Пациентки на ЦРЗ "Надежда" - тема 91

• 52 652
  • 741
  •   1
Отговори
# 540
Здравейте, искам да планирам нов ЗЕТ идните месеци. Този път мисля да мина консултация с имунолог, който не работи в болницата. Дали, ако имам предписана терапия от такъв, би било проблем да се съчетае с терапията от репродуктивния в Надежда? Някой има ли такъв опит?

# 541
  • На изток от Ада
Здравейте, искам да планирам нов ЗЕТ идните месеци. Този път мисля да мина консултация с имунолог, който не работи в болницата. Дали, ако имам предписана терапия от такъв, би било проблем да се съчетае с терапията от репродуктивния в Надежда? Някой има ли такъв опит?
Няма да има проблеми

# 542
Здравейте след трансфер на 1 ембрион на 23.11  имах положителен тест  направих вече преглед  (при друг гинеколог, извън клиниката).Лекарят каза, че е празен сак и няма ембрион. Искам да попитам възможно ли е да направя медикаментозен аборт? В 8г.с. (сака отговарял на 6г.с. , но не съм сигурна).
Според гинеколога, при когото ходих трябвало абразио. Нямало съм да мога да изхвърля толкова голям сак 1.92см. Аз обаче искам да чуя и вашето мнение
Някой правил ли е в 8г.с МА?

Последна редакция: вт, 02 яну 2024, 18:30 от Sunshine033

# 543
Sunshite, съжалявам за лошите новини. Според мен отиди да те видят и за второ мнение.
Мисля, че е възможен МА на този етап. Док най-добре ще те насочи кое да направиш.
Аз направих абразио в 7 г.с. Имаше възможност и за МА, но поради куп фактори избрах другото.
Пожелавам ти бързо възстановяване.

# 544
Съжалявам за случилото се!
Моят аборт не беше МА, а естествен, но ембрионът отговаряше точно на 6-7 седмица. Не е никак приятно преживяване, но очевидно е възможно 🙂 абразиото ще ти спести кървавата част и адските болки, но мисля, че възстановяването на матката след него е по-продължително

# 545
Някой знае ли каква диагноза изписват в болничния лист, след като изтекат 15-те дни, които дават за след трансфера. Нали 15 дни се полагат или бъркам?
Заплашващ аборт или пак нещо, свързано с лечение за безплодие

# 546
Здравей от мен kukuruku1234 Simple Smile и успех!!
Имам спомен, че пише "изкуствено оплождане" - 15 дни или колкото кажеш до макс 15, аз бях взела 7.

# 547
Момичета, преди 5 дни ми направиха вакуум аборт в 7г.с, в деня на аборта имах кървене и на следващия ден вече не, болка нямах никаква до днес. Боли ме корема и ниско долу, от време на време ме прерязва. Търпима е болката, но е неприятна, не съм взела болкоуспокояващо.
По-скоро ме притеснява защо ме боли ?
А днес бях на преглед (бях си запазила час още в деня на аборта), доктора ме прегледа с ехограф (корема) и каза че всичко е наред. Тази вечер се засили болката, през деня почти я нямаше и затова само му споменах, че ме наболява.
Но сега вече се притесних, възможно ли е да имам задържана кръв или нещо останало и да не се вижда на ехографа ?

# 548
Здравей от мен kukuruku1234 Simple Smile и успех!!
Имам спомен, че пише "изкуствено оплождане" - 15 дни или колкото кажеш до макс 15, аз бях взела 7.

Благодаря ти, Одри. А след 15те дни какво пишат...аз за първия период ще си взема от личния лекар

# 549
Не съм взимала, ма след настъпила бременност, ще е същото дето биха писали при естествено.

# 550
В 7г.с. направих медикаментозен аборт- изчистих се перфектно (беше декември 2021г.). Предписаха ми 2 вида хапчета,  но не пазя рецептата и не си спомням какво пих. Тогава бях в Щерев и докторката препоръча абразио, но аз категорично отказах. Тя каза, че плодния сак бил голям и т.н. Аз настоявах за хапчета. Тя се съгласи. Изчистих се за една нощ. Няма да лъжа- болеше много, но на сутринта нямаше и спомен от болката- продължи си като нормален цикъл. Лично за себе си смятам, че направих правилния избор.
Здравейте след трансфер на 1 ембрион на 23.11  имах положителен тест  направих вече преглед  (при друг гинеколог, извън клиниката).Лекарят каза, че е празен сак и няма ембрион. Искам да попитам възможно ли е да направя медикаментозен аборт? В 8г.с. (сака отговарял на 6г.с. , но не съм сигурна).
Според гинеколога, при когото ходих трябвало абразио. Нямало съм да мога да изхвърля толкова голям сак 1.92см. Аз обаче искам да чуя и вашето мнение
Някой правил ли е в 8г.с МА?

# 551
Здравейте, някой има ли мнение за д-р д-р Сали Рафик? За Аборт става въпрос..

Последна редакция: ср, 03 яну 2024, 12:49 от Sunshine033

# 552
Здравейте, някой има ли мнение за д-р д-р Сали Рафик? За Аборт става въпрос..
Не съм го чувала и нямам мнение. Но ако бременноста е от трансфер и си при репродуктивен не може ли той да го извърши, за да не търсиш друг?

# 553
Не ми се налагал аборт, но съм имала контакти с д-р Рафик няколко пъти - на няколко визитации след раждането ми още като беше в Щерев, и веднъж ме преглежда тя по спешност като следяхме за инзвънматочна бременност, като моя лекар ме насочи към нея, вече в Надежда. Впечатленията ми са добри - мила, внимателна, обяснява какво гледа и какво вижда. Както казах - за аборт обаче не мога да дам мнение. И съжалявам, че се налага такава процедура при теб, sunshine

# 554
Момичета, някой има ли представа кои лекари ще са дежурни в събота?

Общи условия

Активация на акаунт