ДНЕВНИК - да отслабнем заедно - тема 114

• 64 408
  • 758
  •   1
Отговори
# 210
  • в пералнята
Искам да ви покажа нещо за спорта.
Правя си експеримент в момента и ходя на спининг по 4 пъти в седмицата. Натоварването е много високо и реално, защото се следя със сензор за пулса. Тоест не скатавам.
През по-голямата част от тренировката съм с над 91% от максималния за мен пулс от 198.
За септември съм направила 17 тренировки по 45 минути, което е почти 13 часа спининг. Изгорила съм почти 15000 калории, което се равнява на 2 кг.
На втората седмица бях с половин килограм надолу, който обаче се върна, та съм в изходна позиция.
Мисълта ми е, че ако няма ограничения в храната, спортът е абсолютно напразен за сваляне на килограми.
Обаче има нещо друго - аз ходя рано сутрин, в 6, през ден. В дните, когато ходя, имам съвсем различно настроение. Обзема ме едно огромно щастие, когато се кача в колата на път от студиото към вкъщи. И се чувствам като супермен. Денят ми след това е винаги много продуктивен и положителен.
Така че си заслужава напълно.
Аз продължавам, защото съм си обещала да опитам 2 месеца с интензивен спорт и да видя как се отразява на тялото и духа ми.

# 211
  • Враца
Мда, сигурна съм, че е така. И аз съм спортувала в някакви периоди.
ОБАЧЕ!
Скрит текст:
От години се чувствам претоварена с ангажименти и това продължава и не спира, и не се променя, и умората се трупа...
Преместихме се в друг град преди 3 седмици. От тогава пренасям багажи, редя, чистя... Обаче работата ми е в предния град. И пътувам, и поемам много ангажименти за кратко време, за да успея да се спрявя... а бях си обещала, че като дойдем тук, в по-спокойния град, ще отделям време и за спорт. За сега не става.
Като капак и вчера мъжът ми замина за 3 месеца и ще трябва да гледам децата сама.
Надявам се след 2-3 седмици нещата да се успокоят, защото не се чувствам добре, а всеки ден съм смазана от умора.
Та това е при мен. Поне опитвам да ходя повече, което тук е много приятно и напълно постижимо.

Последна редакция: сб, 30 сеп 2023, 16:33 от Трън в Очите

# 212
Това е абсолютно вярно,аз спортувам от години заради самата форма на тялото и радостта от тренировката ,а не за отслабване...но виж от ниско интензивното кардио -ходене ,колело наистина се сваля ..

# 213
Това е абсолютно вярно,аз спортувам от години заради самата форма на тялото и радостта от тренировката ,а не за отслабване...но виж от ниско интензивното кардио -ходене ,колело наистина се сваля ..
Сваля се с постоянство и с лееек контрол на чинията. Без да става обсесия. И след първоначалната еуфория от тежки тренировки. Когато сме си намерили "нашето".

# 214
Arhinora,
Да и аз имам такова наблюдение. Когато бях малка спортувах като професионалист по 3 часа на ден 4 пъти в седмицата и събота 8ч. С такова натоварване и метаболизма на дете е трябвало са съм изчезнала..

# 215
Не се сравнявайте с другите като става въпрос за спорт (а и не само), не гледайте кой прави йога, кой кара колело, кой вдига тежести 6 дни в семицата... Фокусирайте се над това какво може да направите днес,  за да сте по- добри от вчера, защото винаги ще има някой който тренира повече, който е в по- добра форма и т.н.
Ако не тренирате изобщо, започнете с малко, тази седмица правете  10 минутна тренировка, другата седмица 15...
Аз съм си единствената конкуренция и това е Simple Smile

# 216
Glossycherry, амин! 🍻

# 217
Наистина ще почна с нещо дребно, аз и сега си правя сутрешна гимнастика, но много я претупвам... с храната съм екстра вече.

# 218
Е..да ! Ударно начало =ударен край! Пък и познавам жени ,които тренират леко по 20 Мин на ден макс ,без тежести и нищо +ходене и да речем и калориен дефицит ,които постигнаха откъм визия много по-добри резултати от мен😀
Моите тренировки са no joke💪🤣
Особенно последно време като добавих и боен спорт към силовите ,но на мен да изглеждам фина и изтънчена не ми е основен приоритет така ,че не се оплаквам...

Последна редакция: сб, 30 сеп 2023, 16:25 от No_frame bitch

# 219
Относно спорта, аз го практикувам най-вече за цялостен тонус, подобряване на цялостното състояние, както и за някакво моделиране на тялото. Не исках, когато свалям да се отпусна и да ми виси кожата. То в един момент и това ще стане, от ЕГН-то не мога да избягам, но поне докато мога да го отложа, ще се старая. Както каза някой по-горе, след спорт се чувствам отлично, щастлива и енергична. Не съм на силови тренировки, а на нискоинтензивни/кардио.

# 220
Добро утро,
Идвам само за да потвърдя, че след фаста на 29 след който бях -1.2кг и следващият ден на 1200кк, тази сутрин съм на нула спрямо преди два дена. Т.е. тия 1,2кг не са отслабнати нито грам.

# 221
добър ден Coffee
днес е 1ви, добро начало за добри планове Laughing
за октомври съм намислила:
домашен спорт - планк, обръч, лицеви опори и йога
фитнес - тичане на пътека, табата
диета - карнивор или фитнес-диетата ми от Еми

през измината седмица се хранех с препечени филийки и солети

прекрасен да ви е октомври, девойки Flowers Maple LeafFlowers HerbFlowers Fallen LeafFlowers LeavesFlowers ChestnutFlowers GrapesFlowers Seedling

# 222
Успех през октомври с отслабването(и стягането) на всички! Заформила се е страхотна дискусия и съм сигурна, че е полезна не само на мен, благодаря ви! Ще споделям и аз, когато имам какво да кажа. Аз си поставям цел до Коледа минус 3 кг. и ще работя върху това. Близко съм до предната десетица на кантара и ще се похваля, когато я видя. Хубав ден! 🌞

Последна редакция: пн, 02 окт 2023, 10:49 от sis_ko

# 223
Успех и от мен!
Аз напредвам добре. След кто цели 9 месеца бях стабилно на 63 кг, сега всеки ден гледам как кантара върви надолу. Мисля, че ще успея с целта 59 до Коледа. Simple Smile

# 224
Аз стигнах до извода,че качените кг са от бушуващите ми хормони и се надявам този месец МЦ да се завърне. В момента никакви подходи и врътки не работят. Мрън....

Общи условия

Активация на акаунт