Паническо разстройство - 59

• 48 885
  • 771
  •   1
Отговори
# 525
И аз съм на същото мнение за женски практики, енергийно лекуване, отваряне на чакри и т.н. При лабилни хора определено оказва влияние и често отрицателно. При мен много добре действаше разходките сред природата, с придружител разбира се, гледане на комедии, пак в компания, защото когато сме сами почваме хипохондрии и пр.

# 526
Iamher, съжалявам за състоянието ти. Според мен трябва да посетиш отново психиатър и потърсиш подкрепа в близките хора около теб.
При мен за натрапчивите мисли ми изписаха Флуанксол и помогна, може да питаш психиатър ти.
Успех!

# 527
lamher, точно в такъв епизод не съм била, но наскоро ми се случи нещо ново и много странно, психотерапевтът ми го нарече ‘дисоциация’. След конфликт с важен за мен човек и допълнителна дискусия с мъжа ми, изведнъж просто… изключих. Спрях да усещам, да виждам, да чувам… гласът на мъжа ми беше като ехо, като след девет пещери в десета… никакви емоции, нищо, само мисълта как искам да ме няма и желание да сложа край… психотерапевтът ми също очевидно не смята, че бих го направила, неговото обяснение е, че тази агресия, насочена към мен самата, е от невъможността да я проява към другите, за да се защитя (а аз обикновено доста настървено се защитавам Simple Smile ) края на месеца имам час при психиатъра си, до тогава трябва да реша дали да пробвам други АД. Иначе и аз не мисля, че съм депресивна, от психиатъра за четири срещи имам четири различни диагнози, а психотерапевтът ми ми постави пета Simple Smile ОКР имах преди години, сега е нещо друго, по-комплексно вероятно…

# 528
Iamher, съжалявам за състоянието ти. Според мен трябва да посетиш отново психиатър и потърсиш подкрепа в близките хора около теб.
При мен за натрапчивите мисли ми изписаха Флуанксол и помогна, може да питаш психиатър ти.
Успех!
само флуанксол ли пиете и аз го пия

# 529
Успех!
само флуанксол ли пиете и аз го пия
Пия Флуанксол и Ципралекс сутрин по 1т.

# 530
Здравейте, от около 7-8 месеца пия Есобел. Чувствам се добре, обаче почнаха да ми излизат големи синини. Четох, че може да са от АД. На някой случвало ли му се е?

# 531
Здравейте!
От известно време ми се случват странни неща, но не знам дали се дължат на паник атаки.
Имах типични симптоми на високо кръвно около завършването ми и така до ден днешен макар и да отшумяват вече. През цялото лято не вярвах, че може да имам високо кръвно, но вчера се осмелих да отида на лекар кардиолог и разбрах.
Още на следващия ден (днес) увеличих движението и намалих кафето. До декември миналата година бягах полумаратони и не съм имала такива симптоми.
Обаче бях прекалено слаба и почти винаги имах ниско кръвно. Как от ниско кръвно изведнъж стана високо, и от нисък пулс стана висок?
Определено дори и движението, което направих днес се отрази благоприятно. Симптоми имах само няколко пъти, а не постоянно като в предните дни.
Иначе нямало нищо притеснително според лекаря. И в крайна сметка на 20 и няколко, предполагам, че е малко вероятно и попринцип.
Та в крайна сметка-как разбирате, че не е просто високо кръвно, а е предизвикано от паник атака?

# 532
  • Бургас
Възможно ли е при тревожност да изтръпва десния крак, по точно стъпалото и пръстите?

# 533
Здравейте. Бях се изгубил, тъй като много добре ми повлия Велаксина и реших да не чета такива неща да не се сещам. Да ама всичко хубаво за има няма 2 месеца. Преди 4-5 дни настинах и започнах да пия някакви неща на собствена глава. Прахчета, Нурофен стоп Колд и тн. Първите 2 дни бих прахчета от 3 тия почнах с Нурофен стоп Колд и изведнъж ада се завърна. Брутална тревожност и всички останали депресивни и както там се казват състояния. Та въпроса ми сигурно е доста тъп, но възможно ли е тези лекарства да блокират антидепресанта или да се случва нещо друго или просто съвпадение и въпреки ад, ще си имам такива моменти? Благодаря предварително!

# 534
https://www.lekar.bg/2444/psiholog-psihoterapevt/

Позволих си да сложа тази статия, защото съдържа много контакти, ако модератор прецени да я премести в началния пост или  в по-подходяща тема.

# 535
Здравейте. Бях се изгубил, тъй като много добре ми повлия Велаксина и реших да не чета такива неща да не се сещам. Да ама всичко хубаво за има няма 2 месеца. Преди 4-5 дни настинах и започнах да пия някакви неща на собствена глава. Прахчета, Нурофен стоп Колд и тн. Първите 2 дни бих прахчета от 3 тия почнах с Нурофен стоп Колд и изведнъж ада се завърна. Брутална тревожност и всички останали депресивни и както там се казват състояния. Та въпроса ми сигурно е доста тъп, но възможно ли е тези лекарства да блокират антидепресанта или да се случва нещо друго или просто съвпадение и въпреки ад, ще си имам такива моменти? Благодаря предварително!

Има взаимодействие между тях, аз от психи знам, че не се пие Нурофен с ад.

# 536

Аз винаги, като съм болна имам засилване на тревожността, независимо кои хапчета пия

# 537
Здравейте.Страдам от социално тревожно разстройство(социална фобия), някой от симптомите се препокриват с паническото разстройство, но все пак е по-различно.Имам психосоматични симптоми при социални контакти.Някой друг с такова разстройство? От  1 месец пия золофт и флуанксол.Имам известни подобрения.

# 538
Самата имунна система като се бори се ускоряват всички процеси и нервните импулси. Веществата ибупрофен, псевдоефедрин и т.н. дават още повече стимул на нервната система. Докато оздравееш, ще си така. Нормално е. Действа си велаксина, просто нервната система е по възбудена при имунен отговор.

# 539
Здравейте,
включвам се с нещо странно което ми се случва, но не и непознато за мен.
Преди 4 години след тежка депресия отключих страх и постоянна тревожност, която ми повля на храненето. Всяка хапка буквално ми засягаше в гърлото. Не можех да се храня нормално- само с течни храни и това се задълбочаваше. Започнах да ходя на психолог и на психиатър, който ми изписа антидепресанти. Те подействаха много бързо при мен и за 2 седмици, всичко отшумя. Преди 1,5 ги спрях, защото реших, че вече съм ок и не са никак безопасни и ще мога сама да се справя. Да, ама не! Преди около месец, отново след стрес, свързан с болест на родител и Слава Богу се оказа нищо сериозно, аз буквално се сринах. Не знаех къде се намирам от притеснение и драмата с храненето се повтори. От 2 седмици изпитвам оновачувство на притеснение в стомаха. Гърлото буквално ми се затваря, защото постоянно имам позиви да заплача и се храня на сила.
Как да си помогна? Имам семейство и дете за което да се грижа, а аз постоянно съм притеснена. Не мога да си изпълнявам обичайните задължения, потънала в мисъл, следващата хапка дали пак ще ми застане в гърлото! Имал ли някой моя проблем?

Общи условия

Активация на акаунт