Отговори
# 360
  • София
Хепатит Б не се ли реимунизираше попринцип на 10 години?
Бях гледала преди време, понеже май имаше някакво разминаване между нашия и немския имунизационен календар. Нали голямата ми девойка имаше проблем по този повод преди заминаването за Сеул. Но не помня точно какво беше. Ако Грант чете,  може да каже kак е там и как е тук Simple Smile Но пък от друга страна - не съм чувала другаде да ги реимунизират масово бъдещите бг доктори, май само в  Аахен.

Последна редакция: ср, 11 окт 2023, 19:46 от пенсионирана русалка

# 361
  • тук-там
Кристели, и в Улм е било подобно началото при медиците. Девойката закъсняла с половин час за посрещането на зайците. Всички я загледали и един батко я поканил на първи ред, където нямало никого. Раздали им тестове на тема анатомия (входящ), където въпросите били специфични от сорта на: как се казва еди коя си костица на латински? Не знаела почти нищо. Както и останалите. Събрали тестовете и им казали, че само взелите изпита ще могат да присъстват на лекциите. Останалите ще си учат самостоятелно. След което им обявили: а сега ще ви направим първа демонстрация по анатомия за първия изпит след 2 седмици. След което излезли няколко младежи по боксерки и с чаши бира. Започнали да танцуват … Последвали игри по групи, включващи и обиколка и опознаване на града с по двама титури от 3 курс на всяка група. Наградата била, разбира се, много бира и немски кръчми. За сега тече веселата част Simple Smile

# 362
След което им обявили: а сега ще ви направим първа демонстрация по анатомия за първия изпит след 2 седмици. След което излезли няколко младежи по боксерки и с чаши бира. Започнали да танцуват …

🤣🤣🤣 Mtz, в Аахен направо си е имало голи Д-та, а отпред хартиени смокинови листа 😂😂😂 Реших да не го споменавам, че да не скандализирам майките на бъдещите кандидат-студенти. 😊 Аз и сега се облещих, а госпожицата ми вика "Е, какво пък толкова, поне са млади д-та, на практиката видях много, ама дърти."  Тук спрях да коментирам 😅

Русалке, да, точно. Започват с три седмици семинари и упражнения и след това изпитче. Днес горкият манекен е имал травма на главата, а утре ще му правят пункция. 😁
Вчера подробно са им обяснили Modelstudienganga с всичките му практики от самото начало. Всичко звучи много интересно.

# 363
  • тук-там
То и аз спестих колко бира и йегермайстер са изпили. Всяка игра включвала с пиене Wink
Абе скоро ще ги натисне ученето, та да се кефят овреме Wink

# 364
  • София
Aaaa,  такива забавления има и по време на ученето... За разнообразие дето се вика. Joy
 Голямата ми девойка и нейни състуденти бяха ходили на  Volksfest-a в  Нюрнберг специално за ladies' night , когато всички атракциони са на половин цена за женския пол и за  мъжете, преоблечени като жени..Laughing Това с облеклото мъжката част от студентската им компания го беше преглътнала в името на майтапа и забавата - двуметров младеж като двукрил гардероб в раменете, издокаран с пачка за балет,  с клин за фитнес, натикан в  не толкова "женските" кубинки 45-ти номер, с впита тениска и с дамско шалче около врата..Май малко свръх им беше дошла на момчетата кръчмата, но не в частта с пиенето,  а  в онзи има-няма половин час, предназначен за  мъжки стриптийз в чест на дамите в конкретната вечер.. Да  подчертая за шокираните - не съвсем пълен, точно до ниво боксерките на  бъдещите доктори от Уни Улм. Никога не съм се сещала да питам дали има обратната вечер - надали. И в общежитията има чат-пат партита с надпиване. Не знам как се казва играта, нито какви са точно правилата, ама ползват за нея пластмасови чашки и мнооооого бира.

Та явно пиенето и разсъбличането са вече доказани в  Бавария, Баден Вюртемберг и Северен Рейн Вестфалия. Друг да сподели за другаде? Stuck Out Tongue Winking Eye Съвсем ще прогоним обаче бъдещите кандидати.

Но несъмнено редом с  тези забави ще им се наложи и сериозно да си поседнат студентите на не голите  д***та с цел учене.

