Паническо разстройство - 59

• 48 816
  • 771
  •   1
Отговори
# 585
Пия от години комбинацията Ципралекс и Флуанксол,  от която съм супер доволна. Нямала съм странични ефекти, може би малко повече спане. А относно гаденето при мен много често се появява, когато съм в нестабилен психически период или ПА.
В началото като ги почнахте имахте ли гадене или болки в стомаха? Помните ли?
До колкото си спомням нямах подобни симптоми

# 586
  • Швейцария
И аз съм пила тази комбинация. Нямах гадене.

# 587
Към всички пили комбинацията Ципралекс и Флуанксол - помните ли с каква доза започнахте? Струва ми се, че моята е доста силна и май не ми е ок. Цип (1-0-0) Флуа (1-1-1) и Атаракс вечер 1, но него още не съм пил! Благодаря на всички писали!

# 588
  • Швейцария
Аз навремето с Ципралекс 10 мг 1-0-0, Флуанксол 0.5 мг, 0-1-1. После качих Ципралекс на 20 мг.

# 589
Хора не се издържа. Развих страшна Агорафобия след много силна Паника атака на място, от което не можех да изляза около час и не може да мръдна от скованост и сърцебиене. Уплахата беше силна и от тогава, вече месец аз НЕ мога да изляза от дома Sad
Искам, но не мога. Изляза ли от апартамента се започва, сърцебиене, изтощение, уплаха, задъхване и паник атака.
Приемам Есцитил и Клонарекс.
Моля ви някой с Агорафобия да каже как го е преодолял. Аз не мога да изляза дори пред болка. Изляза ли, чувствам зверско изтощение и веднага паника.

# 590
Надя, отиди на психиатър да ти смени терапията. Явно есцитила не ти помага. Не затлачвай това състояние, защото се задълбочава. Аз го преодолях с правилно лечение -медикаментозно. Това да се самонавивам да излизам, да съм силна, вятър работа- седях насред улицата с болки в сърцето и задух. Някой трябваше да ми е асистент да ме прибира. Не го причинявай на близките си.

# 591
Преди няколко дни бях писала, че докторът ми смени Серопрама със Стимулотон. И сега само треперя дали няма да се проявят някакви нежелани състояния. Имате ли представа, ако това се случи, до колко време трябва да се проявят? Днес имах мнооого лека тревожност и мравучкане и се чудя дали е от смяната и ще се увеличат ли тези състояния.

# 592
Преди няколко дни бях писала, че докторът ми смени Серопрама със Стимулотон. И сега само треперя дали няма да се проявят някакви нежелани състояния. Имате ли представа, ако това се случи, до колко време трябва да се проявят? Днес имах мнооого лека тревожност и мравучкане и се чудя дали е от смяната и ще се увеличат ли тези състояния.

Пак съм аз. Към тези състояния ми се появи и силно гадене. Нормално ли е това? Писах на психиатъра, но не ми отговаря. Ще има ли някакъв проблем, ако пак се върна към Серопрам (след съгласуване с лекар, разбира се)? Пак ли ще има тези симптоми като сменя АД, нищо че съм го пила 2 години (Серопрам)? 4 дни съм пила Стимулотон.

# 593
  • София
Няма да има проблеми да се върнете на серопрам.
Аз също бях така със стимулотона - 2 месеца гадене и постоянни болки в корема. Общо 3 месеца търпях, но като не се оправиха нещата, просто го смених. При 30% от хората, които го пият, има проблеми точно с храносмилателната система. Често води и до микроскопичен колит. Не знам защо някои психиатри обясняват колко лек бил и как нямал никакви странични ефекти...

# 594
Няма да има проблеми да се върнете на серопрам.
Аз също бях така със стимулотона - 2 месеца гадене и постоянни болки в корема. Общо 3 месеца търпях, но като не се оправиха нещата, просто го смених. При 30% от хората, които го пият, има проблеми точно с храносмилателната система. Често води и до микроскопичен колит. Не знам защо някои психиатри обясняват колко лек бил и как нямал никакви странични ефекти...

Много благодаря. Чудех се дали не си внушавам, защото се опасявах, че ще има някакви нежелани реакции при смяната, но явно не съм единствената. А имахте ли някакви проблеми, когато го сменихте с друг? Чудя се дали това, че съм го пила 4 дни ще е проблем. Много се страхувам от нежелани реакции, защото си спомням като започнах Серопрам, не ми беше много комфортно. Но се успокоявам, че тези 4 дни едва ли чак пък толкова се е натрупало, за да имам проблеми.

# 595
Аз смених Ципралекс със Сероксат след близо 3 месеца употреба на първото.
Не съм имала никакви нежелани реакции и дискомфорт.
За 4 дни не мисля, че изобщо има смисъл да се притесняваш. Simple Smile

# 596

Много благодаря 😀

# 597
Какво наложи смяната на Ципралекса? В момента го пия и ме интересува всякаква информация!

# 598
Какво наложи смяната на Ципралекса? В момента го пия и ме интересува всякаква информация!

За времето, в което го пих не даде очакваните резултати.
Със Сероксата се чувствам много по-добре.

# 599
Здравейте!Много моля някой да ми каже Есобел може ли по време на бременност?

Общи условия

Активация на акаунт