Модни тенденции в прическите и всичко за косата - 20 тема

• 68 858
  • 910
  •   1
Отговори
# 180
  • Варна
Аз казах и на фризьорката, че реално шампоан и балсам ползвам и не я суша със сешоар, та затова е и здрава. Но тя каза, че и да ползвам пак няма да я съсипя, защото е ген. И все пак не мисля да я горя. Аз даже не я и боядисвам, макар че белите коси се множат, но.... ще се опитам максимално да изчакам до боята. Тя спомена и за някаква био боя или нещо такова, която покрива белите косми и не гори косата, но бързо падала. Та живот и здраве на такъв вариант бих се спряла.

Glossycherry, благодаря за мнението.

Caroline_Bingley, благодаря и на теб!

# 181
Мислила ли си за къна? Твоята коса е тъмна, смятам, че къната ще изглежда много добре. Това, ако харесваш червеникави оттенъци разбира се.

# 182
  • Варна
Не, добре, че поне разбрах за щадящ метод за посивелите коси. Хич не искам да я почвам с боядисването, изобщо даже, но и този момент ще дойде за съжаление...

# 183
И аз не искам да я боядисвам и ще отлагам до последно. Добре, че не ми се налага за момента, защото аз не съм видяла досега хубава боядисана коса. Всички бои, дори и най-щадящите увреждат косите, а за тънки коси са страшен бич. Винаги изглеждат като слама.

Правих опити с касия и къна, покрива, но става червеникаво, а аз съм тъмноруса. Като дойде времето, ще го мисля, но изпитвам страшно вътрешно съпротивление към химическите бои. И от алергии ме е страх.

# 184
Странно, обикновено късия косъм не тежи толкова много и не би трябвало да е пак залепнала за скалпа ти. Но щом си пробвала, явно това е без резултат. Аз също съм била с коса като твоята дълга, била съм и до раменете. Не ставаше двойно обемна от късата й дължина разбира се, но визуално изглеждах много по-добре. Сега не искам да я правя отново такава, защото ми влиза в яките на дрехите и ме гъделичка и няма да изтърпя пак.
Каролин, използваш ли преди машата някакъв продукт за защита? Да не би ако не ползваш , за това така да ти става. С какво покритие се води машата? Дай да разнищим какво й има.

# 185
Странно, обикновено късия косъм не тежи толкова много и не би трябвало да е пак залепнала за скалпа ти. Но щом си пробвала, явно това е без резултат. Аз също съм била с коса като твоята дълга, била съм и до раменете. Не ставаше двойно обемна от късата й дължина разбира се, но визуално изглеждах много по-добре. Сега не искам да я правя отново такава, защото ми влиза в яките на дрехите и ме гъделичка и няма да изтърпя пак.
Точно така е, по-късата коса се вдига естесвено нагоре, разлетява се, има повече динамика. А при дългата до кръста, на главата стои прилепнала, освен ако някой  не си е играл 2 часа с четка и сешуар.

Среднодългата те гъделичка, а дългата къде я слагаш, например, ако си с качулка?

# 186

Я да питам за някакъв сешоар четка някакви препоръки?

Аз пак да де-инфлуенсна за уреди за коса Grinning
Ужасни са, в началото като започнеш да ги използваш си казваш "Уау, как съм живяла без този уред", хората ти правят нон- стоп комплименти за косата, приличаш точно на модел от 90-те. Но всичко приключва сравнително бързо, защото унищожават косата. Като се замислиш си е точно като факла, не е като маша или преса да има защитни покрития и т.н. То си е точно пластмаса с горещ въздух.
Аз използвах моята много внимателно, като я оформех не пипах с никакви уреди за коса чак до следващото измиване. Използваш термозащита точно за сешоар (професионална) и никога не я използвах на суха коса. След няма и 3 месеца краищата ми бяха в трагично състояние.
Страхотно оформят косата, според мен това е идеален уред за 2-3 пъти в годината, който да се ползва за специален повод.

Не е вярно!
Четките са си много добра опция. Аз ползвам такава вече 15 години и косата ми си е същата, както и преди да използвам.

Не са виновни четките, косата е!

# 187
Кисата ми седи извън якето/качулката/яката. Ако я сложа вътре, се разрошва .

# 188
  • София
Моята коса също в момента страда от липса на обем. Изключително бързо ми се омазнява и е доста повяхнала. Днес като я вързах забелязах, че доста ми е оплешивяло в слепоочията, така че ще започвам действия за съживяването и.

Иначе като я понаправя я харесвам.

# 189
Елена, колко ти е пораснала косата! И цветът е много хубав.
Аз мисля, че най-после намерих фризьор, на която като кажа да отреже връхчетата, реже само тях. И много хубаво ми издухва косата.

# 190
Момичета косата ми е много суха с дебел косъм и остра и много чуплива с какво най лесно и хубаво да я изправям много е гъста имам хубава преса но ръцете ми ме болят едвам я оправям и мога ли да ползвам бюджетни продукти за да си възстановя сухата коса ужасна е

# 191
Пресата изгаря косъма, много вредно. Ако краищата са повредени, може да се мажат с едно олио за коса, но най-добре фризьор да ти подстриже връхчетата.
Защо ще си я изправяш? Хората пари дават да имат по-чуплива или къдрава коса, а ти - не се ли радваш?

# 192
Също да се ползва термозащита трябва.

# 193
Пресата изгаря косъма, много вредно. Ако краищата са повредени, може да се мажат с едно олио за коса, но най-добре фризьор да ти подстриже връхчетата.
Защо ще си я изправяш? Хората пари дават да имат по-чуплива или къдрава коса, а ти - не се ли радваш?
косата ми ако нее изправена стои ужасно и няма оправяне все едно съм бръкнала в контакта с извинение за това я изправям и чуплива коса не харесвам камоли моята ползвам термозащита кристали за коса маска балсам

# 194
  • Някъде там
Елена, знаеш, че винаги съм харесвала косата ти.
Относно изтъняването и оредяването на косата за съжаление с напредване на годините при повечето ми познати и приятели се случва. Естесвено, че и мен не ме пропуска.
Справям се със спрейчето на ланза и в момента доизхабявам един серум на марката  contempora, това е той: https://www.zlatnaribka.com/contempora/densifying-za-sgastyavane … densifying-lotion
Пробвах го няколко пъти и ми омазни много косата, захвърхил го в шкафа.
Като ми свърши спрейчето на Ланза го извадих отново и се заинатих да го изхабя.Използвам го близо месец, като вече е на привършване и започнах да виждам резултат. Уплътняване на косата и много поникнала нова коса и мога смело да напиша, че косата ми се е сгъстила.
Не знам дали ще го подновя обаче. Ти на какви продукти си се спряла за грижа за скалпа?

viara1912 , пробвала ли си да се изправяш с кръгла четка и сешоар?
Ако не, препоръчвам да пробваш Color Wow Dream Coat, като може да замениш кръглата четка с плоска и да сложиш дифузера на сешоара.Вярвам, че резултата ще ти допадне.
Споделям и видео клип с начин на използване и краен резултат https://www.youtube.com/shorts/tyilWrBJUv8

Последна редакция: ср, 13 дек 2023, 12:47 от Искрица

Общи условия

Активация на акаунт