Последна редакция: ср, 11 окт 2023, 23:08 от пенсионирана русалка

# 365
  • München, Deutschland
Лейдис найтът в Нюрнберг си е стара традиция, точно както го описвате. Джае понякога не пускат чисто мъжки групи, трябва да са с жени. 😃

Русалче, играта с бирата и чашките е вероятно beer pong. 😃

# 366
  • София

Русалче, играта с бирата и чашките е вероятно beer pong. 😃
Точно. Като каза снощи името, се сетих, че и топчета за тенис на маса има в играта. А в късния ми  разговор с голямата хем се поограмотих за правилата (не че ще ми се наложи да ги прилагам), хем научих нещо любопитно.Laughing В магистърската й програма нали имаше двама американци, та единият бил казал на едно такова парти, усмихвайки се закачливо,  че играта била измислена някога от студенти в университет в Хановер. Поизненадани били останалите, ама няма да спорят, я...А той моментално се разхилил и казал  - хванахте се. Не немският Хановер, хора, става дума за Хановер в САЩ , където се помещава Dartmouth College от бръшляновата лига. Точно там са играли за първи път.

Последна редакция: чт, 12 окт 2023, 11:44 от пенсионирана русалка

# 367
Плащането с револют за картата за транспорт е прието, благодаря ви много. Получила е одобрение и чака картата в приложението. И в ЛМУ е имало игри, бири и оскъдно облекло. Също и "тест" за допускане до упражнения Simple Smile

# 368
  • Пловдив
В Дармщат сега им тече опознавателната седмица Smile Състезателни игри на стадион, кръчми, бири, довечера май имат караоке. Нищо не казва за голи д-пета, ще го питам за статистиката ))) Но още в първия ден са ги предупредили, че другата седмица купонът свършва Grinning Имат си ментори на всяка малка група. Теглили са жребий как се разпределят по групите. Впечатлен е и от залите, библиотеката...

# 369
В Аахен в петък щяло да има БГ парти Simple Smile Засега в групата в Уотс ап били 120 човека за партито.

# 370
  • София
В Аахен в петък щяло да има БГ парти Simple Smile Засега в групата в Уотс ап били 120 човека за партито.
При едно такова бг парти едната ми девойка беше на гости в Аахен на близначката си. Решила да се разпише и тя, за да види съученици от гимназията, следващи там. Видяла ги, ама навън, понеже вътре било опушено на макс,  до степен непрогледно. Не каза тогава Wink нищо за алкохолната част и т.н, но по съвпадение и този петък ще е при  сестра си, може пък този път да разкаже повече, ако отидат. Laughing

# 371
В Хале купона свърши, от тази седмица започнаха лекциите - физика, химия, биология, цитология, терминология. Записал е туториум по физика. От другата седмица започват анатомията и упражненията. Обемът материал е огромен. Започна все по-често да учи в библиотеката. Единия от съседите свири на пиано, другият е авганец по Еразъм, цял ден говори по телефона на висок глас.

# 372
  • София
И без да има непременно шумни хора около тях в общежитието, много студенти учат в  библиотеките. Питала съм една от девойките ми защо предпочита там пред вкъщи. Каза ми, че ако си е в стаята, все ще намери с нещо да се разсейва. Докато в  библиотеките и Lernräume-тата всички учат и ти самият няма къде да ходиш, та правиш същото Wink

Тотони, в  междинната квартира на голямата ми дъщеря, след миниапартамента  на Щудентенверк и преди сегашното й жилище, имаше оперна певица (просто в града освен университет и хохшуле  има също и консерватория Simple Smile). Та нея конкретно не съм я питала защо ходеше тогава в библиотеката. Третата пък е другата крайност, предпочита си ученето в стаята. В библиотеката се срещаха само за домашни, тоест групово да разгледат задачите още веднъж преди да ги пуснат.

Последна редакция: чт, 12 окт 2023, 13:04 от пенсионирана русалка

# 373
Колко е хубаво децата да споделят преживявания от студентството! След снощното ни чуване се чувствам по-спокойно, защото преди това дни наред се опитвам да говорим, и все е зает... А Ахенското парти се организирало от завършил доктор. В тази връзка има ли деца, записани при личен лекар в града? Доколкото разбрах можело да се запишеш при личен лекар, ако работи с ЕЗОК. Ние за всеки случай сме казали на личната тук, че ще я търсим за консултации по телефона и съм го изпратила с една торба лекарства, дано не се налага.

# 374
Привет на всички.
Доставихме и ние момичето в Мюнхен. Чувства се добре. Откъм настаняване нещата са чудесни. Свърши работата с регистрацията в общината. За картата за транспорт револют сметката свърши работа. Текат разни опознавателни дейности в кампуса. Мина първото парти за първокурсници-според нея било средна работа, много немска музика непозната за нея. Смях се защото ми каза-оффф, много съм уморена от говоренето на немски, ужасен език, не съм говорила толкова през годините в гимназията.

Общи условия

Активация на акаунт