  • Швейцария
Това с либидото не може да се сбърка. То става още от първата таблетка АД. И други хора в темата се оплакват, не е от никакви хормони, а си е страничен ефект. И антипсихотиците го имат. И моята пси ми развиваше теорията за хормоните. Изследвах си ги, за да млъкне и са наред.

Последна редакция: вт, 31 окт 2023, 00:34 от JennyBG

# 458
Не се притеснявай, много хора сме така. Има един АД от групата на SNRI, който по-малко намалява либидото, по-точно не би трябвало да го намалява (Wellbutrin). Обмислям да премина на него, но пси хич не обича да прави промени и още сме в преговори.
Не си в България, доколкото разбирам. Бупропиона(Wellbutrin) не ти го препоръчвам. Ти си решаваш , но този медикамент е един от опасните в дългосрочен план. Иначе наистина е ефективен, отслабва се дори от него, либидото много рязко се покачва, но риска от развитие на няколко вида рак се покачва в пъти.

# 459
  • Швейцария
Благодаря ти за инфото, Георгий. Няма да го сменям, пси и без това е против. Но това с либидото си е голям проблем, особено за семейни хора. Май няма изход.

# 460
При мен пък стана точно обратното с либидото, откакто започнах терапията.
Върнах си нормалния сексуален живот, преди това беше трагично..

Едни полови хормони в случая не мисля, че са излишни.
Успех!

# 461
Мерси много за мнения ви, ще поискам в петък да ми направят изследвания на половите хормони и ще споделя резултати и съвети от докторите, мерси:)

# 462
Здравейте, днес след 10 години ремисия реших отново да посетя моята психиатърка. Уточнихме лечението и дозировката. Това което ми направи впечатление е, че ми каза, че от Золофт не се дебелее, а от Ципралекс (който пия аз) се дебелее. Въпреки това ме остави на Ципралекс,  защото аз го пия от години и той ми действа успешно. Освен него пия и Флуанксол.  Чудя се каква е разликата между Ципралекс и Золофт и дали е добра идея след години пиене на Ципралекс да мина на Золофт? Иначе ми каза, че Ципралекс е добър антидепресант.
Ще се радвам да споделите вашето мнение и опит.
Ще помоля и Георги да се включи с информация за това кой от Ципралекс и Золофт е по - добър АД за паническо разстройство и по- пречистен, като мидикамент и съответно и двата АД ли действат на килограмите?

Последна редакция: вт, 31 окт 2023, 15:18 от elica_2007

# 463
Здрвейте. Какво означава 10 гос ремисия, защото рабирам, че сте пили лекарства през това време? Ремисия не е ли ако си добре и не пиеш нищо. Като ви чета и се зачудих кой е верният начин аз пия и спра ли мине се малко време и пак зле. ПреЗ тези години на минимална доза ли сте били?

# 464
Аз в момента пия корейски чай от корен на жен шен, за който казват, че е естествена съставка за повдигане на либидото, но го пия от 2 седмици и не съм видяла кой знае какъв ефект, но и той като всяка билка явно трябва да се пие по-дълго време, за да има ефект.

Общи условия

Активация на акаунт